ARKADOO »Плюси і мінуси 12-річної шкільної освіти в Україні

  1. плюси
  2. мінуси
  3. висновки
  4. Є питання?
  5. Зателефонуйте прямо зараз:
статью на русском
Ви, звичайно, чули, що з 1 вересня 2016 року Україна планує перейти на 12-річну шкільну освіту. Ця новина викликає бурхливі обговорення з самих різних точок зору. Ми ж в цій статті зупинимося виключно на те, які плюси і мінуси має 12-річну шкільну освіту з точки зору вступу в закордонні вузи.

плюси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найголовніший плюс полягає в тому, що 12-річну шкільну освіту має дозволити українцям відразу після школи вступати до вузів Німеччини та інших країн, де раніше обов'язковою вимогою були 1-2 курсу місцевого вузу. Тобто українська середня освіта буде повністю прирівняне до європейського. Це позбавить майбутніх випускників шкіл від необхідності вступати до вузу в Україні, витрачати 1-2 роки, які потім нікуди не зараховуються, на навчання в ньому, бігати за академічними виписками і іншими довідками з українського університету для того, щоб вступити в німецький університет. Погодьтеся, приємна економія сил і часу.

Читайте інші авторські статті:

Другим важливим плюсом є те, що українці, в більшості своїй, школу будуть закінчувати вже повнолітніми. А це полегшує і відкриття рахунків, і подачу документів до ВНЗ, і підготовку документів на візу, і пошук житла на період навчання, і багато іншого. Звичайно, можна заперечити, що не так вже все й ускладнене для неповнолітніх, частіше за все, потрібно просто додатково підготувати дозвіл від батьків. Все вірно. Але кожний дозвіл - це додаткові витрати, нехай і невеликі в порівнянні з основними, і втрата часу.

Також до плюсів довшого шкільної освіти можна віднести психологічний момент. Додатковий рік у віці випускників шкіл - великий термін в плані розвитку самостійності, відповідальності, впевненості в своїх силах. А ці якості безумовно стануть в нагоді і для надходження за кордон, і для подальшого навчання і самостійного життя в іншій країні.

мінуси

До мінусів 12-річної шкільної освіти найчастіше відносять те, що діти будуть пізніше закінчувати освіту і приступати до роботи і побудови кар'єри. Це вірно, але, з іншого боку, це може привести до більш усвідомленого вибору спеціальності, по якій вчитися у вузі, і до більш успішним кар'єрів. Адже не секрет, що це тільки в пострадянських країнах збереглося правило, що дитину потрібно відразу ж після школи прилаштувати в хоч якийсь університет, щоб якомога раніше була хоч якась скоринка, а далі розберемося. У країнах Європи, в США, Канаді і т.д. більш прийнято спочатку озирнутися, подумати, часто попрацювати, щоб зрозуміти, яка сфера близька і цікава, і тільки потім йти здобувати вищу освіту в цій сфері.

Читайте інші авторські статті:

Також нерідко можна почути, що цей додатковий рік нічого не дасть в плані знань і досвіду, просто ту ж програму розтягнутий на більшу кількість років. Тобто цей рік перетвориться просто в втрату часу. Але це вже залежить від самого школяра і його батьків. Адже це додатковий час можна використовувати для ходіння на підкурси, для додаткових занять з іноземних мов, для більш глибокого вивчення особливостей тієї спеціальності, яку хочете вивчити, для знайомства з людьми і компаніями, які працюють в цікавій сфері. І тоді цей рік може дати більше знань і розуміння, ніж вивчення напам'ять Великої Радянської Енциклопедії.

висновки

Які висновки можна зробити з усього вище сказаного? З точки зору вступу в закордонні вузи 12-річну шкільну освіту є швидше перевагою, ніж недоліком. Головне - грамотно і з користю використовувати з'явилося додатковий час.

Є питання?

Зателефонуйте прямо зараз:

+38 (068) 988 48 89 (Київстар)

+38 (099) 007 99 26 (МТС)

+38 (093) 511 07 26 (Life :)

Skype: AZ-Way

ICQ 430 278 585

Приєднуйтесь!

Є питання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online