У Приельбруссі встановлений пам'ятник Володимиру Висоцькому

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

25 вересня в рамках фестивалю «Світ Кавказу» в селищі Тегенеклі відбулося урочисте відкриття пам'ятника радянському поету, актору і автору-виконавцю пісень - Володимиру Висоцькому 25 вересня в рамках фестивалю «Світ Кавказу» в селищі Тегенеклі відбулося урочисте відкриття пам'ятника радянському поету, актору і автору-виконавцю пісень - Володимиру Висоцькому.

Меморіал в Приельбруссі став самим високогірним пам'ятником в Росії - він встановлений на висоті 1 850 метрів над рівнем моря. Бронзовий бюст Висоцького створив російський скульптор Олександр Аполлонов.

Саме в цих місцях в кінці 60-х проходили зйомки відомого фільму «Вертикаль», де Володимир Висоцький зіграв головну роль радиста .

Фільм «Вертикаль» вийшов в прокат в 1967 році. Картина отримала культовий статус завдяки музиці і віршам Висоцького - у фільмі прозвучали такі пісні як: «Вершина» і «Пісня про друга». Видана фірмою «Мелодія» платівка «Пісні з кінофільму« Вертикаль »» стала першою авторською грамплатівки Висоцького.

Видана фірмою «Мелодія» платівка «Пісні з кінофільму« Вертикаль »» стала першою авторською грамплатівки Висоцького

Кадри з фільму «Вертикаль»

Кадри з фільму «Вертикаль»

Кадри з фільму «Вертикаль»

Кадри з фільму «Вертикаль»

Кадри з фільму «Вертикаль»

Після зйомок фільму, Висоцький бував в Приельбруссі багато разів, де навчився кататися на лижах. Через рік роботи над фільмом приїжджав в гості до заслуженому тренеру СРСР з альпінізму, заслуженому діячеві культури Російської Федерації Хусейну Заліханову і його сім'ї. Тоді ще був живий один з перших гірських гідів Приельбрусся - Чокка Заліханов, що зробив 209 сходжень на Ельбрус, останнє - в 110-річному віці і дожив до 116 років. Зустріч з дідом Чокка на схилі гори справила на Висоцького сильне враження.

Сім'я Заліханова донині зберігає пам'ять про Висоцького, підтримуючи присвячений великому барду альпіністського-мисливський музей, який часто відвідують альпіністи і туристи.

До відома, пам'ятників великому російському акторові і барду існує багато як в Росії, так і в усьому світі, але пам'ятник в Приельбруссі унікальний тим, що став самим високогірним, розташованим на висоті близько 2000 метрів.

- Встановили його край дороги так, щоб не довелося довго шукати туристам і альпіністам, - каже Тарим. - Бюст Висоцького і музей, що носить його ім'я, розділяє тільки висячий міст.

- Бюст Висоцького і музей, що носить його ім'я, розділяє тільки висячий міст

Пам'ятник Володимиру Висоцькому в Приельбруссі.
Фото: Прес-служба адміністрації Ельбруського району

Народний артист СРСР Василь Лановий спеціально приїхав в Приельбруссі, щоб взяти участь у відкритті пам'ятника його друга і колеги по радянському кіно.

- Я дуже радий, що Володі поставлений пам'ятник саме тут, в горах Приельбрусся, які він так любив і оспівував, де створював шедеври радянської бардівської музики, - сказав він.

На постаменті бронзового бюста Висоцького вигравірувані рядки знаменитої «Балади про боротьбу» з кінофільму «Балада про доблесного лицаря Айвенго»:

Якщо м'яса з ножа ти не їв ні шматка,

Якщо руки склавши, спостерігав зверхньо,

І в боротьбу не вступив з негідником, катом,

Значить, в житті ти був ні до чого, ні до чого ...

Володимир Семенович Висоцький (25 січня 1938 року, Москва - 25 липень 1980, Москва) Володимир Семенович Висоцький (25 січня 1938 року, Москва - 25 липень 1980, Москва)

- видатний радянський поет і автор-виконавець, актор, автор прозових творів. Лауреат Державної премії СРСР (1987 - посмертно).

Володимир Висоцький зіграв десятки ролей в театрі і кіно, в тому числі Гамлета ( «Гамлет», В. Шекспір), Лопахіна ( «Вишневий сад», А. Чехов). Найбільш примітними роботами в кінематографі є фільми «Место встречи изменить нельзя», «Маленькі трагедії», «Інтервенція», «Господар тайги», «Вертикаль», «Служили два товариші». Актор театру Драми і комедії на Таганці в Москві, створеного Юрієм Любимовим в 1964 році.

Володимир Висоцький увійшов в історію як автор-виконавець своїх віршів і пісень під акустичну семиструнну «російську» гітару.

За підсумками опитування ВЦИОМ, що проводився в 2010 році, Висоцький посів друге місце в списку «кумирів XX століття» після Юрія Гагаріна. Опитування, проведене ФОМ в середині липня 2011 року, продемонстрував, що, незважаючи на зниження інтересу до творчості Висоцького, абсолютна більшість знає Висоцького, а близько 70% відповіли, що ставляться до нього позитивно і вважають його творчість важливим явищем вітчизняної культури XX століття.

Матеріал підготовлений: проект ALP

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online