Як отримати довідку з психоневрологічного диспансеру

  1. В яких випадках потрібні довідки з психоневрологічного диспансеру?
  2. Як і де отримати довідку з психоневрологічного диспансеру?
  3. Документи для отримання довідки з психдиспансеру
  4. Як отримати довідку з психдиспансеру?
  5. Довідка з наркологічного диспансеру

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для чого потрібна довідка з психоневрологічного диспансеру? Таку довідку можуть від вас вимагати при влаштуванні на роботу, в ГИБДД довідка з психоневрологічного диспансеру потрібно при отриманні або заміні посвідчення водія.

Як отримати таку довідку, як себе вести при відвідуванні психоневрологічного диспансеру, що потрібно для швидкого оформлення подібних документів ми і розглянемо в цій статті.

В яких випадках потрібні довідки з психоневрологічного диспансеру?

При певних ситуаціях громадянам необхідно доводити своє психічне здоров'я і відсутність у них наркотичної залежності згідно з вимогами закону. Зокрема, довідку з психоневрологічного диспансеру у вас обов'язково зажадають у випадках:

  • По прибутті на навчання в автошколу і при отриманні посвідчення водія;
  • Вступі на навчання до ВНЗ з військовими кафедрами і військові училища;
  • отриманні ліцензії на зброю ;
  • При оформленні опікунства або при усиновленні дітей;
  • При працевлаштуванні до деяких організації.

Цей список далеко не повний, наприклад, довідку можуть зажадати при оформленні спадщини для того, щоб підтвердити вашу дієздатність і при продажу квартири - для переконання покупця в тому, що угода чиста і вам можна довіряти.

Як і де отримати довідку з психоневрологічного диспансеру?

Федеральний закон № 323-ФЗ «Про основи охорони здоров'я громадян у РФ» від 21 листопада 2011 року визначає інформацію про стан здоров'я громадянина і про його взяття на диспансерний облік як лікарську таємницю, яка не підлягає розголошенню. Виходячи з вимог цього закону отримання довідки з психоневрологічного диспансеру дозволено тільки для самого звернувся за довідкою.

Єдиним винятком з цього правила буде отримання довідки про стан здоров'я дитини до 14 років, довідку в такому випадку видають батькові чи піклувальника на руки.

Де ж отримати довідку? Місцезнаходження психіатричного диспансеру краще визначити заздалегідь і шукати за місцем проживання. Кращим варіантом буде знайти муніципальну (не приватні) клініку за місцем проживання.

Довідка, видана такою клінікою, буде прийматися без питань, в той час як довідки від приватних клінік і приватних лікарів не приймаються в судах.

Документи для отримання довідки з психдиспансеру

Документи, які знадобляться для отримання довідки, визначені в статті 2 затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я № 441-н від 02.05.2012 року Порядку видачі медичними організаціями довідок і медичних висновків. Згідно з цим порядком довідки громадянам Росії видаються при наявності паспорта, а якщо він оформляється, достатньо тимчасового посвідчення.

Для осіб, які не мають громадянства Росії, потрібно пред'явити засвідчують особу: паспорт іноземного громадянина, посвідчення біженця, а для осіб без громадянства - документ, прийнятий для посвідчення особи міжнародними договорами РФ.

Однак, щоб уникнути несподіванок, краще уточнити список необхідних документів безпосередньо перед візитом в клініку, оскільки у вас можуть зажадати, наприклад, страховий поліс або військовий квиток. Порядок видачі довідок чи не суперечить цим вимогам, оскільки в тексті його не вказано, що список документів є вичерпним, тому він може доповнюватися в залежності від вимог видають довідки організацій.

Якщо довідку ви отримуєте для оформлення водійських прав, вам обов'язково знадобляться 2 фотографії 30 на 40 мм. Таку довідку краще отримувати в спеціалізованій установі для проходження медобстеження: крім довідки, вам в цій же організації зроблять і фотографії.

Як отримати довідку з психдиспансеру?

Швидко і безкоштовно довідка з психдиспансеру видається тільки за запитом з правоохоронних організацій, в інших випадках - для прийому на роботу, для отримання водійського посвідчення довідка швидше за все буде видана за гроші, розмір оплати уточнюйте в реєстратурі.

Види довідок:

1. Довідка про відсутність на диспансерному обліку в психоневрологічному диспансері.

Якщо ви на диспансері не перебуваєте, довідку про це вам видадуть одразу в реєстратурі. Вам залишиться тільки підписати її у головного лікаря клініки. Якщо ж на обліку ви перебуваєте, то довідка видається лікуючим лікарем на основі виписки з медичної карти.

2. Довідка про стан психічного здоров'я.

Таку довідку видадуть тільки після проведення обстеження стану вашого здоров'я. Обстеження проводиться лікарем і він в змозі призначити додаткові дослідження або написати довідку на підставі відомих даних.

Довідка з наркологічного диспансеру

Якщо ви живете в селищі або в районному центрі, не виключено, що у вас психоневрологічний і наркологічний диспансери об'єднані.

Якщо потрібне отримання довідки від нарколога, порядок її отримання такої ж, як і в психоневрологічному диспансері, за винятком необхідності здавати додаткові аналізи.

В яких випадках потрібні довідки з психоневрологічного диспансеру?
Як і де отримати довідку з психоневрологічного диспансеру?
В яких випадках потрібні довідки з психоневрологічного диспансеру?
Як і де отримати довідку з психоневрологічного диспансеру?
Де ж отримати довідку?
Як отримати довідку з психдиспансеру?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online