Як скласти іспит на категорію А

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Здавати іспит на категорію А в даний час можливо після навчання в мотошколе (автошколі) або за екстернатною формою. При виборі другого варіанту необхідно самому вивчити теоретичну частину і при необхідності взяти приватні уроки у мотоінструктора. Кількість їх буде залежати від потреб кожного. Навчання і тренування бажано проводити на тому майданчику, на якій згодом буде проходити іспит. Його, до речі, здавати дозволяється в будь-якому ДАІ міста, в якому прописаний той, хто побажає одержати дозвіл на керування цим видом транспорту.

1

Порядок відкриття категорії. До документів, необхідних для подачі в ДАІ, відносяться: паспорт громадянина країни, медична довідка (підійде і її копія), квитанція про оплату держмита (оплачувати її потрібно після того, як іспити будуть вдало пройдені). День здачі теорії призначають після подачі документів. У тих, хто вибрав екстерн, і у кого не відкриті інші категорії, буде в запасі два тижні додаткової підготовки. Якщо все пройде добре, там же визначать дату складання іспиту з практики. Це буде залежати від завантаженості інспекторів. При позитивному результаті залишиться тільки повернутися в ДАІ за новенькими правами. Зробити це потрібно буде через місяць після подачі документів. Там має бути сфотографуватися, пред'явити квитанцію про оплату держмита і власне отримати свій новий документ.

Там має бути сфотографуватися, пред'явити квитанцію про оплату держмита і власне отримати свій новий документ

2

Іспит з теорії. Часу блиснути знаннями правил буде двадцять хвилин. Всього передбачено двадцять питань, на кожен з яких пропонується декілька варіантів відповіді, завдання - вибрати правильний, причому він може бути не один. Позитивним вважається результат з 18 правильними рішеннями. У разі невдачі є можливість перездачі через тиждень.

3

Практичний іспит. Проходить він на спеціальному майданчику, де доведеться продемонструвати свої навички управління мотоциклом. Етап вважається пройденим, якщо були виконані без нарікань три вправи з восьми. Які не склали практику визнається мотоцикліст, у якого більше п'яти штрафних балів (очок). Через тиждень можна буде знову спробувати пройти цей іспит.

Через тиждень можна буде знову спробувати пройти цей іспит

4

Типові помилки, за які нараховуються штрафні бали. Вони діляться на грубі, середні і дрібні, еквівалентні відповідно п'яти, трьох і одному очками. Наприклад, при торканні майданчики ногою, наїзді на лінію розмітки, відсутності подачі сигналів повороту рукою - зараховується груба помилка, іспит закінчується для здає. Якщо під час старту мотоцикл затихне, сигнал повороту буде поданий з затримкою - три штрафних очка гарантовані. До одного балу прирівняють: залишення після зупинки фар включеними, відсутність подачі сигналу про гальмування.

Якщо було прийнято рішення про відкриття цієї категорії, головне - не хвилюватися, добре підготуватися, і все обов'язково вийде.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online