Ляшко і Ко знищують заповідне озеро в Клавдієво. ВІДЕО

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Архівне фото Архівне фото. Озеро Бабка до того, як до нього дісталися забудовники-радикали

Озеро Бабка в заповідному урочищі в районі Клавдієво-Тарасове Київської області опинилося на межі зникнення. Орендарі землі з одного боку влаштували свинарник. З іншого - зводять елітний котедж для невідомих господарів. А саме озеро, улюблений куточок відпочинку місцевих жителів обнесли парканом, який відрізав для людей доступ до води.

Жителі селища Клавдієво-Тарасова обурені: озеро Бабка для них - щось більше, ніж просто водойма, це останнє озеро в окрузі, не до кінця захоплене олігархами. На очах у жителів росли паркани навколо інших озер і на цей раз місцеві жителі не хочуть стояти в стороні. Відеорасследованіе цього кричущого випадку опубліковано на You Tube 17 каналі.

"Ніколи тут не було, щоб хтось у нас щось відбирав. Це зовсім неадекватно." Віджати "... як у рабів!", - обурюється Олександр, місцевий житель.

Читайте також: Ляшко грає в тандемі з Порошенком та Ахметовим, - нардеп. ВІДЕО

Так виглядає паркан навколо озера Бабка в Клавдієво-Тарасовому Так виглядає паркан навколо озера Бабка в Клавдієво-Тарасовому

Журналісти 17 каналу з'ясували, що огорожу навколо озера з'явилося в вересні. Фундамент виглядає зовсім свіжим. Місцеві жителі розповідають, що будівництво затіяла компанія "Ярик". Її ще кілька років тому пов'язували з оточенням Януковича. "Ярик" займається мисливськими угіддями. Кому вона належить тепер - невідомо. Журналісти спробували з'ясувати, хто ж і на якій підставі відбирає озеро у клавдіевцев.Васілій Задвернюк, директор компанії "Ярик", як водиться, був небагатослівним і відповіді його були далекі від прозорості.

"Ну якщо люди будують, напевно, що документи є .... Ця земля, наскільки я знаю від цього господаря - вона буде в приватній власності, - сказав він журналістам.

Під тиском обурених людей директор-таки проговорився - ніяких документів немає і їх, нібито, зараз оформляють - тобто, намагаються провести заднім чіслом.Журналісти "Розвідки" 17 каналу отримала відповідь на запити, надіслані в госгеокадастр і міністерство екології, з проханням роз'яснити, чи може на заповідній землі вестися подібна будівництво?

"На території пам'ятки природи заборонена будь-яка діяльність, яка суперечить меті та завданням пам'ятки природи, загрожує схоронності її первинного стану, в тому числі: будь-яке порушення ґрунтового покриву, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, будівництво будь-яких споруд", - відповіли в Мінекології.

Читайте також: Депутат від Ляшко чистив сніг в Рівному і вимагає звіту від мера міста

Що цікаво, на карті Геокадастр земля навколо озера Бабка - НЕ розмічена, що може означати дві речі. А саме: або в Госгеокадастре зробили помилку, і не розмітили землю для ТОВ "Ярик", або з оформленням землі не поспішають, щоб провернути нишком заднім числом.

Невже Госгеокадастр в змові з таємними власниками будівництва? Оточенню Януковича було б не під силу здійснювати таке сьогодні. Тому готуємо досьє на нових власників землі. За паперами кінцевий бенефіціар ТОВ "ЯРИК" - Богдан Мотрич. Цей 23-х річний хлопець зробив воістину блискучу кар'єру. Крім мисливських угідь, він також купив яхт-клуб на Дніпрі біля Софіївського собору. Одночасно з цим, хлопець робив політичну кар'єру. Він намагався потрапити до Київради від радикальної партії Олега Ляшка.

Вже є перша серйозна зачіпка. Але на місці, за парканом незаконного будівництва навколо заповідного озера, молодого радикала Богдана Мотрич ніхто не знає. Зате місцевим добре відоме ім'я народних депутатів Сергія Скуратівського та Олега Ляшка. Вони тут, виявляється, - часті гості. Скуратівський безпосередньо роздає команди на будівництві, але приїжджає тільки по вихідним.

У чому ж зв'язок між цим Скуратівським і тим Мотрич, який прописаний в документах? Виявляється, 23-річну власник мисливських угідь Мотрич в минулому встиг побувати помічником радикала Скуратівського.

Журналістам "Розвідки" також вдалося з'ясувати, що Заступником директора мисливського господарства є хтось - Олександр коніх, офіційний помічник депутата Скуратівського та кінцевого бенефіціара природоохоронного озера Богдана Мотрич, за його словами, знає з малих років.

Про те, що народний депутат України влаштував бізнес в заповідному урочищі, коніх говорити не бажає. Воно й зрозуміло: якщо спливе, що нардеп займається сумісництвом, це обійдеться йому втратою депутатського мандата. А на те, що трактора засипають піском захищене законом озеро і робочі заливають бетоном захищений законом грунт з рослинним покривом, помічник законотворця парирує: закони знати не зобов'язаний.

А на те, що трактора засипають піском захищене законом озеро і робочі заливають бетоном захищений законом грунт з рослинним покривом, помічник законотворця парирує: закони знати не зобов'язаний

Ніяких виразних відповідей від Олександра Коніхова - помічника депутата Скуратівського - журналістам отримати не вдалося. Так само, як і відповіді від Госгеокадастра.

У відведені 5 днів відомство так і не дало відповіді. Більш того, навіть через 2 тижні після відправки запиту, чиновники відповідають: "чекаємо деяких документів з області".

Тим часом будівельні роботи на березі заповідного озера щосили тривають. І тепер уже ще й сітчастий паркан перегороджує непроханим гостям забудовника шлях до самої кромки води.

Обурені свавіллям місцеві жителі збираються на стихійний мітинг біля паркану. Це зібрання - не перше. На цей раз люди привели з собою юриста. До збудженої натовпі виходить один з орендарів. Він намагається переконати: ніяких робіт не ведуть. Щоб описати зміни в природоохоронній зоні, юрист просить директора і співвласника фірми пустити її на територію. Безуспішно. Мовляв, вихідний ... Хіба, це не дивно? Директор, а тим більше співвласник фірми, і не можуть провести на об'єкт?! ...

Втомлені від незліченних обіцянок нових господарів угідь, активісти на межі штурму. Однак вирішують перш, ще раз спробувати домовитися. На зустріч із співвласником фірми йдуть із зібраними підписами - вже на папері селяни вимагають перенести паркан.

Щоб добитися правди для жителів села Клавдієво-Тарасове і таки знайти управу на розперезалися членів Радикальної партії, "Розвідка" вирішила звернутися безпосередньо до її чолі - Олегу Ляшко. Адже він неодноразово публічно заявляв, що не потерпить законоотступнічества в рядах своїх соратників! Але всі спроби журналістів зв'язатися з цього питання з головним радикалом, будь-то телефоном, через соцмережі і навіть через безпосередній візит додому до депутата, виявилися марними.

...

Журналісти "Розвідки" 17 каналу отримала відповідь на запити, надіслані в госгеокадастр і міністерство екології, з проханням роз'яснити, чи може на заповідній землі вестися подібна будівництво?
Невже Госгеокадастр в змові з таємними власниками будівництва?
У чому ж зв'язок між цим Скуратівським і тим Мотрич, який прописаний в документах?
Хіба, це не дивно?
Директор, а тим більше співвласник фірми, і не можуть провести на об'єкт?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online