Каналізаційні труби ПВХ: зовнішні і внутрішні

  1. Застосування труб ПВХ в зовнішньої каналізації
  2. Внутрішня каналізація з ПВХ і її елементи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Яким би не був складним монтаж каналізаційної системи, починається він з вибору найбільш підходящих матеріалів. Саме тому для спорудження якісної системи потрібно знати весь асортимент продукції, представлений на ринку.

Існує два види труб ПВХ для каналізації:

  • помаранчева;
  • сіра.

Перша використовується в разі організації зовнішніх систем каналізації, друга - для внутрішніх робіт. Крім усього іншого, зовнішні труби мають велику товщину стінки, а також розраховані на заривання в землю. Існує легка, середня і важка зовнішня труба. Середній і легкий тип використовується для укладання на глибину не більше 3 метрів. Важкі ж, в свою чергу, призначені для прокладки на високій глибині і під автодорогами.

[Toc]

Застосування труб ПВХ в зовнішньої каналізації

Каналізаційні труби з пластика можуть проводитися з використанням поліпропілену (ПП) або полівінілхлориду (ПВХ).

Існують напірні і безнапірні каналізаційні системи, відмінність яких полягає в способі просування стоків. У безнапірної станції відведення проводиться самопливом, а це вимагає використовувати труби і фітинги для каналізаційних труб ПВХ з гладкою поверхнею.

Важливо відзначити, що практично всі вироби з ПВХ, що використовуються для прокладки зовнішньої каналізації, показують прекрасні результати. Якщо здійснюється монтаж зовнішньої системи, то з'єднання виробляється розтрубним способом з кільцями ущільнювачів. Тобто немає необхідності використання спеціальних зварювальних апаратів. Все це значно спрощує процес експлуатації та монтажу труб.

Якщо мова йде про напірної каналізації, то до очисних споруд стоки подаються за допомогою насосних станцій. Тут застосування розтрубного з'єднання можливим не уявляється, оскільки система перебуває під впливом високого тиску.

Напірна каналізація вимагає використання особливого виду ПВХ труб, здатного витримувати високий тиск. Монтаж проводиться або обтискним, або звареним способами.

Внутрішня каналізація з ПВХ і її елементи

Як вже говорилося раніше, відрізнити матеріали для внутрішньої каналізації можна за кольором. Дана система дозволяє здійснювати збір стічних вод зі всіх сантехнічних приладів в будинку і відводити їх в зовнішню каналізацію .

Особливості труби ПВХ полягають в тому, що вона може витримати вплив практично будь-яких хімічних речовин. Температура транспортуються стоків в трубах ПВХ може становити 60 градусів.

Схема внутрішньої каналізації

Каналізація з ПВХ труб, може продовжувати ефективно працювати навіть в разі короткочасного підвищення температури до 95 градусів. Але якщо скачки мають досить тривалим характером, тоді краще застосовувати поліпропіленові труби.

Варто зауважити, що каналізаційні труби ПВХ можуть з успіхом застосовуватися в лікувальних установах, хімчистках, лабораторіях і т.д. І все це завдяки високій стійкості до хімічних процесів і речовин. Крім перерахованих вище факторів, до основних переваг труб ПВХ, використовуваних в системах каналізації варто віднести:

  • низький показник питомої ваги;
  • технологічність процесу монтажу і його простоту;
  • опір заростання внутрішніх поверхонь;
  • високу зносостійкість;
  • антикорозійність.

Варто відзначити, що труба для зовнішніх систем виконується з морозостійкого матеріалу. Це дуже актуально, враховуючи особливості клімату на вітчизняних просторах. Тим більше, поєднати труби різного діаметру дозволяють спеціальні фасонні частини, тому внутрішня каналізація в будинку без праці зможе передавати всі стоки в зовнішнє. Беручи до уваги все вищесказане, не дивно, чому труби ПВХ настільки популярні серед населення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online