Військова іпотека умови надання в 2019 році

  1. Суть і умови програми кредитування для військових
  2. Нововведення по індексації накопичувального внеску і не тільки
  3. Вимоги до учасника програми
  4. Яка нерухомість може стати об'єктом військової іпотеки?
  5. 3 банки-гіганта, які беруть участь в програмі військової іпотеки
  6. Сбербанк
  7. ВТБ24 - Банк Москви
  8. Газпромбанк
  9. Іпотечний калькулятор

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Темою даної статті послужить військова іпотека умови надання в 2019 році, якій ми також торкнемося Темою даної статті послужить військова іпотека умови надання в 2019 році, якій ми також торкнемося. Чому ця тема так актуальна сьогодні? Для відповіді на це питання варто звернути увагу, яким же чином люди, що мають відношення до військової галузі нашої країни, забезпечуються житлом.

До 2015 року на ці цілі виділялася матеріальна допомога від держави, матеріальне відшкодування у разі відмови від житлоплощі, а також субсидії для військових.

Сьогодні військові можуть лише брати участь в програмі субсидування - саме її називають військової іпотекою.

Суть і умови програми кредитування для військових

Програма іпотеки для військових є спеціальну державну систему кредитування військовослужбовців, для отримання останніми житла. Згідно з цією програмою, кожному учаснику системи кредитування відкривається особовий рахунок, на який надходять відрахування. Сума відрахувань для всіх надходить в однаковому розмірі за звітний період. За цим грошовим відрахувань щорічно проводилася індексація.

За цим грошовим відрахувань щорічно проводилася індексація

Особливості військової іпотеки в Росії.

Надання військової іпотеки зазвичай проводиться при подачі відповідної заяви від військовослужбовця, стаж служби якого становить не менше 3 років.

Але для певної категорії військових, а саме офіцерів і прапорщиків, які служать за довгостроковим контрактом після січня 2005 року, участь в програмі є автоматичним.

Іпотека для військових складається з 2 етапів:

  • Накопичення відрахувань на особовому рахунку військового.
  • Надання банківського кредиту, де початковим внеском будуть служити ті нарахування по відслужена років, які накопичилися на особовому рахунку учасника програми.

Плюси військової іпотеки.

Для отримання банківського кредиту військовий-позичальник може звернутися в будь-який з банківських установ, акредитованих під цю програму:

  • Сбербанк.
  • ВТБ 24.
  • Зеніт.
  • Агентство ИЖК.
  • Банк РОСІЯ.
  • Зв'язок-Банк.
  • Газпромбанк.
  • РНБК.

Умови за деякими з них, а також вимоги банків до позичальника ми розглянемо трохи нижче, а зараз, дозвольте ознайомити Вас з тим, хто може брати участь у програмі кредитування військових.

Відео по темі:

до змісту ↑

Назва програми саме по собі передбачає участь в ній представників військових професій Назва програми саме по собі передбачає участь в ній представників військових професій.

Таким чином, претендентом на отримання військової іпотеки може стати будь-який військовий, який вибрав службу по тривалому контрактом.

Саме довгостроковий контракт є головним критерієм оформлення військової іпотеки, інші ж показники, такі як сімейний стан, наявність дітей, їх кількість, а також наявність у власності учасника іншої нерухомості, не грають великої ролі.

Якщо учасник програми звільняється з лав армії для збереження накопичення, необхідно мати стаж не менше 20 років. Якщо ж стаж становить від 10 до 20 років, то причини звільнення повинні бути вагомими - стан здоров'я або ж розформування військового підрозділу. В іншому випадку - всі що до цього моменту було нараховано доведеться повернути.

до змісту ↑

Нововведення по індексації накопичувального внеску і не тільки

На даному етапі, деякі зміни в іпотеці, що стосуються індексації накопичувальних відрахувань учасників програми, викликають побоювання. Справа в тому, що в 2016 році через складнощі в економічній і фінансовій сфері країни, була проведена скасування цієї індексації.

Даний процес загрожує тим, що при безперервної інфляції в майбутньому учасники програми для того щоб залишатися в графіку банківського кредиту, будуть змушені оплачувати решту суми, зі своєї кишені.

Корисне відео:

Для того щоб змінити ситуацію в кращу сторону, при плануванні бюджету на 2019 рік було вирішено виділити кошти на збільшення поточного внеску на 5%.

Крім того, останні новини в області кредитування свідчать, що сім'ї, де обоє проходять довгострокову службу за контрактом, дозволено з'єднувати накопичені кошти на особових рахунках.

до змісту ↑

Вимоги до учасника програми

Вимоги до військовослужбовців.

Як уже було відзначено, програма передбачає добровільне і автоматичне участь в програмі. Для автоматичного режиму не потрібно подавати ніяких додаткових заяв, для цього потрібно лише мати вищу військову освіту і підписати довгостроковий військових контракт. Для обов'язкової участі залучені всі військовослужбовці, які підписали такий контракт з 2005 року.

Добровільне ж участь доступно наступними категоріями:

  • Офіцери, чий військовий контракт був підписаний раніше 2005 року.
  • Рядові і сержантський склад, мають другий контракт, підписаний після січня 2005 року.
  • Прапорщики, які мають в 3-річний стаж контрактної служби за станом на 01.01.2015 р
  • Випускники вищих військових навчальних закладів, які закінчили їх до 2005 року і вирішили служити після цього за контрактом.

Даним особам для включення в програму надання житла військовослужбовцям необхідно подати заяву встановленого зразка і прикласти до нього документи, після цього очікувати рішення про призначення відрахувань.

Рекомендуємо відео до перегляду:

до змісту ↑

Яка нерухомість може стати об'єктом військової іпотеки?

Яким повинен бути об'єкт нерухомості, який бере участь в іпотеки для військовослужбовців, визначається банківською структурою, в якій оформляється кредит. Єдина вимога, яке виходить від держави по цьому пункту - об'єктом має бути повноцінне житло, тобто ділянку землі або незавершене будівництво придбати в кредит по військовій іпотеці неможливо.

Виходячи з усього вищесказаного, військовослужбовці Росії можуть придбати наступне житло в кредит:

  • Новобудови.
  • Житло із вторинного ринку.
  • Заміські будинки.

Найбільш популярні перші дві групи. З останньої ж пов'язано кілька складнощів. Даний вид нерухомості коштує набагато дорожче і тому потребують від позичальника внесення не тільки державних нарахувань, але і додаткових особистих коштів.

Також існує ряд вимог, які повинні виконуватися в обов'язковому порядку:

  • Відсутність обтяжень.
  • Наявність під'їзних шляхів.
  • Пристосованість до цілорічному проживання.

Найбільшу популярність у військовій іпотеці мають новобудови, так як кредитування за цією схемою має більш прозору основу і зменшує поява будь-яких ризиків, пов'язаних з документацією на об'єкт і його станом.

Всі ці питання лягають на плечі забудовників, які є партнерами банків, в яких проходить процес оформлення кредиту.

Для вторинного житла банки також висувають вимоги:

  1. Житло має бути повноцінним - з власною кухнею та санвузлом.
  2. Стан нерухомості не повинно бути аварійним.
  3. Перекриття в будинку повинні бути залізобетонними.
  4. Відсутність застави на нерухомість і прописаних на ній сторонніх суб'єктів.

Схема оформлення та отримання військової іпотеки.

до змісту ↑

3 банки-гіганта, які беруть участь в програмі військової іпотеки

А зараз ми плавно перейшли до того, щоб обговорити банки, в яких можна оформити кредит на придбання нерухомості в рамках програми військової іпотеки. Для того щоб вибрати банк, який буде займатися оформленням кредиту, потрібно дізнатися які умови він висуває.

Для цього при консультації в банках слід задавати такі питання:

  1. Яку суму дає банк на покупку нерухомості?
  2. Яка максимальна ставка по кредиту за рік?
  3. Кредит банку діє до якого року?
  4. Чи існують додаткові витрати на іпотечне кредитування для військових?
  5. Чи скасують іпотеку в разі порушення термінів оплати за кредитом?

Вивчаючи пропозиції банків, ми намагалися відповісти на ці та інші питання - і ось що з цього вийшло.

до змісту ↑

Сбербанк

Сбербанк

Найбільш популярний банк для отримання кредиту військовими на покупку житла. За багато років своєї діяльності він заслужив репутацію надійного та доступного для своїх клієнтів.

Крім інших програм іпотечного кредитування, Сбербанк бере участь і в спеціальній програмі військової іпотеки.

Крім інших програм іпотечного кредитування, Сбербанк бере участь і в спеціальній програмі військової іпотеки

Умови в ПАТ «Сбербанк».

Основними умовами банку з цього виду кредитування є:

  • Придбання житла в новобудовах і вторинному ринку.
  • Відсотки по кредиту з позичальника стягуються в розмірі 11.75% на рік.
  • Початковий внесок становить 20% від суми всього кредиту.
  • Максимальна сума кредитних коштів - 2,33 млн. Рублів.
  • Іпотека оформляється тільки в національній валюті.
  • Термін кредиту досягає 20 років.

Так як позичальник є військовослужбовцем підтверджувати свою платоспроможність йому не обов'язково. Додатковим плюсом є відсутність обов'язкового страхування позичальника - зробити це він може лише в добровільному порядку.

до змісту ↑

ВТБ24 - Банк Москви

ВТБ24 - Банк Москви

Даний банк також працює з об'єктами новобудови або вторинного ринку. Одним з переваг ВТБ можна назвати його співпраця з багатьма компаніями-забудовниками та ріелторами. Завдяки чому, база нерухомості для реалізації у нього завжди поповнюється новими об'єктами.

Умови кредитування в ВТБ24.

Сьогодні банк кредитує військовослужбовців, які на момент узгодження іпотеки не досягли 45-річного віку (звичайна іпотека для пересічних громадян в банку доступна і до 50 років). Скільки ж дають в банку грошей на покупку житла? Максимальна сума досягає позначки 2,29 мільйона рублів.

Але ВТБ також надав можливість оформлення додаткового кредиту для покупки більш дорогого житла. І якщо перший кредит оплачується згідно з програмою військової іпотеки, то, оплачуючи додатковий позику, позичальник вносить особисті кошти.

Процентна ставка в банку не набагато більше, в порівнянні з Ощадбанком - 12,1%. А ось початковий внесок тут нижче на 5%.

Список необхідних документів

Якщо в період дії іпотеки учасник перестав бути учасником програми, то ставка за кредитом підвищується за умовами договору.

до змісту ↑

Газпромбанк

Газпромбанк

У загальні умови за програмою кредитування військових в цьому банку входить:

  • Максимальна сума, на яку може розраховувати позичальник - 2 мільйони рублів.
  • Термін іпотеки досягає 25 років.
  • Внесення ПВ в розмірі 20%.
  • Базова ставка по кредиту - 11,75%.

Умови кредитування в Газпромбанку.

Для зниження відсотків по кредиту потрібно збільшити суму початкового внеску до 50% і зменшити термін користування іпотекою до 7 років. В цьому випадку можна розраховувати на ставку 10,6% в рік.

до змісту ↑

Іпотечний калькулятор

Нижче ми представили іпотечний калькулятор за допомогою його, можна не виходячи з дому прорахувати всі вартісні показники іпотеки. Так можна дізнатися про те, скільки дають грошей в банку, під який відсоток та на який термін. Разом з цим автоматично розрахується сума, необхідна для погашення відсотків по кредиту.

до змісту ↑

Для того щоб отримати кредит на нерухомість, майбутньому позичальникові необхідно пройти кілька етапів.

1 етап триває від 3-х років і більше - реєстрація в програмі «Військова іпотека». Для цього військовому необхідно подати рапорт-заявку на занесення його до реєстру НІС. Після того як по учаснику прийнято позитивне рішення, йому присвоюється індивідуальний номер і відкривається особовий рахунок, на який нараховуються відрахування. Їх можна буде використовувати тільки після закінчення 3-х років.

2 етап це вибір банківської установи, в якому позичальник бажає оформити кредит.

3 етап пошук відповідного об'єкту нерухомості, який би відповідав вимогам банку.

Схема отримання військової іпотеки в банку.

На четвертому етапі відбувається підготовка всіх необхідних для укладення угоди документів. Одним з головних документів є рапорт командиру, після подачі якого протягом 6 місяців процедура повинна бути повністю завершена.

Завершенням всього є підписання договору іпотеки та переїзд в нову квартиру або будинок.

Чому ця тема так актуальна сьогодні?
Чи скасують іпотеку в разі порушення термінів оплати за кредитом?
Скільки ж дають в банку грошей на покупку житла?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online