Переїзд до Петербурга Вищого арбітражного та Верховного судів РФ - смертельно небезпечний. «Хто конкретно відповість за смерть хоча б одну дитину?»

  1. «Ми будемо тут стояти, щоб наші близькі могли жити»
  2. Петиція (в скороченні, повна версія на сайті: www.change.org ):
  3. «Рішення не прийнято»
  4. Брехня на знесення
  5. тиша
  6. «Рубайте двері на мене»
  7. Інакше - злочин
  8. Довідка «Нової»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Грядущий переїзд в Петербург Вищого арбітражного та Верховного судів РФ - смертельно небезпечний. Чи не для суддів і їх сімей, а для тих, ким збираються пожертвувати заради зручності і комфорту вершителів закону. Для пацієнтів Міської клінічної лікарні (ДКБ) № 31, і перш за все - онкохворих дітей з різних регіонів країни.

Грядущий переїзд в Петербург Вищого арбітражного та Верховного судів РФ - смертельно небезпечний. Чи не для суддів і їх сімей, а для тих, ким збираються пожертвувати заради зручності і комфорту вершителів закону. Для пацієнтів Міської клінічної лікарні (ДКБ) № 31, і перш за все - онкохворих дітей з різних регіонів країни.

Саме для дітей тут останнім часом створені унікальні умови діагностики та лікування (подібних в Пітері немає). Зроблено ремонт, куплено нове сучасне обладнання, витрачені сотні мільйонів бюджетних і спонсорських рублів, а головне - за двадцять з гаком років склався унікальний колектив лікарів.

Але, незважаючи ні на що, клініку намір розформувати, будівлю 1975 року побудови і дороге устаткування, яке неможливо перевезти, пустити під бульдозер, а хворих лікувати де-небудь в інших місцях. Де і як, поки нікому невідомо - ні чиновникам аж до губернатора міста, міністрів, керуючого справами президента РФ, ні петербурзьким медикам, ні пацієнтам та їхнім рідним.

Президент Путін в середині лютого остаточно затвердить рішення про переїзд вищих судів з однієї столиці в іншу. Але його підпис - формальність. Управління справами президента і профільні міністерства вже два місяці вирішують найважливіші завдання: де будуть жити служителі Феміди, по яких дорогах їздити на роботу, де отоварюватися і обслуговуватися, в які школи підуть вчитися їхні діти і де вони цілими сім'ями стануть справлятися про своє здоров'я?

При відповіді на останнє запитання вибір припав на петербурзьку МКЛ № 31 на Крестовському острові ...

«Ми будемо тут стояти, щоб наші близькі могли жити»

Біля входу в МКЛ № 31 батьки хворих дітей 18 січня встали в пікети з плакатами: «Руки геть від лікарні», «Страждають найбеззахисніші», «Ні знищенню лікарні» ... Примчали поліцейські, але мам і тат не чіпали. На двадцятиградусному морозі жінки не стримували сліз, але від них тільки жорсткіше звучали голоси.

- Ми будемо збиратися і стояти, скільки потрібно, щоб наші близькі могли жити, - каже мати двох дітей Катерина Агаджанова. - Нехай ті, хто зараз хоче нас виселити, приїдуть сюди, пройдуть по палатах і просто подивляться в очі дітей і дорослих, які вмирають ... Яких можуть врятувати або не врятувати ... Дай бог, щоб нікого ніколи не торкнулася ця біда - коли ви знаєте, що ваш близький може померти ...

- Важко повірити, що можливий такий цинізм, - обурюється батько трьох дітей Олег Костін. - Федеральні судді - багаті люди. У них є все. Навіщо вони відбирають у наших дітей та дещиця, що у них залишилося? Багато батьків хочуть рішучих дій. Ми знаємо, що навіть якщо мирно вийдемо на площу, нас заарештують за несанкціонований мітинг. Але ми все одно будемо протестувати. Ця лікарня - останній шанс для багатьох дітей, для мого Кирила. Якщо її закриють, мені доведеться продати квартиру, щоб лікувати сина. Але у мене ще двоє дітей, де їм жити? Держава не допомагає, а зараз ще і заважає дітям вижити.

- Немає і не може бути об'єктивної причини для припинення роботи лікарні, життєво необхідної діткам, - переконана мати онкохворої дитини Ірина Стельмахова. - Влада повинна розуміти: їх рішення може обернутися смертним вироком для малюків.

У той же день (18 січня) батьки склали петицію президенту Володимиру Путіну, керуючому справами президента Володимира Кожина, голові Вищого арбітражного суду Антону Іванову, голові Верховного суду Володимиру Лебедєву, міністру охорони здоров'я Вероніки Скворцової, губернатору Георгію Полтавченко. Почали збір підписів в медустанові і в інтернеті.

Петиція (в скороченні, повна версія на сайті: www.change.org ):

«Унікальна петербурзька лікарня, де щорічно виходжують десятки смертельно хворих дітей, стала об'єктом домагань найзаможніших російських чиновників - федеральних суддів. МКЛ № 31 планується розформувати для того, щоб на її базі обслуговувати потреби суддівського корпусу Верховного і Вищого арбітражного судів ... Тут лікують і допомагають не тільки дітям, а й пенсіонерам, ветеранам війни ... Лікарня прославилася не тільки високою кваліфікацією персоналу, але і грамотної роботою з благодійними організаціями. Приватні фонди оплачують левову частку витрат батьків на дорогі операції, допомагаючи небагатим петербуржцям виходжувати смертельно хворих дітей ... Якщо ГКБ № 31 пропаде, то багато хто може не впоратися з оплатою лікування своїх дітей. Нелюдяно відбирати у дітей хороше лікування і постійний догляд - віднімати надію на своє одужання ... »

За першу годину під петицією залишили підписи понад 1000 осіб. За добу - близько 23 тисяч. На 16-й годині 19 січня - понад 37 тисяч.

Грядущий переїзд в Петербург Вищого арбітражного та Верховного судів РФ - смертельно небезпечний «Рішення не прийнято»

Тільки минулого тижня у відповідь на зростаючу паніку батьків онкохворих дітей і побоювання лікарів (їм до того взагалі нічого не повідомляли, з ними не радилися, більш того - навіть заперечували можливість змін) Управління справами президента РФ (організатор переїзду суддів) і адміністрація міста ( виконавець) почали коментувати ситуацію.

Однак офіційно говорили - одне, а в кулуарах - інше.

15 січня МКЛ № 31 відвідала віце-губернатор Петербурга Ольга Казанська. Пообіцяла: поспішати з рішенням ніхто не буде, з медиками обговорять всі нюанси. Але підтвердила: переїзд неминучий. Це рішення прилетіло з Москви. Смольний його лише виконує. Казанська порадила медикам не спілкуватися з пресою, щоб уникнути неприємностей.

А 16 січня публічно виступив губернатор Георгій Полтавченко:

- 31-я лікарня - один з варіантів розміщення медичного підрозділу, який буде обслуговувати вищі судові органи. Ніяких дій з переведення лікарні зараз не робиться. Вони розпочнуться тільки після прийняття остаточного зваженого рішення, що не ущемляє нічиїх інтересів. Всі розмови, які зараз йдуть, я можу назвати спекулятивними.

17 січня прес-секретар УДП РФ Віктор Хреков сказав «Нової»:

- Не треба бруду. Ніхто нікого не виганяє. Рішення не прийнято. Це все - чутки. Це я стверджую офіційно. Ніхто на вулиці не опиниться. Але рішення про переведення 31-й лікарні - питання не до нас, а до міської влади. Ця лікарня знаходиться не в нашому віданні. І вони абсолютно неправильно говорять, що від нас залежить рішення по 31-й міськлікарні, - це компетенція місцевої влади. Вони приймають остаточне рішення, можлива її передача або неможлива. Є міжвідомча робоча група. Розглядаються всі питання, пов'язані з перекладом суддів. Є варіанти і пропозиції. Висновки робочої групи з усіх питань будуть повідомлені президентові в лютому, як заявив Володимир Кожин. Тільки тоді буде прийнято остаточне рішення про переведення.

Хто лукавить: федеральні чиновники або місцеві?

І ті й інші. Причому - давно.

Брехня на знесення

Батьки першими, ще на початку грудня, дізналися, що над МКЛ № 31 нависла загроза: світ тісний, і у чиновників теж хворіють діти. Мами і тата спробували з'ясувати у Полтавченко і Путіна: що задумано?

3 грудня листі президенту батьки нагадали, що МКЛ № 31 - не вбогий клініка, а та сама, де в грудні 2010 року побували зірки Голлівуду (Шерон Стоун, Ален Делон, Міккі Рурк, Жерар Депардьє, Ліз Мітчелл, Інгрід). Вони дали в Пітері благодійний концерт. На ньому був присутній Путін. Потім концерт, організований фондом «Федерація» Володимира Кисельова, обернувся скандалом, в якому розбирався і прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков. Але результат був бентежить: лікарня отримала 132 млн руб. на нове обладнання. Приїжджали німці і ахали: «У нас старіші моделі».

«Тепер знищити? - дивувалися батьки. - А головне - люди! Золоті голови і руки російської медицини, які вже понад 20 років рятують життя ... Якщо розлетиться ця команда і почнеться навчання фахівців з нуля, яку смертність отримає Петербург по хворобах, які тут зараз на 80% виліковні? Допоможіть нам цього не допустити! »- просили мами і тата.

тиша

5 грудня схоже лист Полтавченко відіслали лікарі.

6 грудня - запит губернатору на ту ж тему - депутати міського парламенту.

13 грудня градоначальник відповів: «Питання закриття ГБУ № 31 не розглядається».

А незабаром з'ясувалося, що в той самий день в Москві вирішувалися питання петербурзького побуту суддів.

У розпорядженні «Нової» є протокол засідання міжвідомчої робочої групи щодо забезпечення переїзду ВС РФ і ВАС РФ. Згідно з документом, в солідній компанії (міністр охорони здоров'я Вероніка Скворцова, перший заступник директора ФСТ Олексій Бєляков, перший заступник голови ВС РФ Павло Сєрков, зам голови ВАС РФ Артур Абсалямов, заступник голови Мінекономрозвитку Ольга Дергунова, перший заступник міністра фінансів Тетяна Нестеренко та ін.) 13 грудня були присутні і два віце-губернатора Північної столиці - Ольга Казанська і Ігор Метельський. Очолював міжвідомчу робочу групу Володимир Кожин.

На тому засіданні група толком не вирішила майже ніяких проблем суддів: ні житлових, ні службових (їм запропонували «скорегувати заявлені пропозиції по потребам в площах»), ні транспортних, ні соціально-побутових (служителів Феміди попросили «враховувати можливості загальноміський інфраструктури та приватного бізнесу »). А ось лікарняний питання було вирішене і прописаний цілком конкретно: «Медичне обслуговування планується на базі лікарні № 31». І ніякої альтернативи.

Скворцової та Полтавченко доручили за два тижні придумати, як перебазувати лікарняне обладнання і змінити місце роботи персоналу. У ці нереальні терміни вони не вписалися. Але в перший же робочий день 2013 року - 10 січня - керівники петербурзького Комітету з охорони здоров'я зібрали головних лікарів міських лікарень і ту ж головний біль переклали на них. До 11 січня головним лікарям веліли відповісти, де лікувати пацієнтів МКЛ № 31, як зберегти все відділення, весь персонал, як перевезти все обладнання і нічого не втратити при цьому і не знизити якість медичної допомоги? ..

Зараз Полтавченко чекає відповіді фахівців до 25 січня, і саме цей день називає днем ​​прийняття рішення про долю МКЛ № 31.

Поки запропонований лише один - далеко не ідеальний - варіант: перенести відділення дитячої онкології та гематології в дитячу міську лікарню № 1. Онкологи заперечують: ДГБ № 1 спеціалізується на лейкозах, там немає своєї реанімації, це інший кінець міста та інше ...

- У дитини - пухлина стовбура головного мозку, потрібно везти його на опромінення в онкодиспансер або в Москву (більше опромінювати головний мозок в Росії ніде), - пояснює завідувачка відділенням дитячої онкології та гематології ГКБ № 31 Маргарита Белогурова. - Тут він поруч, а з ДГБ № 1 - це дві години дороги без пробок. А якщо у дитини за цей час виникне набряк головного мозку? Хто буде відповідати навіть за одну смерть?

Фахівці міського відділу охорони здоров'я - люди підневільні, але не ідіоти. Теж розуміють, що значить МКЛ № 31 для Пітера. Крім клініки дитячої онкології та гематології (на 35-40 осіб) це ще і 9 відділень для дорослих - на 370 ліжок. Навіть глава Комітету охорони здоров'я Валерій Колабутін на зустрічі з журналістами визнав:

- Куди перевести відділення трансплантації кісткового мозку, я не знаю. 31-я лікарня - єдиний міське установа, де можуть пересаджувати кістковий мозок і лікувати онкогематологію.

МКЛ № 31 - ще й центр передових медичних технологій, де все взаємопов'язано. Тільки тут лікують розсіяний склероз у дітей і дорослих, неспецифічні шлункові захворювання та ін. Тут же - унікальне відділення кардіохірургії і єдине міське криохранилище стовбурових клітин кісткового мозку. Позбутися всього цього - катастрофа.

- У такій невиразною ситуації кожен лікар вирішує свою долю, - зазначає головний лікар МКЛ № 31 Анатолій Ривкін. - У всіх докторів вже зараз є по 2-3 пропозиції про працевлаштування.

- Щорічно в Петербурзі захворює онкологічними захворюваннями близько ста дітей, з них половина лікується у нас, - розповідає Маргарита Белогурова. - За десять років ми домоглися зниження смертності з 75 до 25%, у нас діє кілька абсолютно унікальних відділень, відмінно навчені лікарі, розвинена система благодійників. Мабуть, люди, які вирішили розформувати лікарню, думають, що це так само просто, як пересунути ліжко. Ні! У разі розформування лікарні буде знищена унікальна технологія лікування дітей, втрачені найцінніші кадри і зв'язку. При переїзді доведеться викинути нове дороге устаткування, у якого ще не вийшов гарантійний термін, - його ніхто не візьметься демонтувати. Ми втратимо інтегровані операційні, зроблені раз і назавжди. У нас унікальна радиоизотопная лабораторія - її переїзд теж нереальний. Все обладнання купували роками. Витрачав кошти бюджету. Лише за програмою модернізації охорони здоров'я за останній час в лікарню вкладено близько 200 млн руб. Допомагали благодійники. Купувати все заново - мільярди рублів. Вони є?

У тій ситуації, коли на одне місце - два претенденти, хтось повинен піти.

У маленьких, так і у дорослих пацієнтів МКЛ № 31 зараз в Петербурзі немає варіантів і умов, які б замінили їм те, що вони втрачають. А у суддів?

«Рубайте двері на мене»

Чому саме ця клініка взята на приціл? Чому Крестовский острів?

Маргарита Белогурова відповідає віршами Євтушенко:

- Первогільдейно крякаючи,

набрюшной ланцюгом брязкаючи,

купчина розчепірився

ледь підповз до стіни.

Кричить від пияцтва лютого,

від живота роздутого:

«Бажаю вийти Тутова!

Рубайте двері на мене ... »

У міському відділі охорони здоров'я наполягають, що пропонували Москві чимало альтернатив (клініку МНС, інші федеральні лікарні, побудувати нову будівлю або виділити землю, в т.ч. - на Крестовському острові). Офіційно: «міжвідомча робоча група їх розглядає». Неофіційно: «нічого не влаштувало».

У 2008 році у МКЛ № 31 вже забрали частину території. На одній земельній ділянці, поряд з лікарнею, побудували поліклініку і Консультаційно-діагностичний центр (КДЦ) для обслуговування суддів переїхав в 2008 році в Пітер Конституційного суду РФ. Судді КС оселилися в особняках поблизу на тому ж Крестовському острові. КДЦ обладнали за останнім словом медичної техніки.

- Чому судді Верховного та Вищого Арбітражного судів не можуть обслуговуватися разом з суддями КС? - не розуміють лікарі і пацієнти. І ті й інші іноді змушені користуватися платними послугами КДЦ для суддів і знають, що він не завантажений роботою навіть на третину від потужності.

У КС РФ - 19 суддів і 200 працівників апарату суду. Лікарі запевняють, що це - менш однієї ділянки будь-якої районної поліклініки. На думку фахівців, якщо прикріпити до КДЦ КС РФ ще 215 нових пацієнтів - склад ВР і ВАС РФ, то він може навіть не відчути цього навантаження.

Є й інша думка. Чиновники від медицини і деякі головні лікарі висловлюють жаль, що в Петербурзі, який приймає міжнародні економічні форуми та саміти, до сих пір немає спеціальної клініки для глав держав, міністрів, перших осіб нашої країни та інших. Крестовский острів - відмінне елітне місце. І стрілка вже забита ...

Інакше - злочин

21 і 23 січня в Петербурзі очікуються масові мітинги на захист 31-ї лікарні. Влаштовують їх батьки онкохворих дітей, колишні пацієнти клініки, їхні родичі, але підтримують і збираються вийти на вулицю тисячі петербуржців. Медики ж в тих же числах розраховують на зустріч і конструктивну розмову з керівництвом міста.

- Ми не чіпляємося за стіни, - пояснює лікар МКЛ № 31, - але будемо чинити опір до останнього і не проміняємо наші умови для пацієнтів на гірші. Під необхідними вимогами, ми маємо на увазі, звичайно, не палату і ліжко, а передову медичну техніку, найсучасніші можливості лікування. Поки є тільки два варіанти: або нас залишать у спокої, або такі умови в Пітері створять. Якщо вже ця дурість неминуча, якщо потрібно зруйнувати з таким трудом створене, якщо наша держава настільки багато, що готове витратити кілька мільярдів рублів, - давайте. Побудуйте нам сучасний дитячий онкоцентр, і ми туди відразу переїдемо. У будь-якому іншому випадку це буде злочин проти дітей ...

Довідка «Нової»

Міська клінічна лікарня № 31 - це багатопрофільний стаціонар на 405 ліжок, амбулаторно-консультативну відділення на 150 відвідувань в зміну, денний стаціонар и поліклінічне відділення на 75 відвідувань в зміну. Лікувальні, діагностичні та допоміжні служби лікарні розташовуються на території 7,9 га в 4 основних і 6 допоміжних будівлях. Три з них є пам'ятками архітектури федерального значення. Загальна площа приміщень становить 43 131 кв. м. Основний корпус площею 38 800 кв. м був побудований в середині 1970-х років і використовувався як клініка для партійної еліти.

Лікувально-діагностичний процес сьогодні забезпечують 10 стаціонарних відділень, 3 амбулаторних відділення з денним стаціонаром, 8 діагностичних підрозділів і 4 спеціалізованих відділення.

Штатний розклад лікарні на 01.10.2012 року включає 1 394 ставки, в тому числі: лікарський персонал - 323,25, середній медичний персонал - 537, молодший медичний персонал - 291, інший персонал - 242. У лікарні працюють 4 заслужені лікарі СРСР і РФ, 10 докторів і 42 кандидати медичних наук, 199 лікарів і 386 медсестер вищої кваліфікаційної категорії.

Навіщо вони відбирають у наших дітей та дещиця, що у них залишилося?
Але у мене ще двоє дітей, де їм жити?
Хто лукавить: федеральні чиновники або місцеві?
Мами і тата спробували з'ясувати у Полтавченко і Путіна: що задумано?
«Тепер знищити?
Якщо розлетиться ця команда і почнеться навчання фахівців з нуля, яку смертність отримає Петербург по хворобах, які тут зараз на 80% виліковні?
А якщо у дитини за цей час виникне набряк головного мозку?
Хто буде відповідати навіть за одну смерть?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online