Зразок скарги на вчителя

  1. Скарга директору школи на вчителя
  2. Скарга на вчителя початкових класів
  3. Коментарі:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато батьків стикалися з ситуацією, коли дія вчителя можна було назвати неправомірними. Найчастіше такі конфлікти закінчуються розмовою і обговоренням причини того, що сталося. Але трапляється, що така особиста бесіда батьків з учителем не приносить результатів. Тоді більший ефект може мати написана скарга на вчителя.

Скарга директору школи на вчителя

Скарга директору школи на вчителя

Це просте заяву в письмовому вигляді. Скарга на вчителя повинна бути складена від імені батьків потерпілого учня на ім'я директора школи. Це перша офіційна особа, яке несе відповідальність за свого працівника.

Директор може не тільки розглянути яке надійшло заяву, але і вжити відповідних заходів. Під ними мається на увазі прохання скласти пояснювальну, догану і навіть звільнення вчителя (в рамках закону).

Перш, ніж писати заяву, батькам слід розібратися в ситуації з точки зору закону і моралі. Скарга на вчителя повинна мати обґрунтування: адміністративне порушення, недотримання норм поведінки. Якщо вчитель образив дитини, торкнувся його релігійні погляди, завдав моральну або фізичну травму, то це є вагомим приводом написати заяву. Будь-яка скарга на вчителя, зразок якої можна отримати у юриста, має свою структуру:

- шапку. Це посада, прізвище та ініціали особи, до якого звертаються батьки. В даному випадку, це директор. Такі ж дані батьків (або одне з них) і самого учня, але без зазначення посад.

- основна частина. Найчастіше вона складається з трьох блоків. У першому описується предмет суперечок або інцидент. Вказується дата події і докладний опис ситуації. Зразок скарги на вчителя школи передбачає і пред'явлення вимог батьків. Тобто необхідно вказати, що вони не згодні з те, що трапилося. Але найбільше значення мають обгрунтування складання цього документа (по можливості).

Даний блок складається з переліку порушень вчителя з точки зору законодавства. Можна скласти список з докладним перерахуванням конкретних дій учителя. У кожному такому тезі описується порушення з точки зору нормативних документів (закону, конституції і т.д.). По можливості, краще вказати конкретний пункт і статтю. Тоді скарга на вчителя школи буде виглядати обгрунтованою і значущою.

- дата і підпис батьків.

Скарга на вчителя початкових класів

Більшість батьків не знають, як написати скаргу на вчителя початкових класів. Порядок складання заяви такий же, як наведено вище. При цьому треба враховувати те, що діти в цьому віці можуть бути дуже вразливими. Багато з них приховують факт порушень з боку вчителя.

Деякі, навпаки, - фантазують. Тому слід ретельно розпитати дитини про те, що трапилося. Якщо він не йде на контакт, то можна залучити кваліфікованого психолога. Він може допомогти встановити істину. Тоді скарга батьків на вчителя матиме ще одне обґрунтування в якості висновку психолога.

Всі конфлікти можна вирішити стандартним проведенням розмови. Але іноді письмове пред'явлення претензій є більш результативним. Тому скаргу на викладача можна складати, не турбуючись про відносини з ним. Головними є права дитини і його стан.

приклад:

директору середньої

загальноосвітньої школи № ____

А.Б.Новікову

Від П.І.Б. батька учня

___ класу ____ (Ф.І.О.ребенка).

СКАРГА

Шановний Олександре Борисовичу!

4 жовтня 2017 році вчитель математики (ПІБ), під час проведення уроку в 8 «Б» класі, в якому вчиться моя дочка (ПІБ), допустив некоректні (грубі) висловлювання на адресу моєї дочки. Саме було сказано (привести слова вчителя, в яких міститься образа чи детально описати ситуацію, при якій вчитель допустив висловлювання).

Я, як батько, вважаю, що подібні висловлювання порушують дитячу психіку і можуть негативно позначитися на розвитку моєї дочки.

У зв'язку з вищесказаним прошу залучити вчителя (ПІБ) до дисциплінарної відповідальності та вжити заходів щодо недопущення в подальшому подібних дій з боку вчительського колективу.

У разі повторення випадків образи учнів, а також у разі неприйняття Вами належних заходів, я буду змушений звернутися до органів, що займаються захистом прав і законних інтересів дитини.

Дата Підпис

З нашого сайту ви можете абсолютно безкоштовно завантажити зразок скарги на вчителя, перейшовши за посиланням: Зразок скарги на вчителя

Коментарі:

Борис | 11.02.2014

Зіткнувся з проблемою в школі, а точніше не я, а мій син. Учитель фізики дуже сильно образив його релігійні почуття. З цим учителем я поговорив, але він схоже не розуміє російської мови! Вирішив діяти офіційно, скачав ваш зразок скарги на вчителя, тепер я його заповню і вручу директору школи. Якщо після цього я нічого не доб'юся, то буду скаржитися в прокуратуру!

андрей | 18.05.2014

де зразок скарги на батьків і учнів

Юлія | 12.11.2014

Добрий день, а у мене зворотний питання - на нашого учиталь написали вже пару-трійку скарг. Незважаючи на те, що написані вони абсолютно необгрунтовано, все приймається адміністрацією та вчителі нехтують. Хочеться написати щось протилежне скарзі, а то тільки погане в її адресу. Як це можна правильно оформити?

михайло | 06.02.2015

вчителька Тетяна Анатоліївна з 64 школи угражает моєму синові, і за Гажда шерех або звук то ставлять два, і викликає батьків, а також грубить моєму синові

Аріна | 24.04.2015

У класі у моєї дочки вчиться хлопчик, який перешкоджає навчальному процесу, придумує всілякі прізвиська для учнів класу. Сьогодні він облив мою дочку водою, в слідстві чого їй довелося йти мокрою додому. Заважаючи дітям спокійно існувати в школі він залишається безкарним. Його мама працює в школі і не розуміє всієї суті проблеми. Чи можливо домогтися його перекладу в інший клас? Або взагалі що можна зробити в цій ситуації?

Evgenconsult | 09.06.2015

Привіт, Аріна! Вам необхідно написати колективне клопотання від імені всіх батьків на ім'я директора школи про даний факт. У разі, якщо не буде прийнято жодних дій з боку адміністрації школи, необхідно написати заяву в комісію у справах неповнолітніх і захисту їх прав. Можливість виключення настільки несумлінного учня з класу цілком реальна.

кристина | 29.09.2015

У нас дуже дивна сітуація'наш класний керівник вчить дітей плохо'много пропускають по класній программе'зато ездиют в театри'смотрят мультікі'пазли собірают'.Потом надом купу уроків дають сидимо до вечора вчимо і домашнє і класне доделиваем.Мноегіе род.ето всі помітили, деякі нет.Хотя написати скаргу на те щоб вчила а не гуляла з детьмі'ми первоклашкі'і ми батьки вдома вчимо їх всьому, тоді чи не простіше сидіти вдома і просто потім здати іспити !!!! навіщо тоді школа ??? ? ще більші побори кожні збори вчителю що то треба купити? а де т оли знання ???

оля | 27.12.2015

а наша вчителька влаштувала цькування, поки мені, мамі, але думаю скоро організовує дітей проти моєї дитини. Учитель-тонкий стратег, не своїми руками, а руками батьків усуває неугодних. сш 55.я тепер розумію чому дитячий суїцид.

Аліна | 27.02.2016

Мою дочку і її однокласників часто ображає учитель, обзиває, звинувачує, кричить сильно, а ще розносить якусь нісенітницю про дітей. Що можна зробити?

Мадіна | 22.11.2018

Привіт якщо в школі Наприклад у мене у сина відразу кілька інцидентів з вчителькою якось Тобто як мені тоді написати скаргу одну конкретну або як все відразу

Алія | 02.12.2018

У мене такий випадок, завуч заходить в клас в кінці 2 четветого зі своєю КР, а КР тільки для кінця 4 чверті, т.е.деті ще теми не пройшли, і поставила всім 2, потім через день зайшла з відповідними завданнями, і дітям занизила оцінки, цим показала, що клас «тупий». Батько домоглася повторного огляду і виправила оцінку своїй дитині. Яку скаргу написати і куди, допоможіть будь ласка

Як це можна правильно оформити?
Чи можливо домогтися його перекладу в інший клас?
Або взагалі що можна зробити в цій ситуації?
Навіщо тоді школа ?
Е більші побори кожні збори вчителю що то треба купити?
А де т оли знання ?
Що можна зробити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online