Інтернет-аферисти під виглядом СБУ блокують комп'ютери і вимагають заплатити штраф

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

- Вранці я, як зазвичай, сів за комп'ютер і став відкривати різні інформаційні сайти, - розповідає «ФАКТАМ» житель Івано-Франківська Сергій Бартинко. - Несподівано на моніторі з'явився порноролик, який, як я зрозумів, хтось приєднав до нормального сайту. Спробував його закрити, але тут мій комп'ютер ... припинив роботу. На екрані висвітилася синя табличка з емблемою СБУ і загрозливим текстом:

На екрані висвітилася синя табличка з емблемою СБУ і загрозливим текстом:

Windows заблокований!

Служба безпеки України

СБ України було виявлено використання вашого комп'ютера з протиправною метою, а саме - перегляд і копіювання матеріалів, що містять елементи педофілії, насильства і гей-порно.

Для розблокування потрібно сплатити штраф у розмірі 220 гривень.

Інструкція по оплаті штрафу.

1. Знайдіть довколишній термінал оплати стільникового зв'язку, наприклад IBOX, 24NonнStop, Citi-Pay, Alfa-Pay або інші.

2. Увійдіть в розділ «Оплата послуг», «Ел. комерція »або« Електронні гроші »,« WebMoney ».

3. Введіть номер гаманця U411612200577, внесіть купюри, підтвердіть платіж і візьміть квитанцію.

Після оплати на виданому терміналом чеку ви знайдете код розблокування ... Якщо оплата і перевірка пройшли успішно, блокування комп'ютера буде знята, а справа видалено з архівів СБУ.

Увага! Якщо протягом 12 годин з моменту появи даного повідомлення не буде введений код, всі дані, включаючи Windows, видаляється назавжди. Спроба перевстановити систему призведе до порушень роботи вашого комп'ютера «.

- Все виглядало до того переконливо, - продовжує Сергій, - що я не на жарт перелякався. З комп'ютером нічого неможливо було зробити - він повністю заблокувався. Зібрався було дзвонити в СБУ, смиренно готуючись оплатити штраф, але все-таки вирішив звернутися спочатку до знайомого фахівця з комп'ютерів. Саме він і пояснив, що це висококласний «лохотрон». Правда, доведеться тепер оплачувати послуги майстра по розблокуванню ...

- Це діють аферисти, що знаходяться, швидше за все, за кордоном, - підтвердив «ФАКТАМ» начальник відділу по боротьбі з кіберзлочинністю Івано-Франківського обласного управління МВС Андрій Рогалевич. - У нас в Україні немає ніяких штрафів за перегляд порносайтів в інтернеті. Покарання передбачене тільки за виготовлення і розповсюдження порнографії. Аферисти користуються тим, що люди не знають законів. Дійсно, все виглядає досить правдоподібно. І дуже багато поки трапляються на цю вудку ...

Як повідомили «ФАКТАМ» активні користувачі інтернету, деяким з них аферисти теж блокували комп'ютери і пропонували сплатити солідні штрафи під різними приводами, наприклад, «за несанкціоноване вторгнення в конфіденційну інформацію» Інтерполу, або СБУ, або податкової інспекції, або митниці. Були серед користувачів і такі, хто, повіривши шахраям, сплатив гроші.

Фахівці радять: якщо вам на комп'ютер прийшло подібне повідомлення, негайно звертайтеся до центрів сервісного обслуговування комп'ютерної техніки. Вам допоможуть, але ця послуга платна.

Читайте нас в Telegram-каналі , Facebook і Twitter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online