Студенти-мешканці гуртожитків мають право вільно заходити і виходити в будь-який час доби, - Міносвіти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Крім того, власник гуртожитку не може безпідставно заходити в кімнати мешканців, залучати студентів до чергування або іншим безкоштовним робіт - це незаконно Крім того, власник гуртожитку не може безпідставно заходити в кімнати мешканців, залучати студентів до чергування або іншим безкоштовним робіт - це незаконно   З відкритих джерел   Студенти, які проживають в гуртожитках, мають право вільно заходити в свою кімнату і виходити в будь-який час доби, в тому числі вночі

З відкритих джерел

Студенти, які проживають в гуртожитках, мають право вільно заходити в свою кімнату і виходити в будь-який час доби, в тому числі вночі. Про це йдеться в листі Міністерства освіти від 31.10.2017 № 1 / 9-577.

Таким чином повідомляють про "неприпустимість встановлення тимчасових обмежень доступу до гуртожитків освіти студентів - мешканців гуртожитків". Лист адресовано керівникам установ вищої освіти.

"Додатково до зазначеного, інформуємо про неможливість безпідставного виселення, залучення до примусових робіт, в т.ч. чергувань здобувачів вищої освіти - мешканців гуртожитків, і неприпустимість безпідставного проникнення в житло (кімнати в гуртожитку)", - йдеться в документі.

Також опублікували лист громадської організації "Українська асоціація студентів", в якому зазначається, що "мешканці гуртожитку мають безумовне право на доступ до нього (вхід і вихід з гуртожитку в будь-який час доби незалежно від причин запізнення або будь-яких інших обставин".

Відзначається, що власник гуртожитку дійсно повинен мати дублікат ключів від кімнат, однак не має права безпідставно заходити до мешканців, якщо це не пов'язано із врятуванням життя людей, збереженням майна чи з безпосереднім переслідуванням підозрюваних в порушенні закону.

Щодо практики залучення жителів до різного роду обов'язкових робіт - зокрема чергування, робіт з благоустрою та інше - стверджується, що це суперечить нормі Конституції про те, що кожен має право на працю, на яку він вільно погоджується, а використання примусової праці забороняється. Так, мешканці гуртожитку можуть виконувати роботи тільки за умови працевлаштування з зарплатою не нижче, ніж встановлено законодавством.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online