Переваги та недоліки покупки квартири в новому будинку - Estateinvest

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Більшість людей хоча б раз у житті зіштовхуються з покупкою нерухомості. Такий крок є дуже важливим в житті кожного і до цього потрібно підходити дуже відповідально і обережно. Перед покупцем стоїть вибір - вторинне житло або новобуд. І тоді кожен замислюється, які ж вигоди і переваги він набуває, купуючи нерухомість в новобудові.
Перш за все, безсумнівним плюсом нового будинку буде його новизна в усіх відношеннях - нові і сучасні будівельні матеріали, нові труби, проводка, ліфти. Сучасні будівельні технології передбачають утеплення фасадів на етапі будівництва, використання звукоізоляційних матеріалів, що підвищує комфорт нової квартири і знижує рахунки за комунальні послуги. А найголовніше - Ви будете першими жити в цій квартирі.
Другим важливим плюсом є площа майбутньої квартири, висота стель і її планування. У нових будинках висота стель завжди більше, ніж в більшості старих будинків (за винятком «сталінок»). Зараз все більше будинків побудовані за монолітно-каркасною технологією, що дає можливість зробити абсолютно будь-яке планування без порушення цілісності будівлі. Так само важливо враховувати, що практично кожен новобуд обладнаний власною парковкою або підземним паркінгом, чого немає практично ні у одного старого будинку.
Великою перевагою покупки квартири в новому будинку є також і те, що практично кожен будинок має свою котельню, що знижує ризик залишитися без опалення взимку через аварії на теплотрасі. Всі нові будинки обслуговують приватні ЖЕКи і / або ОСББ, які несуть велику відповідальність за стан каналізації, водопроводу і електрики в будинку, а всі ремонтні роботи проводять куди швидше, ніж міські служби. Ці ж приватні організації стежать за станом під'їздів та ліфтів, тому вони завжди чисті, доглянуті і світлі.
Що ж стосується фінансової сторони купівлі квартири в новобудові, то і тут є свої вигоди. По-перше - при перерахунку ціни за 1 кв. метр новобуд буде однозначно дешевше вторинного житла. Тут ціна стартує з 600 у.е. за 1 кв.м. і досягає 1000 у.о. в зданому будинку і залежить від класу будинку, поверху, району та інфраструктури навколо. А на етапі будівництва таке житло можна придбати і за 350 у.о. за 1 кв. м .. Де такі ціни знайдеш на вторинному ринку? Хіба що в аварійному будинку на околиці міста, а то й за містом. По-друге - в кризовий час вартість квартир в новобудові падає найменше, що дозволяє не тільки зберегти свої гроші при продажу, але в деяких випадках навіть примножити.
Так само при покупці нової квартири багато хто задається питанням «А скільки я буду платити за цю квартиру?». Якщо не враховувати рівень будинку (в залежності від рівня новобудови змінюється сума за обслуговування будинку та прибудинкової території), то в цілому сума за комунальні послуги буде куди менше, особливо це добре видно по рахунках за опалення і гарячу воду. У всіх нових будинках є лічильники на опалення - або на весь будинок, або в кожній квартирі. У цьому випадку власник квартири не переплачує за підігрів води та опалення, але при цьому в квартирі завжди комфортна температура. Плюс до всього - при бажанні можна встановити автономне опалення ще на етапі будівництва будинку, що зробить квартиру абсолютно незалежною від опалення центрального і знизить витрати в процесі ремонту.
Але все так гладко, як здається на перший погляд. Існує ряд мінусів, які слід враховувати при виборі житла в новобудові.
Купуючи нерухомість на етапі проекту або будівництва будинку, існує ризик «недобудови». Тому слід ретельно вибирати забудовника з позитивною історією. Так само варто взяти до уваги і той факт, що пройде набагато більше часу від моменту покупки до в'їзду в готову квартиру, ніж в готовому будинку (або у вторинному житло), при цьому часто порушуються терміни здачі будинку в експлуатацію.
Очевидним мінусом квартири в новому будинку буде і те, що ремонти у сусідів йтимуть ще пару-трійку років. Незважаючи на те, що в таких будинках існує так званий «шумовий режим», багато будівельників його не дотримуватися доти, поки будинок не буде заселений хоча б на 25%. Тому шум перфоратора заважатиме спати, особливо якщо в сім'ї є маленькі діти.
Ще дуже важливий момент - усадка будинку. Багато звертали увагу, що в новому будинку, якому немає і 3х років, в під'їзді є невеликі тріщини на стінах, в коридорах. Протягом 3-6 років з моменту введення будинку в експлуатацію, будівля буде сідати. Це означає, що по штукатурці і шпалер в абсолютно новій квартирі можуть піти невеликі тріщини. Цілісність будівля не порушується, а ось ремонт доведеться переробляти.
Але як би там не було, при виборі нового житла, варто орієнтуватися на власні переконання і відчуття. При виборі нового житла зважте свої власні переваги і приймайте рішення.

З повагою, AH Estate Invest.

Де такі ціни знайдеш на вторинному ринку?
Так само при покупці нової квартири багато хто задається питанням «А скільки я буду платити за цю квартиру?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online