Як через Ощадбанк оплатити ЖКГ

  1. Як оплатити рахунок через Ощадбанк
  2. Як оплатити квитанцію через Ощадбанк Онлайн. Покрокова інструкція оплати ЖКГ
  3. Як оплатити через Ощадбанк електроенергію
  4. Як оплатити газ через Ощадбанк
  5. Як оплатити воду через Ощадбанк
  6. Як оплатити квартплату через Ощадбанк
  7. Як оплатити капремонт через Ощадбанк
  8. Як оплатити через банкомат Ощадбанку
  9. Поради

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Провести оплату рахунків за комунальні послуги через Ощадбанк допустимо в будь-якому відділенні установи. Банком також надана можливість виконання платежів через мережу своїх банкоматів і терміналів . При цьому виробляти операції можна як готівкою, так і з використанням банківської карти Ощадбанку.

Як оплатити рахунок через Ощадбанк Провести оплату рахунків за комунальні послуги через Ощадбанк допустимо в будь-якому відділенні установи

Сбербанк має велику мережу філій і відділень. Завдяки цьому є лідером серед банків за операціями цієї категорії.

Провести готівкову оплату за житлово-комунального господарства може кожен споживач послуг. Для цього йому необхідно лише звернутися до найближчого касове відділення банку або ж скористатися банкоматом (терміналом) установи. За проведення операції банком буде взятий комісійний платіж в розмірі відповідно до встановлених тарифами *.

Послуга Банкомат / термінал Каса квитанція ЄЇРЦ 0.75% 2%

газ, світло


1,25% 2,5%


* Тарифи наведені для м Москва. У регіональних відділеннях вони встановлюються в залежності від місця розташування представництва, і варіюються в межах 1-3%

Для своїх же клієнтів (власники рахунків і платіжних карт) Сбербанк додатково пропонує можливість оплачувати послуги ЖКГ шляхом безготівкового розрахунку. Для цього необхідно скористатися сервісом Сбербанк онлайн .

Функціональні можливості дозволяють провести операцію в будь-який час доби з будь-якої точки світу. При цьому можна використовувати як стаціонарний комп'ютер, так і мобільний телефон (смартфон). Для того, щоб стати споживачем послуги необхідно бути клієнтом банку, мати дебетову ( кредитну ) Карту і пройти реєстрацію в системі .

Щоб застосувати послугу на мобільному пристрої , Додатково потрібно встановити програмне забезпечення. Можливості сервісу дозволяють експлуатувати його на:

  • iPhone ;
  • iPad ;
  • мобільних пристроях (смартфонах), що підтримують системи Android і WindowsPhone .

Проведення безготівкових оплат комунальних рахунків за допомогою онлайн-сервісу вигідно споживачу зниженою тарифною ставкою. Наприклад, у м Москва при оплаті комунальних послуг комісія складе 0,5% (квитанція ЄЇРЦ) і 1% (світло, газ). Проведення аналогічних операцій через касу банку буде тарифікуватися за ставками - 1,5% і 2% відповідно.



Додатковим плюсом для споживача (клієнта банку), стане участь користувачів сервісу в програмі лояльності « Спасибі від Ощадбанку ». Кожен новий клієнт (пройшов реєстрацію в системі в період з 16.03.2015 по 30.07.2015) і зробив оплату комунальних послуг на суму від 3,5 тис.р. отримує бонус. Учасники програми можуть користуватися знижками при здійсненні покупок у партнерів банку.

Як оплатити квитанцію через Ощадбанк Онлайн. Покрокова інструкція оплати ЖКГ

Для здійснення операції з використанням сервісу онлайн перш за все необхідно зайти в кабінет користувача . З цією метою потрібно ввести користувальницький ідентифікатор і пароль. Далі підтвердити вхід кодом, які прийшли в СМС-повідомленні.

Вже після цього споживач може вільно оперувати своїми рахунками, в тому числі сплатити комунальні послуги. Ці платежі проводяться в категорії «ЖКГ і домашній телефон» розділу «Платежі та перекази».

Тут можна оплатити кожну послугу окремо (водопостачання, газ, електрику і т.п.). Це зручно для користувачів, які отримують роздільні квитанції по даним послуг, або проживають в приватному домоволодінні.

Користувачам, які отримують єдиний платіжний документ (ЄПС) від розрахункового центру (ЄЇРЦ), оплачувати послуги ЖКГ необхідно в категорії «Квартплата».

Як оплатити через Ощадбанк електроенергію

Перебуваючи в кабінеті, користувачеві необхідно перейти в розділ «Платежі та перекази».

Перебуваючи в кабінеті, користувачеві необхідно перейти в розділ «Платежі та перекази»

У меню,, в категорії «ЖКГ і домашній телефон» вибрати послугу «електроенергія».

У меню,, в категорії «ЖКГ і домашній телефон» вибрати послугу «електроенергія»

Далі здійснити пошук організації - постачальника послуги. Якщо користувачеві відомі ІПН або розрахунковий рахунок підприємства, можна ввести ці дані. У разі пошуку серед усіх організацій в конкретному регіоні, необхідно ввести назву послуги.

В результаті система відобразить всі наявні в базі організації в регіоні. Уже в цьому списку користувач може вибрати необхідний підприємство - одержувача платежу.

Якщо в меню потрібна організація (постачальник послуги) не відображається, необхідно буде вводити реквізити самостійно. Для цього необхідно в розділі «Платежі та перекази» перейти в меню «Оплата послуг за реквізитами» і провести потрібну операцію.

Потім потрібно заповнити необхідні поля (вони можуть варіюватися в залежності від постачальника). Розділ «Одержувач» недоступний для редагування (дані вносяться автоматично системою). Він відображає найменування та реквізити отримувача платежу.

В поле «Деталі платежу» необхідно ввести:

  • номер особового рахунку користувача;
  • адресні дані споживача послуги;
  • показання лічильника (можливо тільки в період з 15 по 26 число щомісяця);
  • карту (береться до уваги) користувача, звідки будуть списані кошти;
  • суму до оплати.

Далі, для оплати послуги, необхідно натиснути клавішу «підтвердити по SMS».

Далі, для оплати послуги, необхідно натиснути клавішу «підтвердити по SMS»

Наступним кроком буде підтвердження платежу. Для цього необхідно ввести отриманий на телефон користувача код і підтвердити операцію.

Для цього необхідно ввести отриманий на телефон користувача код і підтвердити операцію

Після цієї операції платіж буде відправлений на виконання. Статус оплати зміниться, коли вона буде проведений банком. Успішний платіж можна зберегти у вигляді шаблону (для використання при наступних оплатах) і роздрукувати.

Успішний платіж можна зберегти у вигляді шаблону (для використання при наступних оплатах) і роздрукувати

Як оплатити газ через Ощадбанк

Вибравши в категорії «ЖКГ і домашній телефон» послугу «газ», необхідно знайти постачальника послуги.

Вибравши в категорії «ЖКГ і домашній телефон» послугу «газ», необхідно знайти постачальника послуги

Також можна ввести реквізити підприємства самостійно.

Також можна ввести реквізити підприємства самостійно

Далі необхідно вказати:

  • абонентський номер споживача: складається з 10 цифр особового рахунку та коду організації постачальника. Вони вказані на квитанції;
  • данні користувача;
  • суму платежу.

В поле «послуга» вибрати або:

  • оплата «природний газ (без лічильника)»;
  • «Природний газ (з лічильником)».

При другому варіанті вказуються показання лічильника (попередні і поточні). Наступний крок - підтвердження платежу. Для цього необхідно ввести отриманий на телефон користувача код і підтвердити транзакцію.

Для цього необхідно ввести отриманий на телефон користувача код і підтвердити транзакцію

Як оплатити воду через Ощадбанк

На сторінці кабінету користувачеві необхідно знайти постачальника послуги. Його пошук здійснюється в категорії «Водопостачання». Цей пункт знаходиться в категорії «ЖКГ і домашній телефон», вкладки «Платежі та перекази».

Цей пункт знаходиться в категорії «ЖКГ і домашній телефон», вкладки «Платежі та перекази»

Далі вводяться параметри платежу:

  • дані споживача послуги (лицьовій номер, показання лічильників і т.п.);
  • дані сповіщення - квитанції ЕПД;
  • номер картки (рахунки) оплати;
  • сума платежу. Вона повинна збігатися із зазначеною в квитанції.

Наступним кроком буде підтвердження платежу, проходження якого аналогічно вже описаним.

Як оплатити квартплату через Ощадбанк

Вибравши в категорії «ЖКГ і домашній телефон» послугу «Квартплата», необхідно знайти постачальника послуги (ЄЇРЦ). Реквізити організації можна ввести і самостійно (вказані в квитанції). Далі перейти по посиланню з найменуванням одержувача платежу.

Далі перейти по посиланню з найменуванням одержувача платежу

Наступним кроком буде заповнення форми платежу:

  • зазначення номера карти (рахунки) платника, з якого буде здійснено платіж;
  • введення коду споживача послуги (вказано на квитанції ЄЇРЦ) і періоду оплати (місяць і рік);
  • заповнення додаткових полів реквізитів.

Оскільки інформація, що знаходиться в ЄЇРЦ, синхронізована з базою Ощадбанку, сума платежу за комунальні послуги проставляється системою автоматично. Споживачеві залишається тільки підтвердити платіж. У разі необхідності користувач може змінити розмір суми платежу.

У разі необхідності користувач може змінити розмір суми платежу

Далі слід підтвердження завершення операції і повідомлення банку про його виконання.

Далі слід підтвердження завершення операції і повідомлення банку про його виконання

Як оплатити капремонт через Ощадбанк

Для проведення платежу користувачеві необхідно здійснити пошук його одержувача - організації ФКР (фонду капремонту). Для цього в розділі «Платежі та перекази» вибрати категорію «ЖКГ і домашній телефон» і перейти в послугу «Квартплата». Потім, вибравши відповідний регіон, здійснити пошук організації, що надала послугу.

Потім, вибравши відповідний регіон, здійснити пошук організації, що надала послугу

Знайти потрібну організацію можна також шляхом введення її реквізитів (ІПН, р / с). Далі користувачеві необхідно заповнити форму платежу.

Далі користувачеві необхідно заповнити форму платежу

Дані особового і розрахункового (для накопичень) рахунків споживача відображаються в квитанції на оплату за послугою. Особовий рахунок індивідуальний для кожного з власників приміщення і складається з 15 знаків. Розрахунковий рахунок залежить від району проживання і обраного способу накопичення на капремонт.

Розрахунковий рахунок залежить від району проживання і обраного способу накопичення на капремонт

Останнім кроком буде підтвердження оплати.

Останнім кроком буде підтвердження оплати

Як оплатити через банкомат Ощадбанку

  1. Вставити карту в приймач і ввести код.
  2. У меню вибрати категорію «Платежі та перекази».

3. Наступним вибором буде розділ «Комунальні платежі».

Наступним вибором буде розділ «Комунальні платежі»

4. Далі слід вибрати спосіб введення інформації: «Ручне введення» або «Зчитування коду».

Далі слід вибрати спосіб введення інформації: «Ручне введення» або «Зчитування коду»

5. Наступним кроком споживача буде вибір одержувача платежу - організації, що надала послугу.

Наступним кроком споживача буде вибір одержувача платежу - організації, що надала послугу

6. Користуючись підказками автомата необхідно:

  • ввести код платника (відображається на квитанціях);
  • вказати період оплати (в форматі місяць-рік: ММГГГГ);
  • вибрати вид заборгованості.

7. Після цього банкомат запропонує перевірити правильність введених даних. Якщо користувач згоден з відображеної інформацією - необхідно підтвердити платіж шляхом натискання клавіші «Оплатити». Далі автомат запропонує на вибір варіант платежу (сума з урахуванням страхування або без). Натисканням відповідної клавіші споживач проводить оплату.

Поради

  1. Уважно поставтеся до введення всіх необхідних даних платежу. Перевірте реквізити отримувача (звіривши їх із зазначеними в квитанції), свої дані (особовий рахунок, абонентський номер, розрахунковий рахунок і т.п.). Помилково перераховані кошти згодом повернути практично неможливо.
  2. При здійсненні комунальних платежів вигідніше використовувати сервіс онлайн. Тарифікація комісійної платежу банку в такому випадку набагато менше.
  3. Якщо є користувачем системи «Сбербанк Онлайн», розгляньте варіант підключення послуги « Автоплатеж послуг ЖКГ ». Це істотно полегшить проведення всіх оплат і заощадить ваш час.

Читайте також

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online