Пільги зі сплати земельного податку для пенсіонерів

  1. Чи платять пенсіонери земельний податок?
  2. Чи мають пенсіонери пільги на земельний податок і які?
  3. Пільги пенсіонерам МВС по земельному податку: як відбувається компенсація?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Земельний податок являє собою обов'язковий платіж на користь держави, який накладається на ділянку землі, який знаходиться в користуванні підприємства чи приватної особи на правах власності, постійному користуванні або довічне володінні. Податок необхідно виплачувати залежно від кадастрової вартості. Вносити даний платіж доведеться щорічно в бюджет того муніципалітету, до якого відноситься цей самий ділянку.

Чи платять пенсіонери земельний податок?

Пенсіонерам також доводиться вносити земельний податок, наприклад, на дачний, присадибна ділянка або ж ділянку іншого роду. При цьому є категорії пенсіонерів, які зовсім звільнені від сплати земельного податку:

  • Якщо на ділянці розташовується багатоквартирний будинок, де розташована квартира, що знаходиться у власності у пенсіонера;
  • Якщо пенсіонер передав належний йому ділянку в оренду або суборенду як фізичній, так і юридичній особі;
  • Якщо пенсіонер володіє даною ділянкою на підставі безстрокового користування.

Ставка земельного податку встановлюється місцевими муніципалітетами в суворій відповідності з податковим кодексом Російської Федерації. Пільги, що стосуються земельного податку, також покриваються з місцевих бюджетів. З цієї причини кожен з регіонів самостійно визначає пільгові категорії громадян.

Чи мають пенсіонери пільги на земельний податок і які?

У податковому кодексі зазначено всього дві категорії пенсіонерів, які мають право на пільги. До першої відносяться так звані «особливі категорії», яким надається відповідний відрахування в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з однієї ділянки - це прописано в 5 пункті 391 статті закону. До цих особливих категорій відносяться громадяни похилого віку, які отримують пенсію по старості і належать до певних соціальних груп:

  • Учасники Великої Вітчизняної війни;
  • Ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній станції;
  • Що брали участь у випробуваннях ядерної і атомної зброї, а також отримали певної шкоди здоров'ю в результаті подібних випробувань;
  • Інваліди першої і другої групи, інваліди дитинства.

Також право на пільги при сплаті земельного податку мають пенсіонери, належать до північних народів, які проживають в Сибіру і на Далекому Сході. Дані пільги поширюються на землі, що сприяють збереженню споконвічного способу життя подібних громадян. Вони повністю звільняються від подібних платежів.

У федеральному законодавстві більше ніяких категорій громадян, які мають право на пільги, не передбачено. Місцеві закони можуть передбачати пільги і для інших соціальних груп.

Наприклад, столичні регіони повністю слідують за федеральними законами, тому там всі пенсіонери, за винятком так званих «особливих категорій», сплачують земельний податок.

У північній столиці справа значно м'якше. Зокрема, в 2012 році урядом Ленінградської області був прийнятий законопроект, який передбачає звільнення від сплати земельного податку людей похилого віку, якщо у них у власності знаходиться земельна ділянка, площа якого не перевищує двох з половиною тисяч квадратних метрів. У відповідності з федеральним законодавством від сплати земельного податку повністю звільняються пенсіонери особливих категорій.

Саратовське уряд вчинив з пенсіонерами кілька жорсткіше - в законодавстві передбачено звільнення від сплати податку в разі, якщо літній громадянин є власником ділянки площею не більше однієї тисячі квадратних метрів. Якщо землі у людини більше, то йому доводиться платити за законом.

Оформити пільгу зі сплати земельного податку не надто складно. Для цього потрібно відправитися в федеральну податкову службу за місцем проживання та надати працівникам установи такі документи:

  1. Паспорт громадянина Російської Федерації;
  2. Правовстановлюючий пакет документів на дану земельну ділянку - договір придбання, дарственное свідоцтво, придбання права власності за заповітом;
  3. Документи, які підтверджують право на отримання пільгового вирахування - ветеранський посвідчення; посвідчення ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС, пенсійне посвідчення і так далі.

Незалежно від того, чи має людина соціальні пільги чи ні, йому в будь-якому випадку доведеться підтверджувати право на отримання відповідного вирахування в документальному порядку. Однак не так давно уряд дозволив інвалідам першому і другої групи не доводити приналежність до даної соціальної групи.

Читайте також: чи можна оформити   виписку мешканця з квартири без його згоди   (Через суд) Читайте також: чи можна оформити виписку мешканця з квартири без його згоди (Через суд)?

Капремонт багатоквартирних будинків: що потрібно знати ?

Як оформити будинок по «дачної амністії» в Росії: http://upravdomik.ru/dacha/registr/oformlenie-doma-po-dachnoy-amnistii.html

Пільги пенсіонерам МВС по земельному податку: як відбувається компенсація?

Пенсіонери, які стосуються військової категорії, мають право на отримання певних пільг, тільки в особливому порядку, так як для них була спеціально розроблена особлива бюрократична процедура.

Повернення земельного податку військовим пенсіонерам. Ключовим підставою для отримання права на пільгу є два основних документи: постанову федерального уряду, випущене 22 вересня 1993 року, а також лист міністерства фінансів, опубліковане 07 листопада 2009 року. Там вказана досить проста схема, що відноситься саме до військових пенсіонерів.

Вони повинні сплатити податок у повному розмірі, як і звичайні громадяни. Після цього військові пенсіонери повинні взяти в податкову службу квитанцію, що підтверджує оплату даного податку. З цим документом їм необхідно відправитися в пенсійний фонд за місцем проживання з відповідною заявою.

Працівники пенсійного фонду повинні прийняти дану папір і зняти ксерокопію з квитанції про оплату. Заява розглядається протягом десяти робочих днів, після чого кошти переводяться на розрахунковий рахунок громадянина, про що його попередньо повинні повідомити в обов'язковому порядку. Як правило, робиться це за допомогою рекомендованого листа.

Пенсіонери теж зобов'язані платити податок на майно (відео):

Чи платять пенсіонери земельний податок?
Чи мають пенсіонери пільги на земельний податок і які?
Пільги пенсіонерам МВС по земельному податку: як відбувається компенсація?
Чи платять пенсіонери земельний податок?
Чи мають пенсіонери пільги на земельний податок і які?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online