Дизайн хрущовської кухні, планування брежневки, ІКЕА, 121 серії, КОПЕ 3 на 4 в чешці

  1. особливості оформлення
  2. Нюанси у виборі обробки
  3. Правила оформлення в квартирах брежнєвського типу
  4. Відмінні риси будинків 121 серії
  5. Оформлення в будинку КОПЕ
  6. Дизайн в чешках
  7. Підбиваючи підсумки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ми спробуємо відповісти на питання, який дизайн хрущовської кухні можна вважати оптимальним з точки зору привабливості та візуального розширення приміщення, а також для порівняння коротко згадаємо особливості будинків інших поширених типів.

До цього дня залишається актуальним питання ремонту кухонь в квартирах хрущовського типу, яких на просторах СНД все ще достатня кількість.

І якщо планування кімнат в таких квартирах в більшості випадків не особливо відрізняється від інших, то кухні в хрущовках є в якомусь роді унікальними. В першу чергу це стосується їх площі.

особливості оформлення

Внаслідок незначних розмірів першочерговим завданням має стати візуально розширення.

Для цього якнайкраще підійдуть світлі тони, що відображають і глянцеві поверхні. Рекомендації стосуються і меблів, і оздоблювальних поверхонь.

Інший, не менш важливою складовою є грамотне освітлення, яке в поєднанні з правильно підібраним дизайном кухні зможе створити неповторну гру світла, що дозволить добитися необхідного візуального ефекту.

Дотримання цих нехитрих правил дозволить створити оригінальний дизайн, який обов'язково припаде до душі друзям і знайомим.

Натяжна стеля для кухні

Нюанси у виборі обробки

  1. Щоб приміщення не набуло світлий неживий забарвлення, оздоблювальні матеріали слід підбирати виходячи з планованої до установки меблів, наприклад, світла плитка фартуха може мати вкраплення контрастного темного кольору, такого ж, як колір меблів.
  2. Покриття підлоги також має відповідати обраному шляху. Плитка або ламінат повинні бути світлими і глянсовими.
  3. З стелею справа йде складніше. Віддайте перевагу натяжна конструкції з нечітко дзеркальною поверхнею. Більш бюджетний спосіб - обробка стелі ПВХ панелями по відтінку трохи світліше підлогового покриття.
  4. Кращим рішенням для обробки стін стануть шпалери світлих тонів.
  5. Дизайн і планування повинні спиратися на лінійне або Г-образне розташування меблів і техніки. У протилежного боку в даному випадку можна розмістити невеликий обідній стіл;
  6. Фіранки - легкі майже невагомі, злегка бежевого або білого відтінку.

освітлення

Освітлення робочої зони кухні

Освітлення заслуговує на окрему увагу. Незалежно від планування, обов'язковим вважається освітлення двох основних зон - робочої і обідньої.

Робоча зона, як правило, висвітлюється точковими стельовими або вбудованими в меблі світильниками. Обідня зона повинна висвітлюватися світильниками загального призначення, стаціонарними стельовими або навісними.

Порада! Особливо ефектно виглядатиме освітлення робочої поверхні за допомогою привабливих точкових світильників з економічними галогеновими лампами.

Правила оформлення в квартирах брежнєвського типу

Квартири брежнєвського типу в порівнянні з вже озвученими, мають поліпшеним плануванням. Зокрема, в них збільшена висота стелі і площа кухні, що дозволяє використовувати відразу кілька ідей дизайну .

Особливості дизайну кухні в брежневка:

  1. Вже не настільки маленьке приміщення може відбуватися практично в будь-якому стилі.
  2. Високі стелі дають більше можливостей в оформленні, наприклад, можна сміливо влаштувати підвісний або багаторівнева стеля, за допомогою якого відокремити функціональні зони приміщення.
  3. Часто неможливе в хрущовських кухнях розташування повноцінного обіднього столу в брежнєвських плануваннях вже не є проблемою.

Відмінні риси будинків 121 серії

Площа кухні в подібних будинках становить від 7 до 12 м² в залежності від модифікації будови. Недоліком є ​​незручне, затиснуте розташування між монолітною Сантехкабіни і зовнішньою стіною, що практично зводить нанівець можливості перепланування подібного приміщення.

Що стосується власне оформлення, то дизайн кухні 121 серії слід розробляти спираючись на вихідні розміри. Наприклад, дизайн кухні 3 на 4 (12 м²) дозволяє впровадити класичний стиль і мінімалізм, тоді як для хай-тек місця все ж буде недостатньо.

Оформлення в будинку КОПЕ

Варіант дизайну для кухні КОПЕ

Будинки КОПЕ, що будуються в багатьох містах колишнього СРСР мають відмінну плануванням, а головне, є гнучкими до перепланування. Практично в кожній модифікації багатоквартирних будинків подібного типу є можливість суміщення двох суміжних квартир, розташованих на одному поверсі.

Іноді це дозволяє домогтися дуже цікавих результатів, дивовижних для пересічних громадян СНД, але звичайних для представників Європи і Америки.

Кухні-студії або студії-вітальні при поєднанні можуть досягати 40 м². Звичайні ж кухні КОПЕ (без перепланування) варіюються в розмірах 10-19 м² в залежності від кількості кімнат у квартирі і типу споруди.

Особливості обробки:

  1. Розташування меблів і техніки на вибір власника може бути П-подібним, двохлінійні, острівним.
  2. Є можливість повноцінного оформлення обідньої зони без шкоди для робочої частини приміщення.

Порада! Поєднання кольорів може бути будь-яким, проте все ж не варто нехтувати загальними правилами і нормами смаку і стилю.

Дизайн в чешках

Дизайн кухні в чешці під цеглу

Будинки, побудовані за чеським проектом в 70-80-х були мрією мало не кожної радянської сім'ї.

Квартири в таких будинках мають роздільним санвузлом і високими стелями.

Отже, дизайн кухні в чешці не буде обмежений квадратними метрами. Так як «чешки» побудовані переважно з цегли, Доречно буде використання елементів лофт. Для цього досить обробити одну стіну або функціональну зону плиткою або шпалерами під цеглу.

Таким чином, на підставі порівняння з будинками інших планувань стає більш зрозуміло, на яких саме нюансах хрущовської кухні варто зосередити увагу. Розібравшись з цим, можна сміливо приступати до створення дизайну.

Підбиваючи підсумки

Сподіваємося, наша стаття була для вас корисною. Для того щоб більш точно розібратися в технологічному і практичному питанні, на нашому сайті представлена ​​докладна фото- і відео-інструкція, в якій ви знайдете корисну інформацію з даного питання.

Фотогалерея

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online