З якого віку настає повноліття в Росії?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У будь-якій точці світу, в будь-якій країні вік повноліття визначений на рівні законодавства У будь-якій точці світу, в будь-якій країні вік повноліття визначений на рівні законодавства. Підлітки, що підійшли до певного віку, стають повноправними громадянами своєї країни. Тепер вони мають обов'язки і права та вважаються повністю дієздатними.

Певний вік, якого досяг людина, так званого повноліття, визначає його абсолютно дієздатним громадянином своєї держави. Такий вік встановлюється законом. З моменту повноліття, як зазначено в законодавстві, громадянин повністю несе відповідальність за свої дії і стає дорослою. Однак в різних державах поняття повноліття трактують по-різному. Чи не в кожній державі при досягненні певного віку людина отримує всі права і вимога виконувати обов'язки, що затверджені для громадян в законодавстві.

Читайте також: Вартість дитячого ж / д квитка

Наприклад, в більшій частині штатів Америки називають повнолітніми громадян, які досягли віку 18 років, але тільки з 21 року громадянин має право голосувати в процесі виборів і чинити на роботу в ряди поліції. В інших країнах встановлений момент повноліття не має збіги з тим віком, з якого дозволено укладати різні угоди, керувати яким-небудь майном, стає опікуном дітей ...

Подібні розбіжності, швидше за все, стали двигуном того, що узагальнене повноліття для громадськості прив'язали до віку, з якого в різних країнах дозволено вступати в подружній шлюб. Варто зазначити, що мінімальний віковий поріг, при якому дозволяється укладати шлюб, і момент досягнення повноліття - абсолютно різні речі. В Італії, наприклад, нижній віковий поріг для молодих подружніх пар встановлений по досягненню нареченою 14-річного віку, а наречений зобов'язаний досягти віку в 16 років. В Америці в деяких штатах дозволено дівчині вступати в шлюб з 14-річного віку, а юнакові - не раніше 18 років. Але це зовсім не говорить про досягнення повноліття - віддати голос на виборах людина має право після досягнення 21 року.

На поточний момент в законодавстві Російської Федерації такі розбіжності повністю відсутні, і повнолітній вік в країні говорить про абсолютну у всіх розуміннях дієздатності громадянина.

У Цивільному кодексі РФ, зокрема в 21 статті, йдеться про те, що після досягнення 18-річного віку людина знаходить цивільне право, отримує і виконує обов'язки в повному обсязі.

Звідси випливає, у момент досягнення російським юнаків віку в 18 років, юнак чи дівчина мають право вступити в законний шлюб, брати участь в голосуванні, направляти звернення в суди, нести адміністративну та кримінальну відповідальність, складати договори на майно, керувати автомобілем і проводити операції з нерухомістю .

Не так давно на території Російської Федерації були обмеження на реалізацію продукції, що містить алкоголь для осіб, які не досягли 21 року. На сьогоднішній день через суперечності з Цивільним кодексом Російської Федерації такі обмеження відкликані.

Вік, дозволений для вступу в шлюб в Росії, повністю збігається з віком, встановленим для повноліття, і відповідає Сімейного кодексу Росії. Даний вік настає після досягнення 18-ти років. Однак мінімальний поріг може бути опущений до 16 років. На таке зниження порога здатне вплинути рішення місцевих органів самоврядування, якщо не повнолітня дівчина вагітна або народила дитину, якщо присутній загроза життю будь-якої сторони, що бажає вступити в шлюб, і інші причини, які можуть бути визнані поважними місцевою владою.

Крім того, причиною для дозволу укладення шлюбу неповнолітніми може бути заява громадян в письмовому вигляді, в такому випадку на це згоду батьків не буде потрібно. Якщо було видано дозвіл на вступ до шлюбу неповнолітніх, тоді на рівні законодавства такі громадяни автоматично стають повністю дієздатними, і в разі якщо подружня пара розлучається да моменту виконання 18 років, громадяни не втрачають повнолітнього статусу.

Трохи раніше досягти повноліття в Російській Федерації реально в силу емансипації. Як говориться в статті 27 Цивільного кодексу Російської Федерації, громадянин, який не досяг 18-річного віку, може бути оголошений повнолітнім органами піклування та опіки за згодою батьків, опікунів і усиновителів чи громадянин працює за трудовим договором. У подібному випадку дозвіл на шлюб надається з моменту оголошення повнолітнім громадянина.

У Російській Федерації особи, які не досягли 18 років, діляться на 2 категорії:

  • малолітні;
  • неповнолітні.

Читайте також: Як потрібно писати позитивну характеристику на батька

1-я категорія, малолітні, є громадяни, вік яких до 14-ти років. За малолітнього несуть відповідальність його батьки, опікуни або усиновителі. Громадяни від 14 до 18 років потрапляють під другу категорію - неповнолітні. Особа, при досягненні 14 років отримує російський паспорт, називають неповнолітнім. Кримінальну та адміністративну відповідальність здатні нести особи, яким виповнилося 16 років. Залежно від тяжкості злочину, кримінальна відповідальність може бути покладена і на малолітніх осіб, у віці від 14 років до 16 років.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online