Військова іпотека в 2019 році

  1. Що це таке військова іпотека і в чому її суть?
  2. Умови такого іпотечного кредитування
  3. Хто має право на військова іпотека в цьому році?
  4. Основні умови та вимоги до військовослужбовців
  5. Індексація накопичувального внеску
  6. Як взяти житловий кредит з держпідтримкою військовослужбовцям РФ?
  7. Кращі іпотечні пропозиції від банків
  8. Відгуки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотечне кредитування не завжди буває вигідним. Саме тому держава вводить федеральні програми, завдяки яким деякі категорії громадян мають право на отримання іпотеки на пільгових умовах. Однією з таких програм є військова іпотека. Але так як певні параметри таких пропозицій можуть змінюватися з плином часу, варто з'ясувати, що з себе представляє військова іпотека в 2017 році.

Що це таке військова іпотека і в чому її суть?

Військова іпотека - це федеральна програма, яка дозволяє отримати іпотеку на пільгових умовах за програмою Росвоеніпотекі . Відносно того, що це простою мовою, то військова іпотека є одним з видів отримання квартири з житлового сертифікату.

Протягом усього строку дії кредитного договору, позичальник зможе співпрацювати з банком на вигідних умовах - зі зниженою процентною ставкою і більш приємним способом оплати першого внеску по кредиту. Все, що пов'язано з військової іпотекою, міститься в 117 Федеральний Закон «Про накопичувально-іпотечній системі житлового забезпечення військовослужбовців».

Зверніть увагу! Участь в програмі військової іпотеки є добровільним. Тобто, Ви не зможете стати її учасником автоматично, не подавши відповідний рапорт попередньо. Виняток становлять лише офіцери. Ця категорія військових виявляється в списках учасників за замовчуванням.

Деякі вважають, що при військовій іпотеці перший внесок не передбачається взагалі, і кредитор готовий заплатити за військового всю вартість нерухомості. Однак це не так. Перший внесок все ж є, але платить його не саме позичальник, а держава.

А відбувається все так:

  • Військовослужбовець подає рапорт, в якому висловлює бажання брати участь в програмі. Далі, відомості про нього вносяться до реєстру НІС, а командування тим часом заводить персональну картку на кожного з учасників;
  • Списки учасників подають в федеральні органи, які відразу ж перевіряють подану інформацію. Після перевірки, всі відомості передаються в ДЖО;
  • Протягом трьох місяців після подачі рапорту, учасник отримує письмове повідомлення, в якому вказується його реєстраційний номер;
  • Учасник відкриває банківський рахунок на своє ім'я;
  • Після цього, на даний рахунок починають надходити регулярні відрахування від держави.

Зверніть увагу! Гроші перераховуються щорічно, протягом двадцяти років. Однак скористатися ними можна тільки після закінчення трьох років з моменту початку участі в програмі.

Однак скористатися ними можна тільки після закінчення трьох років з моменту початку участі в програмі

Ось як працює НІС

Ці виплати з часом нагромаджуються, і коли військовослужбовець захоче стати заещіком по іпотеці, за їх рахунок і буде погашена сума початкового внеску.

Поряд з цим, ці гроші не можна витратити на що-небудь, крім покупки нерухомості. А іпотечна програма по військовій іпотеці передбачає, що військовослужбовець буде платити менші відсотки, але разом з цим інші умови кредитування залишаються вигідними для позичальника.

до змісту ↑

Умови такого іпотечного кредитування

Так як це федеральна програма, банки, пропонуючи військовим таку іпотеку, повинні спиратися на встановлені державою параметри.

А в цьому році вони такі:

  • Можна отримати іпотечний кредит в розмірі до 30 000 000 рублів. Це максимальна сума, більше якої не має права видати жоден банк;
  • В цьому році військовим буде перерахована сума в 260 141 рубль;
  • Перший внесок повинен бути не менше 10% від вартості нерухомості;
  • Погасити іпотеку потрібно до 45 років;
  • Не можна взяти іпотеку менше, ніж на 3 роки;
  • Іпотечне житло можна використовувати для проживання або здачі в оренду. Інші операції з майном неможливі.

Рекомендуємо до перегляду:

до змісту ↑

Хто має право на військова іпотека в цьому році?

Так як відомо, що деякі параметри держпрограм можуть змінюватися, необхідно знати, кому покладена військова іпотека саме в 2017 році.

Згідно 10 статті 117 ФЗ, право на використання накопичень від держави (тобто, в кінцевому рахунку, на військову іпотеку) мають такі категорії військовослужбовців:

  • Які вже 20 (або більше) років перебувають на військовій службі. Враховується і тривалість пільгового обчислення;
  • На звільнення, які прослужили понад 10 років (але за умови, що військовослужбовця звільнили через досягнення граничного віку перебування на службі, станом здоров'я, сімейними обставинами або в зв'язку з організаційно-штатними заходами).

Враховується і тривалість пільгового обчислення;   На звільнення, які прослужили понад 10 років (але за умови, що військовослужбовця звільнили через досягнення граничного віку перебування на службі, станом здоров'я, сімейними обставинами або в зв'язку з організаційно-штатними заходами)

Важливо! Поряд з цим, військова іпотека покладається тільки контрактникам, на довгостроковій службі. Також, це є як військовим до 25 років, так і для військових пенсіонерів.

до змісту ↑

Основні умови та вимоги до військовослужбовців

Головні умови для участі в програмі військової іпотеки залишаються незмінними з 2005 року, з моменту виходу 89 Постанови Уряду Головні умови для участі в програмі військової іпотеки залишаються незмінними з 2005 року, з моменту виходу 89 Постанови Уряду.

А воно свідчить, що іпотеку можуть отримати:

  • Офіцери, які закінчили військове освітня установа або надійшли на контрактну службу, не раніше січня 2005 року. Вимогами для них є отримання офіцерського звання або висновок військового контракту;
  • Прапорщики або мічмани, які прослужили на контракті більше 3 років. Підставою для участі в програмі є факт досягнення трьох років служби і звернення про включення до Реєстру;
  • Сержанти, старшини, солдати і матроси, які добровільно уклали другий військовий контракт пізніше січня 2005 року. Вимоги для них ті ж, що для прапорщиків і мічманів.

Зверніть увагу! Якщо військовий уклав контракт раніше січня 2005 року, він не позбавляється права на отримання житла. Зрозуміло, подати рапорт на участь у програмі військової іпотеки він вже не має права, однак він зможе отримати житло і без участі в накопичувальній системі.

На жаль, для службовця за контрактом не може бути ніякого пріоритету в черзі, на підставі наявності дітей або ж прописки в регіоні проходження військової служби. Але разом з цим, останнім і не є перешкодою для отримання житла в іншій місцевості.

Буде корисно переглянути:

Важливо! Виплати за цією програмою не припиняться і після смерті військового. В такому випадку, їх буде отримувати його сім'я.

до змісту ↑

Індексація накопичувального внеску

Виплати по військовій іпотеці підлягають обов'язковій щорічній індексації Виплати по військовій іпотеці підлягають обов'язковій щорічній індексації. Це покликане захистити гроші військовослужбовців від знецінення, так як їх розмір збільшується на величину середнього розміру інфляції.

Однак 2016 рік став досить неприємним в цьому плані, так як через утрудненою економічної ситуації в країні, індексація просто не була проведена.

У 2015 році був встановлений розмір виплат в 245 880 рублів, і він залишився таким же на наступний рік. На цьому тлі, максимальна сума іпотеки була зменшена з 2 400 000 рублів до 1 900 000 рублів.

Але в 2017 році індексація все ж повинна збільшити величину щорічної виплати. Було сказано, що вона збільшиться на 5%. Збільшення планується і на 2018 рік.

Розмір накопичувального внеску

до змісту ↑

Як взяти житловий кредит з держпідтримкою військовослужбовцям РФ?

Для того, щоб взяти в банку житловий кредит з держпідтримкою, військовослужбовець повинен зробити кілька попередніх дій:

  • Отримати житловий сертифікат на ЦЖЗ. Без цього документа участь в програмі неможливо;
  • Перевіривши, чи підходите Ви всім вимогам, потрібно подати відповідний рапорт;
  • По закінченню трьох місяців, отримати лист зі своїм реєстраційним номером;
  • Відкрити рахунок в банку і почати отримувати щорічні відрахування;
  • Після трьох років отримання виплат, можна піти в банк і оформити військову іпотеку на своє ім'я. Процедура її отримання буде стандартною.

Зверніть увагу! Протягом всієї процедури Вам доведеться користуватися офіційним сайтом АІЖК. Варто завести на ньому свій особистий кабінет при першій же можливості, щоб в подальшому зробити зручніше весь процес. Обов'язково варто відвідати форум цього сайту. Також, можна скористатися сайтом Молодострой. По ньому можна переглянути всі доступні по військовій іпотеці новобудови.

У банку, необхідно подати заяву на отримання іпотеки. Разом із заявою, варто подати такі документи:

  • Посвідчення особи;
  • Свідоцтва про шлюб і народження дітей;
  • Підтвердження того, що Ви є учасником накопичувальної системи.

Після подачі документів, банк займається розрахунком позички. Щомісячна виплата по іпотеці буде залежати від Вашого віку, доходу, стажу служби, терміну кредитування та суми позики. Також, враховується і податкові відрахування.

Корисне відео:

Зверніть увагу! Ви можете придбати житло в будь-якому регіоні Російської Федерації, навіть якщо він знаходиться далеко від поточного місця проживання або місця розташування Вашої військової частини.

до змісту ↑

Кращі іпотечні пропозиції від банків

Незважаючи на те, що держава встановлює основні параметри, яким повинні підкорятися кредитори, при розробці цієї іпотечної програми, кредитні організації все ж трохи коректують умови кредитування під себе. Тому варто вивчити пропозиції провідних російських банків, що пропонують програму військової іпотеки.

Банк Термін кредитування Максимальна сума Ставка Комісія Сбербанк До 20 років До 2 050 000 рублей Від 11,75% - ВТБ 24 До 7 років До 2 010 000 рублей Від 12,1% - Банк Зеніт До 10 років До 3 000 000 рублів Від 10 % - Банк Росія До 30 років До 3 000 000 рублів До 12,5% - Банк Відкриття До 20 років До 2 240 000 рублей До 12,55% - до змісту ↑

Відгуки

Сергій: «Оформлював кредит на квартиру в Зеніті, по військовій іпотеці. Приблизно в цей же час, знайомий оформляв звичайну. Різниця не тільки в ставці або принципі погашення ПВ, а й взагалі в усьому процесі. При моєму оформленні вимагали менше папірців, та й в принципі побігати довелося менше. »

Віктор: «Коли постало питання про іпотеку, відразу вибрав Сбербанк. Оформив військову іпотеку, тому що якщо є можливість, то чому б і не скористатися? В основному, всі добре, але потрібно відразу звернути увагу на те, що вибирати можна тільки з акредитованих забудовників, якщо оформляєте на новобудову. »

Павло: «У ВТБ 24 все грішать на високі ставки і малий термін кредитування, але якщо потрібна невелика сума - це чи не найкращий варіант. Мені на квартиру не вистачало приблизно 900 000 рублів, так що вийшло оформити всього на 4 роки, під 12 з гаком відсотків. До того ж, на відміну від Ощадбанку, наприклад, до житла не так чіпляються. »

Що це таке військова іпотека і в чому її суть?
Що це таке військова іпотека і в чому її суть?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online