Купити квартиру по військовій іпотеці в новобудові від забудовника

  1. «Молодострой» і ін.
  2. У регіонах
  3. Як продати квартиру, куплену за військової іпотеці
  4. Про право користування квартирою, купленої по військовій іпотеці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Умови покупки квартири по військовій іпотеці

Укласти договір на отримання іпотечного кредиту і покупку квартири військовослужбовці можуть після трьох років участі в НІС. Умова отримання кредиту - виплата початкового внеску на квартиру. У різних банках він від 10% до 20% вартості житла, що купується.

Тому, перш ніж звертатися в банк за іпотечним кредитом, військовослужбовець повинен переконатися, що на його рахунку в Накопичувально-іпотечній системі достатньо коштів для оплати початкового внеску.

Отримати кредит по військовій іпотеці військовослужбовець має право в одному з банків, які співпрацюють з НІС. Вибрати банк потенційному позичальникові військової іпотеки допоможе рейтинг партнерів НІС , Опублікований на нашому сайті.

Вибрати банк потенційному позичальникові військової іпотеки допоможе   рейтинг партнерів НІС   , Опублікований на нашому сайті

ЖК «Мещерський ліс» - тут можна купити квартиру за військової іпотеці

Звертаючись до банку, потенційний позичальник потрапляє в налагоджену систему іпотечного кредитування, яка дає такі переваги:

  • Банки-партнери НІС співпрацюють з акредитованими будівельними організаціями. При покупці житла на умовах пайової участі у цих забудовників, у військовослужбовця менше шансів нарватися на шахраїв, які беруть гроші за вид на котлован, і зникають в невідомому напрямку.

Особливо відзначимо, що акредитацією забудовників займається банк, а не Міністерство оборони і не оператор НІС. Подібного роду акредитація - відпрацьована процедура, стандарт в рамках послуг по іпотечному кредитуванню.

Наприклад, банк «Абсолют» співпрацює в рамках військової іпотеки з групою компаній «ПІК», що поглинула такий відомий в будівельній галузі бренд як «Мортон». «ПІК» надає квартири по військовій іпотеці в ЖК «Мещерський ліс» (Москва, Солнцево).

Військова іпотека Ощадбанку і ВТБ 24 дозволяє придбати житло в Москві в ЖК «Промені» (забудовник «Група ЛСР»).

  • При покупці житла на первинному і вторинному ринку менеджер банку допоможе позичальникові підібрати квартиру за ціною, що відповідає сумі перспективних бюджетних субсидій за програмою НІС. Тобто військовослужбовцю не доведеться доплачувати за квартиру з власної кишені.
  • У банків є налагоджені зв'язки зі страховими компаніями.

У ряді випадків військовослужбовці бажали б самі підшукати страховика, що надає послуги на більш вигідних умовах. Однак подібні досліди не принесли очікуваного результату, і держава вирішила навести порядок у цій сфері. З 1 січня 2017 року набули чинності поправки в закон «Про пайову участь у будівництві». Відповідно до них створено страховий фонд, в який всі забудовники зобов'язані вносити по 1% від вартості житла, що зводиться.

Експерти вважають, що з введенням в силу цих поправок проблеми в учасників військової іпотеки при пайовій участі в будівництві зводяться до нуля.

«Молодострой» і ін.

У тих учасників НІС, які вважають участь в банківських іпотечних програмах занадто накладним, є варіант звернення в «Молодострой».

Це - об'єднання військовослужбовців, які потребують квартирах. Ставить за мету оптимізацію витрат при купівлі житла для військовослужбовців іпотеці на первинному ринку. Співпрацює з такими забудовниками, як ГК «Гранель», Група ЛСР, А101. Вважається, що звернення в «Молодострой» допомагає військовослужбовцю заощадити від 40 тис. Руб.

ЖК «Промені» - тут також продаються квартири учасникам військової іпотеки

Організація володіє сайтом «Молодострой 24», на якому представлені послуги об'єднання. У число яких входить і довірче управління грошовими заощадженнями учасника НІС. Називається ця послуга «Дистанційна угода» і коштує 30 тис. Руб.

Спочатку засновники «Молодостроя» мріяли будувати житло «вскладчину». І навіть створили ЖБК «Молодіжна будівництво». Ця організація у співпраці з АКБ «Пересвет» приступила до кооперативному будівництву в інтересах молодих військовослужбовців.

Однак тільки кооперації для забезпечення житлом виявилося мало. Ідея припинила існування в 2014 г. З 2016 року у АКБ «Пересвет» настав страховий випадок (призначено зовнішнє управління, задоволення запитів вкладників через Агентство страхування вкладів).

Що підтверджує ідею про тернистий шлях до придбання житла поза банківськими іпотечних програм.

Теоретично військовослужбовець-учасник НІС може звернутися для підбору житла на вторинному ринку до послуг приватних ріелторів або агентств нерухомості. Нормативна база НІС передбачають оплату такого роду послуг з коштів, що надходять на рахунки військовослужбовця.

Однак військовослужбовець при цьому діє на свій страх і ризик. на сайті ФГКУ «Росвоеніпотека» - оператора Накопичувально-іпотечної системи - списку акредитованих агентств і ріелторів ви не знайдете. Всі оголошення типу: «Приватний ріелтор з ліцензією по військовій іпотеці» варто розглядати як рекламні трюки.

У регіонах

До цих пір мова йшла про військову іпотеці в Москві і Підмосков'ї. Саме тут набуває житло кожен 5-й учасник НІС.

В інших регіонах показники скромніші. Наприклад, квартири в Петербурзі з військової іпотеці побажали купити лише 8% учасників НІС. В інших регіонах - і того менше.

Набирає обертів військова іпотека в Севастополі. Нагадаємо, що за радянських часів, коли офіцери могли вибирати місце для постійного проживання після виходу у відставку, Крим був самим популярні м місцем для переселення військовослужбовців.

Принципово схема придбання квартири для військовослужбовців іпотеці в регіонах не відрізняється від московської. І тут ми стоїмо на позиції, що військовослужбовцям переважно співпрацювати з фахівцями банку-партнера НІС і довірити їм підбір житла, укладати договори та ін.

Для бажаючих ризикнути на сайтах ФГПУ «Росвоеніпотека» (Оператор НІС) і «Молодостроя» є цілі розділи, присвячені ЖБК, що пропонують свої послуги учасникам військової іпотеки. Досить лише вибрати свій регіон і клікнути «мишею», і до ваших послуг до 60-70 організацій, готових облагодіяти вас житлом за ваші гроші.

Нарешті, зовсім відчайдушні любителі ризику можуть звернутися до послуг онлайнових посередників: Avito і т.п. Достовірних відомостей про те, до чого приводили такі спроби, у нас немає.

Як продати квартиру, куплену за військової іпотеці

Куплена по військовій іпотеці квартира переходить у власність покупця після повного погашення боргу перед банком-кредитором. Поширена думка, що саме з цього моменту власник житла набуває право продавати його, вносити у вигляді застави і т.п.

п

Продати квартиру, придбану за військової іпотеці, не просто

Але у військовослужбовця часто виникає необхідність змінити місце служби, переїхати в інший регіон. Що робити в такому випадку?

Норми іпотечного права пропонують вихід з такої ситуації. Учасник іпотечної програми в цьому випадку повинен знайти покупця , Який одноразовим внеском зніме з квартири обтяження за договором іпотеки. Попросту кажучи, сплатить борг перед банком.

Після чого учасник іпотечної програми і покупець вже вирішують свої проблеми: хто кому скільки винен, коли один з'їжджає, інший в'їжджає, і т.п.

Зрозуміло, що така схема мало придатна для військовослужбовця, у якого просто немає часу на пошук покупців . оператор НІС «Росвоеніпотека» пропрацював і погодив з банками для таких випадків схему, по якій виїжджаючих військовослужбовець продає куплену по військовій іпотеці квартиру іншому військовослужбовцю-учаснику НІС, а той бере на себе зобов'язання по погашенню боргів перед банком за свого попередника.

Узагальнювати досвід застосування такої схеми поки рано - його занадто мало. Військовослужбовці, вимушені залишити придбане по іпотеці житло і виїхати в інший регіон, вважають за краще здавати його в оренду. У зв'язку з чим виникає ряд досить складних юридичних питань.

Про право користування квартирою, купленої по військовій іпотеці

Формально здача квартири в найм є підприємницькою діяльністю. А військовослужбовцям займатися бізнесом заборонено.

Але в даному випадку Міністерство з податків і зборів увійшло в положення громадян. За умови сплати податку (13%) військовослужбовці мають право здавати квартиру в найм.

Але - за погодженням з банком-кредитором і страховиком.

У багатьох випадках військовослужбовці, щоб не витрачати час на формальності, передовіряють здачу обтяженого іпотекою житла менеджерам банку-кредитора. Банк охоче береться за подібного роду послуги. Для нього це - додатковий прибуток.

Новобудова - квартира для військової іпотеки

Це не єдина складність в праві користування іпотечною квартирою. Так, повним правом прописатися в ній має тільки військовослужбовець, від імені якого підписано іпотечний договір. Найближчих родичів - дружину, дітей - прописують тільки за погодженням з банком. Хоча в більшості регіонів реєструють організації ця умова не дотримуються і прописують за заявою учасника військової іпотеки і ближніх родичів, і далеких.

Узгодження потрібні і для переробок або ремонту в квартирі. В цьому випадку слід орієнтуватися, в першу чергу, на норми житлового законодавства , Які дуже жорсткі. Постелити лінолеум або вбити в стіну цвях можна і без дозволу, але пристрій наскрізного отвору в стіні, нарощування батарей опалення або скління балкона вимагають розробки окремого проекту, узгодження його в декількох інстанціях, затвердження з подальшою перевіркою точності виконання проекту наглядової організацією.

В цілому користування обтяженої іпотекою квартирою - тема настільки велика і складна, що для повного висвітлення вимагає кілька додаткових статей.

Що робити в такому випадку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online