Вранці мажу бутерброд, відразу думка: "А як народ?"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Губернатор Валерій Радаєв дозволив комунальникам підняти в 2018 році тарифи ЖКГ в Саратові значно вище межі, встановленої для Саратовської області федеральним урядом. Відповідну постанову, що вступає в силу вже з 1 липня, опубліковано на регіональному порталі правової інформації.

опубліковано

Документ вносить зміни до постанови губернатора від 2014 «Про затвердження граничних (максимальних) індексів розміру внесеної громадянами плати за комунальні послуги на території Саратовської області з 1 липня 2014 по 2018 рік».

Зокрема, «планка» зростання тарифу на холодне водопостачання в Саратові піднята з 3,7% відразу до 10,82%, на водовідведення - з 3,7% до 7%, на гаряче водопостачання - з 3,3% до 4, 6%.

Крім того, індекс зростання вноситься жителями Саратова плати за житлово-комунальні послуги збільшений з 3,25% до 3,61% при середньому індексі по регіону в 3,5%.

У документі зазначено, що влада Саратовської області мають право в окремих випадках піднімати для окремих муніципалітетів граничний індекс зростання тарифів ЖКГ вище встановленої федеральної «планки».

Нагадаємо, уряд РФ встановило «Планку» зростання комунальних тарифів в Саратовській області в 3,5%. При цьому концесіонер МУПП «Саратовводоканал» ТОВ «Концесії водопостачання - Саратов» відразу заявив , Що підніме тарифи втричі вище цієї межі, а глава Саратова Михайло Ісаєв додав, що діючі тарифи на водопостачання в місті не відповідають реаліям. При цьому «КВС» вже піднімали тариф на свої послуги в кінці 2017 року.

Цього року обласна влада також дали старт змін нормативів на споживання гарячої та холодної води жителям регіону, у яких не встановлені індивідуальні прилади обліку.

Чиновники попередили, що в майбутньому може бути підняте питання про введення єдиного нормативу на підігрів гарячої води.

«Щоб уникнути різкого зростання оплати за цю комунальну послугу, в 2018 році норматив на підігрів гарячої води змінюватися не буде. Надалі впровадження єдиного нормативу з підігріву гарячої води буде проводитися протягом декількох років за індивідуальним графіком для районів області з тим, щоб максимально знизити негативні наслідки для населення », - відзначали в регіональному комітеті регулювання тарифів.

У 2014 році Радаєв вже дозволяв підняти в Саратові тарифи вище передбаченої для регіону «планки».

fn-volga.ru

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online