«Про договорі між ІП і ТОВ"

  1. В яких випадках він полягає?
  2. Які існують види таких договорів?
  3. Договір про купівлю та продаж
  4. Договір оренди
  5. Договір позики
  6. Договір підряду
  7. Договір про оплатне надання послуг
  8. Договір поставки
  9. Обов'язкові складові будь-якого договору
  10. На що звернути особливу увагу при укладанні подібних договорів?
Замовити судове представництво в арбітражних і районних судах Замовити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Виходячи з юридичних норм, будь-яка операція, пов'язана з фінансами, повинна починатися з укладання договору між суб'єктами. У індивідуальних підприємців особливий, відмінний від інших фізичних осіб, статус. Їх не можна назвати юридичними особами в повній мірі. Це позначається на процедурі укладення договору між ТОВ та ВП, але не скасовує його.

Коли ТОВ та ВП взаємодіють з будь-яких комерційних питань, укладення договору між ними - обов'язкова процедура Коли ТОВ та ВП взаємодіють з будь-яких комерційних питань, укладення договору між ними - обов'язкова процедура. Звичайно, якщо підприємець набуває у ТОВ товар або послуги в роздріб, укладати договір немає необхідності. У всіх інших випадках, без цього ніяк не обійтися.

В яких випадках він полягає?

Договір повинен відображати будь-які угоди між організаціями цих видів. Саме тому це найпоширеніший документ, який укладається між ними. Якщо договір був складений правильно, він враховує інтереси обох сторін і в повній мірі відповідає чинним законам.

Які існують види таких договорів?

Існує дуже багато видів договорів між цими видами організацій. Найчастіше доводиться стикатися лише з кількома з них. Нижче представлені найбільш поширені види договорів між цими видами організацій.

Договір про купівлю та продаж

Це найбільш поширений вид договорів між німі.Согласно цим договором, Продавець бере на себе обов'язок щодо передачі Покупцеві будь - якого предмета, речі або майна в собственность.Покупатель зобов'язаний прийняти даний предмет, майно, або річ, і заплатити вказану суму в зазначений термін.

Договір оренди

Відповідно до таким видом договорів, Орендодавець бере на себе обов'язки про передачу Орендарю будь - яке рухоме або нерухоме майно зазначеного якості і в зазначеній кількості на певний термін за певну плату. Той у відповідь повинен прийняти його, а потім вносити зазначену плату на користь Орендаря, і повернути майно в зазначений термін.

Договір позики

Згідно з цією угодою, Позикодавець передає Позичальнику на певний термін грошові кошти. Позичальника зобов'язується після закінчення терміну позики повернути кошти з відсотками або без них.

Договір підряду

Цей вид договору слід відразу ретельно опрацювати тим організаціям, чия діяльність полягає у виконанні деяких робіт. Для діяльності в сфері надання послуг виділяється і договір про оплатне надання послуг. Про нього трохи пізніше. Відповідно до договору підряду, Підрядник бере на себе обов'язок зробити для Замовника роботу в зазначений період часу, а по закінченні - здати Замовнику. Обов'язок Замовника - прийняти роботу і оплатити в зазначений час.

Договір про оплатне надання послуг

Відповідно до цього договору, Виконавець зобов'язується виконати для Замовника будь - які дії, надати будь - які послуги в певний термін, а Замовник - прийняти їх та вчасно оплатити.

Договір поставки

Цей договір - домовленість між Продавцем / Постачальником і Покупцем. Його предмет - передача в зазначений термін товару для подальшого його використання в комерційній діяльності або для господарських цілей.

Обов'язкові складові будь-якого договору

Найчастіше, типовий договір включає в себе наступні розділи: Найчастіше, типовий договір включає в себе наступні розділи:

  • Вступна частина. У ній зазначаються назва договору, номер, дата і місце підписання, найменування сторін договору, ініціали осіб, які уповноважені підписати даний документ, посилання на документи, які дають їм такі повноваження.
  • Основний розділ. Ця частина документа - безпосередньо предмет договору. У ній вказані конкретні наміри сторін. Іншими словами, там описані предмет і об'єкт угоди, що укладається. Якщо точніше - чи йде мова про продаж, покупку чи іншої послуги, що конкретно вона включає в себе.
  • Розділ про права та обов'язки сторін, що укладають договір. Вони залежать від його виду і мети, яку сторони переслідують, укладаючи його.
  • Сума, способи і терміни оплати. В цьому розділі вказана ціна за одиницю предмета угоди, його загальна вартість, порядок і форма розрахунку.
  • Термін дії. За цей період сторони зобов'язані виконати зазначені в договорі зобов'язання.
  • Додаткові умови. Це не обов'язковий розділ. У ньому вказуються різні специфічні умови укладення договору, якщо такі є.
  • Відповідальність сторін. У цій частині вказуються санкції, які загрожують сторонам договору в разі невиконання зобов'язань.
  • Внесення змін і розірвання. У цій частині вказані умови, за якими даний договір може бути змінений або розірваний.
  • Способи вирішення конфліктних ситуацій між сторонами, якщо такі виникнуть. Ці положення вказані в заключній частині договору.
  • Реквізити. Це найменування організацій, що укладають договір, банківські реквізити, адреса, юридична та фактична.

На що звернути особливу увагу при укладанні подібних договорів?

Юридична послуга зі складання різних договорів дуже популярна в наші дні, і не складе ніяких труднощів знайти фахівця, який в найкоротші терміни складе вам потрібний договір. Проте, це зовсім не означає, що потрібно звертатися до фахівців для складання кожного договора.Шаблони різних угод дуже просто знайти в Інтернеті. Тим не менш, не варто сліпо копіювати готовий, неперевірений у юриста, текст. Це може привести до штрафних санкцій або навіть зверненнями до суду. У разі укладення серйозної угоди краще все ж показати готовий договір юристу, тому що в разі укладення такої угоди потрібно передбачити багато дрібних нюансов.Консультація юриста дозволить уникнути проблем і отримати максимальну вигоду для себе.

Якщо ви все ж вирішили укладати договір самостійно, не забудьте про такі важливі моменти:

  • Максимально чітко сформулюйте свої вимоги, виконання яких ви прагнете отримати, укладаючи цей договір. Іншими словами, складіть ідеальну модель виконання вашої операції, постарайтеся передбачити можливі проблеми, які можуть виникнути в процесі роботи і сформулюйте шляхи їх вирішення.
  • Постарайтеся передбачити всі хитрощі і двозначні трактування, які будуть в тій чи іншій мірі обмежувати ваші інтереси.
  • Перед підписанням договору, попросіть досвідченого юриста вивчити його. Фахівці можуть виявити неточності і шорсткості документа, просто переглянувши його по діагоналі. Цілком можливо, що навіть досвідчений підприємець не помітить багато з цих неточностей. Особливо це важливо при укладанні договору про будь-яких правових відносинах між ТОВ та ВП. Обом сторонам не буде зайвим підстрахуватися.
  • Проявляйте наполегливість та ініціативу. Договір повинен, перш за все, відповідати вашим інтересам, а не інтересам тієї компанії, з якою ви укладаєте розмову.

Автор статті: юрист «Правового бюро« трибун »Усенко Д.В.

Юридична фірма «Правове бюро« трибун ». Всі права захищені.

До списку статей
В яких випадках він полягає?
Які існують види таких договорів?
В яких випадках він полягає?
Які існують види таких договорів?
На що звернути особливу увагу при укладанні подібних договорів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online