Дізнайтеся якість питної води у Вашому домі в будь-якому районі Москви

  1. Схожі статті по темі:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

"Тепер будь-який бажаючий може отримати інформацію про якість води. Наприклад, тут можна отримати дані про ступінь жорсткості води, що корисно для домогосподарок, які будуть знати, які кошти додавати при пранні. Але я можу сказати, що в Москві вода не дуже жорстка, щоб витрачати гроші населення на додаткові кошти, тому прального порошку досить ", - сказав генеральний директор підприємства МДУП Мосводоканал Станіслав Храменков.


Отримати інформацію по своєму будинку можна на сайті Мосводоканала:
http://www.mosvodokanal.ru/index.php?do=cat&category=kach_munic

При виконанні контролю якості води у міській водопровідній мережі відбір проб води для аналізу проводиться безпосередньо з кранів споживачів (в школах, магазинах, аптеках, лікарнях та ін. Установах) в більш ніж 250 точках по території міста Москви, в тому числі Зеленограда. Саме за результатами цих аналізів оцінюється якість питної води, яка подається жителям в їх будинку.

МДУП "Мосводоканал" контролює якість води тільки в системах холодного водопостачання, відповідаючи за якість послуг, що надаються на межі балансової належності централізованих мереж водопостачання і внутрішньобудинкових систем водопостачання. За якість послуг гарячого водопостачання та теплопостачання відповідає ВАТ "МОЕК" або Ваша експлуатуюча організація.

За забезпечення належної експлуатації внутрішньобудинкової системи водопостачання відповідає організація, що управляє Вашим житловим будинком (ДЕЗ, ТСЖ, ЖБК і т.д.), з якої МДУП "Мосводоканал" укладає договір з відпуску питної води і прийому стічних вод в міську каналізацію.

Ваші побажання та зауваження, пов'язані з роботою даного сервісу, просимо надсилати за адресою електронної пошти: [email protected] із зазначенням теми листа "Зауваження по роботі сервісу Якість води".


Довідкова інформація від МДУП "Мосводоканал".

Ми живемо на планеті, три чверті якої покрито водою. І, тим не менш, води не вистачає. Бракує чистої, прісної води, і, в першу чергу, для пиття. Не менш мільярда людей по всьому світу п'ють брудну воду, а більше трьох мільйонів землян, в основному дітей, щорічно вмирають через захворювання, пов'язаних з поганою водою. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я через воду передається 80% захворювань. Тому, перш ніж потрапити до споживачів, вода очищається і знезаражується.

Забір води на потреби водопостачання здійснюється з двох основних вододжерел: Москворецкая і Волзького. У першому випадку - безпосередньо з р.Москви, зарегульованій спеціально створеної для цих цілей Рубльовському греблею, а в другому - з водосховищ вододільного б'єфу Каналу ім.Москви - Клязьминского і Учінское. Вазузской гідротехнічна система служить своєрідною резервної ємністю, вода з якої подається в р.Волге, а при необхідності - і через вододіл по системі каналів і насосних станцій на Москворецкая схил.
Отримати інформацію по своєму будинку можна на сайті Мосводоканала:   http://www

Знезараження води можна робити різними способами: застосовуючи сильні окислювачі, до яких відноситься хлор, озон, діоксид хлору, або ж фізичними методами, такими, як ультрафіолетове опромінення. Але тільки обробка води хлором забезпечує тривалий бактерицидний ефект і дозволяє зберегти епідемічну безпеку води при її транспортуванні до крана споживача.

Крім головної функції - дезінфекції, завдяки унікальним окислювальним властивостям і консервують ефекту післядії, хлор служить і іншим цілям - контролю за смаковими якостями і запахом, запобігання росту водоростей, підтримці в чистоті фільтрів, видалення заліза і марганцю, руйнування сірководню, знебарвлення і т.п . У цьому сенсі жодне з альтернативних хлору коштів не може зрівнятися з ним по універсальності і простоті застосування. У світі в 99 з 100 випадків для дезінфекції використовують або чистий хлор, або містять хлор продукти.
Ми постійно зустрічаємося з хлором в повсякденному житті. У вигляді різних з'єднань він входить до складу більше 100 мінералів. У воді хлор міститься у вигляді хлоридів. Організм людини основна кількість хлоридів (до 90%) отримує з кухонною сіллю. У людському шлунку іони хлору створюють сприятливе середовище для дії ферментів шлункового соку.

Трішки історії:

Найперша пропозиція хлорувати воду було висловлено доктором Роблі Данлінгсеном в 1835 р ще до того, як було виявлено, що вода може бути переносником хвороботворних бактерій.
До 1846 р відноситься перша згадка про використання хлору як бактерицидний засіб. Доктор Семмелвейс в головному госпіталі м Відня використовував хлорне воду для миття рук перед оглядом хворих.
1870 г. - хлорування вперше застосовано після епідемії холери в Лондоні. А в 1881 р німецький бактеріолог Роберт Кох продемонстрував, що чисті культури бактерій можуть бути зруйновані хлорвмісних розчином - гіпохлоритом натрію.

В даний час:
Хлор або містять хлор продукти широко застосовуються в водопідготовки всіх країн світу (в 99 випадків з 100!), Особливо у великих мегаполісах з протяжної і розгалуженою мережею, таких як: Париж, Лондон, Нью-Йорк, Мадрид і Токіо.
У Москві, довжина водопровідної мережі якої становить понад 11 тисяч кілометрів, також використовується хлорування.

Така протяжність водопровідних труб порівнянна
з відстанню від Москви до Далекого Сходу.

Застосовувані методи знезараження
Застосовувані методи знезараження

Можна сказати, що хлорування є платою за проживання у великому місті.

Застосування хлору в процесі обробки води - тверда гарантія її безпеки!


Введення хлору в процес обробки води - це гарантія її безпеки. Знезараження московської води проводиться в 2 етапи - перед очищенням на станціях водопідготовки і перед подачею в місто - для збереження її безпеки на всьому шляху до споживача. Після такого знезараження в питній воді не залишається ні гнильних, ні патогенних бактерій, здатних викликати шлункові захворювання.

Вміст хлору в питній воді регламентується як міжнародними, так і національними нормативами. Вони розраховані таким чином, щоб забезпечувалася повна дезінфекція води без впливу на здоров'я людей.
Всесвітня організація охорони здоров'я - вміст залишкового хлору у питній воді не повинен перевищувати 5 мг / л.
Російський норматив СанПіН 2.1.4.1074-01 перед подачею води в розподільну мережу утримуючи-ня зв'язаного хлору (хлору, який у воді вступив в з'єднання з іншими речовинами) від 0,8 до 1,2 мг / л, а вільного хлору - від 0 , 3 до 0,5 мг / л

У московській водопровідній воді концентрація сполук хлору задовольняє вимогам розвинених країн світу. Автоматичне обладнання постійно стежить за дозуванням хлору і контролює його вміст у воді.

У міру руху води від станції водопідготовки до споживача концентрація хлору в воді поступово знижується, тому в різних районах міста цей запах у водопровідній воді може відчуватися по-різному. Також на концентрацію залишкового хлору впливає температура води: чим вона нижча, тим довше в ній зберігається хлор, тому запах хлору влітку відчувається менше, ніж взимку.

В даний час московські станції водопідготовки переходять на використання гіпохлориту натрію, бактерицидні властивості і механізм дії якого аналогічні хлору. Але, на відміну від хлору, гіпохлорит натрію не горючий і не вибухонебезпечний. При його використанні ризик виникнення надзвичайних ситуацій та їх наслідків незрівнянно нижча, ніж при використанні рідкого хлору, що особливо актуально для московського мегаполісу, житлові мікрорайони якого все ближче підступають до станцій водопідготовки. Перехід на застосування гіпохлориту натрію не відбивається на якості питної води. Технологічні процеси з приймання, зберігання і дозування реагенту повністю автоматизовані: в безперервному режимі забезпечено підтримання заданих параметрів, включаючи контроль вмісту залишкового хлору у воді.

Питна вода, що подається в крани москвичів, повністю відповідає вимогам нормативних документів РФ і не містить шкідливих домішок.


Як вчинити, щоб усунути присмак і запах хлору?

  • Газоподібний хлор повністю випаровується з відкритої судини. Тому воду перед вживанням досить потримати у відкритому посуді годину-півтора

  • Прокип'ятіть воду.

  • Можна налити воду в щільно закривається скляний графин і охолодити її в холодильнику - зниження температури нейтралізує смак хлору.

  • Непогано покласти в графин часточку лимона, апельсина або додати сік цитрусових, опустити лист м'яти або крапнути кілька крапель настоянки квітів помаранчі.


Схожі статті по темі:
  • Як мільярди рублів ЖКГ пішли в трубу. Причому не в ту ...
  • Портал міських послуг Москви PGU.MOS.RU, підсумки 2014 року
  • Гаряча лінія по міському господарству і ЖКГ
  • Зміни в оплаті житлово-комунальних послуг
  • Фальсифіковане згущене молоко на прилавках магазинів, будьте уважні!

  • Сподобалася стаття? Поділіться її в соціальних мережах:


    Php?
    Як вчинити, щоб усунути присмак і запах хлору?
    Сподобалася стаття?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online