Земельний податок для пенсіонерів у 2018 році

  1. Що таке податок на землю
  2. Зміни при розрахунку земельного податку в 2018 році
  3. Переваги кадастрової оцінки для регіональних
  4. Кому надається пільга у 2018 році
  5. Зниження податкового навантаження
  6. Пільги для пенсіонерів силових структур
  7. Чи повинен пенсіонер платити податок на землю
  8. Пільги пенсіонерам по земельному податку в регіонах
  9. Чи звільняються пенсіонери від сплати земельного податку в Москві і Московській області
  10. Сплата земельного податку пенсіонерами в 2018 році
  11. Порядок отримання пільг
  12. Як правильно оформити заяву в податкову
  13. Які документи необхідні
  14. Відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чергові зміни щодо розрахунку податку на землю вступають в дію в найближчому році. Влада продовжує збільшувати суму платежу, спираючись на кадастрову оцінку. Максимальна ставка в межах 0,3% від вартості земельної ділянки зареєстрована в Податковому кодексі. Для багатьох виплата в кілька тисяч на рік досить значна. Державний земельний податок для пенсіонерів у 2018 році можна оскаржити, існують певні пільги, що дозволяють зменшити податкову ставку і навіть звільнитися від оплати за ділянку.

Статті по темі

Що таке податок на землю

Земельний податок - обов'язковий платіж, стягується зі всіх громадян, які мають право користування землею. Є місцевою митом, всі зібрані кошти використовуються для потреб муніципальних утворень. Норми оподаткування громадян, які мають землю у власності, діють на підставі ФЗ від 29.11.2004 N 141-ФЗ. Сума податку розраховується державними органами, спирається на:

  • Кадастрову вартість ділянки землі.
  • Ставку земельного податку, розмір якої пов'язаний з типом території платника податків. Законодавець встановлює ставку, яка становить 0,3% від ціни за дачний або садовий ділянку, землі городництва, сільського господарства, тваринництва.

До власників інших видів землі застосовується ставка 1,5% від кадастрової вартості територіальної кордону. нюанси:

  • Це максимально можливі ставки по земельному податку.
  • Муніципальні освіти мають повне законне право встановлювати меншу податкову суму, завищувати ці значення - немає.

Зміни при розрахунку земельного податку в 2018 році

Податок на землю в 2018 році буде визначатися щодо державної кадастрової оцінки земельних володінь. Цей принцип розрахунку не новий, він поетапно запускається урядом після початку кризи з 2015-2016 рр. і розрахований на 5 років. Всі податки надходять до місцевих бюджетів, а використання кадастрової оцінки значно підвищило підсумкові суми.

До остаточну суму податку на перехідному етапі діє поправочний коефіцієнт для зниження розміру платежу. Коефіцієнт за вартістю щорічно коригується до досягнення одиниці через плановані 5 років. Важливе нововведення для розрахунку земельного податку до 2018 року - чергове зростання суми на 20%.

Важливе нововведення для розрахунку земельного податку до 2018 року - чергове зростання суми на 20%

Переваги кадастрової оцінки для регіональних

По окремих регіонах податок на землю допускається змінювати. Місцева влада має право встановлювати норму ставки податку від 0,1 до 1,5%. Регіони мають можливість надавати земельні пільги для окремих видів громадян і їх видів діяльності. Як підкреслюють експерти, без збільшення податків муніципальні органи не здатні забезпечити модернізацію інфраструктури.

Регіони зазнають дефіцит фінансування, насилу виконують взяті зобов'язання. Перехід на кадастрову оцінку - нове випробування для власників бізнесу. За оцінками експертів, регіональні платежі збільшать державний бюджет до 8 одиниць. Основна проблема залишається в методиці визначення державної кадастрової вартості землі.

Кому надається пільга у 2018 році

На підставі Податкового кодексу РФ і фізичні особи, і підприємства - власники землі - є платниками податків. Громадяни, які орендують землю на певний термін, і особи, які мають право безоплатного користування - від податків звільняються. У НК РФ є перелік категорій населення з правом пільги або повного звільнення від оподаткування, викладений він приблизно так:

  • Представники народів півночі, що користуються землею з метою збереження традиційного способу життя і народних промислів.
  • Нечисленні представники корінних народностей Півночі, Далекого Сходу, Сибіру.
  • У законодавстві інших категорій пільговиків не згадано. Земельний податок для пенсіонерів обов'язковий в 2018 році - це позиція федерального державного законодавства.

Зниження податкового навантаження

На місцевому рівні влада має законні підстави вводити свої норми пільг з оподаткування, рішення передається державним відомствам. Категорії громадян РФ, для яких знижують податок на 10000 р., Це:

  • Ветерани Великої Вітчизняної війни.
  • Герої військових дій, звань Герої Радянського Союзу, Герої Росії, кавалери ордена Слави.
  • Ветерани бойових дій всіх силових структур.
  • Інваліди 1 та 2 груп, інваліди дитинства, Ветерани Великої Вітчизняної війни.
  • Громадяни, які постраждали від техногенних катастроф.
  • Громадяни-інваліди, які отримали променеву хворобу при ядерних випробуваннях.

Виходячи з положень федерального законодавства, влади регіонів повинні внести обов'язковим пунктом послаблення оподаткування землекористування для перерахованих вище категорій громадян. Муніципалітет має право зажадати для надання пільги відповідні довідки, що підтверджують статус. Пенсіонер уточнює перелік заздалегідь сам, звернувшись до спеціальних інстанціях.

Пільги для пенсіонерів силових структур

Ще пільги на земельний податок пенсіонерам у 2018 році застосовуються для категорії громадян військових силових структур: Збройні Сили РФ, МНС та ін. Надається компенсація земельного податку для пенсіонерів МВС в 2018 році, з вислугою 20 років і більше. Отримати компенсацію можна з податків, сплачених до 2015 року, - це обмеження встановлює ст. 20 ФЗ № 247 від 19.07.2011 р Звернувшись за компенсаційною виплатою 2016 року, отримати кошти офіцерам пенсіонерам можна тільки за 2013 і 2014 роки, а зібравши документи 2018 року - тільки за 2014 рік і т.д.

Чи повинен пенсіонер платити податок на землю

У 90-х роках пенсіонери повністю звільнялися від земельних податків. З 2005 року пільгу скасували. На даний момент окремих пунктів для громадян пенсійного віку НК не передбачає. Не сталося змін в законодавстві федерального рівня з надання пільг і за підсумком 2018 року. За останніми законодавчими змінами, земельний податок для пенсіонерів у 2018 році повністю не скасовується.

Згідно безумовним фактом, літні люди відносяться до малозабезпеченим громадянам - через невисокі розмірів пенсійних виплат. На більшість податків для них діють пільги. Помилково податок на землю називають майновим внеском, відносять до платежів за нерухомість у власності. За майно пенсіонери грошових коштів не платять. Податок на землю для пенсіонерів існує. І це різні речі: власність і земля у податківців розділені.

Не варто плутати земельну платіж і майновий. Пенсіонери сплачують земельний податок у 2018 році на загальних підставах. Законні пільги по земельному оподаткуванню для такої категорії існують. Але це платежі регіонального і місцевого значення. Всі питання рекомендується уточнювати тільки у місцевих органів законодавчої влади.

Пільги пенсіонерам по земельному податку в регіонах

Єдиних пільг на земельний податок для пенсіонерів згідно із законом не існує. По регіонах є особливі випадки, які знижують фінансове навантаження. По окремих містах діють так:

  • Санкт Петербург. Ті, хто має ділянку до 25 соток від виплат звільняються.
  • Сизрань. Податок на землю може бути знижений до 50%.
  • Одинцово. Для користування пільгою не можна мати інші джерела доходу.
  • Самара. Звільняються від податкових виплат на гараж площею до 24 кв метрів і ділянку землі до 6 соток.
  • Більшість великих регіонів знижують відсоток, сума оплати за рахунок цього стає менше. Щоб дізнатися докладніше всю інформацію потрібно відвідати відділення ФНС, надати посвідчення пенсіонера.

Чи звільняються пенсіонери від сплати земельного податку в Москві і Московській області

За Москві від сплати обов'язкового земельного податку особи пенсійного віку не звільняються, по області пільги можуть бути передбачені. Законодавства встановлюються місцевим муніципалітетом. Розглядати окреме місто Московської області недоцільно, для кожного району існують свої певні умови. Всю додаткову інформацію необхідно дізнаватися тільки за адресою проживання.

Сплата земельного податку пенсіонерами в 2018 році

Пенсіонери сплачують земельний податок у 2018 році на загальних підставах, але кожен пенсіонер має право на перерахунок з урахуванням поступки. До них відносяться:

  1. Пільга, встановлена ​​на муніципальних місцевих рівнях.
  2. Звільнення від обов'язкової мита.
  3. Зниження навантаження на 10000 рублів з суми нарахування виплати.

Посадова особа податкової інспекції після прийому документів, займається перевіркою достовірності і автентичності інформації. Податкова інспекція виносить вердикт по одній з видів пільг, сповіщає заявника. З моменту винесення остаточного рішення починає діяти закон для пільговика, відбувається перерахунок виплати згідно призначеного послаблення.

Порядок отримання пільг

Як повідомлялося вище, надається надбавка повністю залежить від регіону проживання. Порядок отримання пільги однаковий, надходити рекомендується за схемою:

  • Звернутися до місцевого податкового органу або адміністрацію, дізнатися про надані земельних пільги.
  • Якщо пільги надаються, необхідно з відповідними документами звернутися в податкову.

З кожним роком ситуація все більше нестійка. Важливо знати, якщо пільга не надається пенсіонеру в цьому році, наступний рік може все змінити. Місцева влада сама призначають суму, термін оплати і період дії. Земля, не внесена в кадастровий реєстр, податку не підлягає. Оплатити податок необхідно після відповідного повідомлення з податкової за адресою власника землі. Повідомлення містить всю інформацію, в тому числі куди виробляти платіж.

Як правильно оформити заяву в податкову

Слід звернутися до податкової за місцем реєстрації земельної ділянки. За зразком треба заповнити спеціальний бланк-заяву, де прописуються такі відомості:

  • ПІБ заявляє особи;
  • адреса прописки;
  • відомості цивільного документа;
  • ІПН;
  • адреса відділення;
  • дата, підпис.

Якщо заява пишеться від руки, формат залишається стандартним:

  • кому, від кого (правий верхній кут);
  • «Заява» (посередині листа з великої літери);
  • текст з описом прохання (вільна форма);
  • дата, підпис заявника.

Іноді крім обов'язкових полів просять вказати дату і період необхідного посібники. Заява разом з відповідною документацією направляється на розгляд. Служби самоврядування вивчають звернення про перерахунок, повідомляють рішення. Дії займають певну кількість часу. Для запобігання затримок рекомендується подавати документи відразу, так нарахування відбудуться безпомилково. Якщо пенсіонер затримує своєчасну подачу заяви, перерахунок може затягнутися до 2 років.

Які документи необхідні

Точний список пакету документів з оформлення пільги залежить від регіону. Конкретний перелік уточнюється в територіальних відділеннях. Обов'язковий реєстр документів для громадянина, який перебуває в пенсійному віці, наступний:

  • паспорт громадянина РФ;
  • пенсійне посвідчення;
  • свідоцтво правовладенія земельною ділянкою;
  • Заява.

Коли вся документація оформлена, державна податкова служба РФ схвалює або дає аргументовану відмову. Згідно з конституцією РФ за громадянином завжди залишається право щодо оскарження. Вимога щодо оскарження направляється письмово. Описується суть скарги із зазначенням обґрунтованих фактів. Органи самоврядування розглядають жалібне лист, виноситься остаточне рішення.

Відео

Земельний податок для Пенсіонерів Земельний податок для Пенсіонерів

Пенсіонерів звільнили від сплати земельного податку Пенсіонерів звільнили від сплати земельного податку

Знайшли в тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо! Розповісти друзям:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online