Втратив документи на машину

  1. Як відновити водійське посвідчення?
  2. Як відновити документи на машину?
  3. відновлення ПТС
  4. відновлення СТС
  5. Відновлення талона ТО
  6. відновлення ОСАГО
  7. Втрата в іншому місті
  8. Рішення проблеми онлайн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Документи на транспортний засіб, так само як автоцивілка та водійські права, входять до переліку доків, обов'язкових до подання за першою вимогою автоінспектора, якщо людина переміщається на машині ( ПДР ст.2.1.1 ).

Відсутність необхідних паперів у водія чревате наслідками ( КоАП стт.12.3 , 12.7 , 12.37 ).

Більш того, людина за кермом підлягає відстороненню від їзди, а транспортний засіб - евакуації на штрафмайданчик до з'ясування обставин ( КоАП стт.27.12 , 27.13 ).

Ніхто не застрахований від неприємностей, а тому слід розібратися з реальним водійським форс-мажором: якщо людину пограбували, якщо він банально втратив документи на машину, що робити? Як відновити втрачені документи на машину? Ситуація не така критична, як може здатися. Всі документи відновити події, але господареві авто (водієві) мають бути певні витрати.

Як відновити водійське посвідчення?

Відновлення прав після позбавлення йде по особливому алгоритму зі сплатою всіх штрафів і перездачею теоретичного іспиту з ПДР (   КоАП ст Відновлення прав після позбавлення йде по особливому алгоритму зі сплатою всіх штрафів і перездачею теоретичного іспиту з ПДР ( КоАП ст.32.6 п.4.1; ФЗ №196 1995/10/12 редакція 2016/03/07 ст.28; ПП №119 про правила повернення 2014/14/11).

У разі втрати документа або його крадіжки процедура відновлення інша.

Почати слід з обігу в поліцію із заявою про те, що сталося, що не завжди доречно.

З одного боку, малоймовірно, що даний крок допоможе повернути права, але в разі незаконного використання втраченого посвідчення з ДТП та іншим неприємностями з власника посвідчення будуть зняті всі підозри.

З іншого боку, якщо буде порушено кримінальну справу, яку з імовірністю 90% перетвориться в «висяк», то дублікати документів на машину можуть бути видані тільки після його закриття ( Наказ МВС №10012008 / 24/11 редакція 2015/23/02 ).

Не вказуйте ПТС серед вкрадених документів, якщо бажаєте прискорити процедуру отримання дублікатів і продовжувати користуватися своїм авто.

Довідка з поліції про порушення справи за фактом заяви або про відмову в порушенні справи знадобиться при зверненні в автоінспекцію за новим посвідченням Довідка з поліції про порушення справи за фактом заяви або про відмову в порушенні справи знадобиться при зверненні в автоінспекцію за новим посвідченням.

Більш того, на підставі паперу з поліції в базу ГИБДД вносять відомості про втрату документів на весь термін виготовлення нової водійських картки.

Стаття 12.7 КоАП не може застосовуватися до водія в разі крадіжки або втрати посвідчення. Після відповідної заяви по базі документ автовласника буде значитися втраченим.

При зверненні до інспекції можливі 2 варіанти розвитку подій:

  • видача тимчасового посвідчення «на час пошуків» (1-2 місяці), що насправді означає перевірку по всій країні на предмет позбавлення прав за порушення;
  • видача нового посвідчення.

«Времянка» дозволяє користуватися власним авто без проблем, але має свою специфіку. По-перше, документ без фото, а тому при собі завжди треба мати паспорт. По-друге, термін дії тимчасового документа лімітований 2 місяцями. Якщо за цей час не буде виданий нормальний «пластик» під будь-яким приводом, то доведеться потурбуватися регулярним продовженням «времянки». Зрозуміло, після отримання дубліката посвідчення тимчасове підлягає здачі в МРЕВ ДАІ.

Перед подачею документів на відновлення водійських прав слід уточнити, яке посвідчення буде видано, так як розмір мита різний:

  • за «врем'янку» 800р ( НК ст.333.33 п.45);
  • за нове посвідчення 2000р (пластик) або 500р (папір, якщо таке десь ще видають).

Отже, після звернення в поліцію і з'ясування деталей в інспекції алгоритм відновлення посвідчення наступний:

  1. Сплатити мито. Квитанцію краще уявити, хоча інспекція повинна зробити самостійний запит на підтвердження по каналах міжвідомчої комунікації ( ПП №1097 2014/24/10 редакція 2016/04/02 п.19 абз.3; Наказ МВС №995 2015/20/10 п.23).
  2. Із заявою, довідкою з поліції, паспортом (+ копія) та квитанцією про оплату мита (не обов'язково) звернутися в автоінскпекцію (ПП №1097 п.30; Наказ МВС №995 п.21).

Вимога меддовідки при відновленні втраченого посвідчення водія протизаконно (висновок Генпрокуратури за результатами перевірки ГИБДД від 30/07/2015).

Видача нового документа з позначкою «дублікат» проводиться протягом години (Наказ МВС №995 п.17.4).

Якщо за результатами перевірки виявиться, що мав факт позбавлення прав, то у видачі дубліката посвідчення буде відмовлено (ПП №1097 п.23 пп.в; Наказ МВС №995 п.27.3).

З лютого 2017 року відновлення посвідчення водія можна провести через МФЦ (ПП №797 2011/27/09 редакція 2017/08/02 п.6 МВС).

Як відновити документи на машину?

Ймовірно, при крадіжці або втраті документів знадобиться відновити ПТС, СТС, талон ТО і ОСАГО - все разом або окремо.

відновлення ПТС

Для отримання дубліката в автоінспекцію необхідно представити документи:

  • Детальна пояснювальна з викладом деталей події (розумніше вказати, що факт крадіжки категорично виключається, що ПТС загублений при невідомих обставинах, якщо є бажання прискорити процес - в іншому випадку буде потрібно довідка про закриття кримінальної справи про розкрадання);
  • Заява;
  • правовстановлюючі і правоподтверждающие документи;
  • ОСАГО (якщо зберігся);
  • СТС (якщо зберігся);
  • оплата мита (800р НК ст.333.33 п.1 пп.36).

Якщо авто «у віці», то його потрібно загнати на майданчик для огляду і отримати відмітку інспектора. Після цього подають документи і отримують дублікат ПТС.

Разом з дублікатом ПТС доведеться отримати новий СТС, так як номер ПТС вказується в СТС (держмито 500р НК ст.333.33 п.1 пп.36).

відновлення СТС

Для отримання дубліката потрібно паспорт ТЗ і документи господаря Для отримання дубліката потрібно паспорт ТЗ і документи господаря.

Приганяти авто на огляд не буде потрібно.

Оплата держмита 500р (можна оплатити заздалегідь або через термінал ДІБДР).

Відновлення талона ТО

Найбільш правильним буде звернутися на ту станцію ТО, де був пройдений техогляд спочатку, і отримати дублікат. По закону ( ФЗ №170 про техогляд 2011/01/07 ст.19) це виллється в 1/10 вартості техосмортра (720х10% = 72), а по факту - близько 300р.

В іншому випадку доведеться проходити ТО за всіма правилами.

відновлення ОСАГО

Найпростіше відновлення Найпростіше відновлення. Слід відвідати один з офісів страхової компанії, в якій отримували поліс.

В ідеалі при собі слід мати паспорт та документи на машину.

Якщо ж крім паспорта нічого немає, то співробітник без проблем знайде клієнта по базі.

Як правило, солідна компанія не бере плату за видачу дубліката. Термін дії дублюючого поліса не змінюється і відповідає оригіналу.

Відновлення поліса до відновлення ПТС має важливу деталь. У дублікаті страховки не вказують номер ПТС, так як він загублений.

Номер паспорта авто можна вписати своєю рукою після відновлення документа в інспекції, а агента страхової компанії довести до відома по телефону.

Втрата в іншому місті

Неприємність з правами в іншому місті вирішувана Неприємність з правами в іншому місті вирішувана.

Згідно п.3 ПП №1097, їх можна отримати в будь-якому російському ГИБДД, якщо звертається громадянин РФ.

Для іноземця з тимчасовою пропискою це правило не працює: за відновленням прав він може звернутися в автоінспекцію виключно за місцем тимчасової реєстрації.

На практиці росіянин, який написав заяву про втрату документів і пред'явив внутрішній паспорт, отримує тільки тимчасові права, якщо казус стався в іншому місті. За дублікатом «пластика» йому доводиться звертатися вже по поверненню додому.

Серйозною перешкодою для отримання «времянки» стануть накопичилися штрафи. Їх доведеться оплатити і тільки потім починати процедуру отримання замінює посвідчення.

З документами на авто ситуація складніша - відновити втрачені доки можна тільки місцем реєстрації ТЗ.

Таким чином, доведеться скористатися евакуатором, що виллється в пристойну суму, або їхати відновлювати техпаспорт, а потім повертатися за машиною.

Рішення проблеми онлайн

Записатися на прийом в автоінспекцію, щоб уникнути очікування в черзі, можна через сайт https://www.gosuslugi.ru :

  • перейти за посиланням;
  • ввести регіон в правому верхньому кутку;
  • зареєструватися по СНІЛС;
  • вбити в пошуковик «відновлення водійського посвідчення»;
  • діяти за інструкцією.

Сплатити мито можна безпосередньо на сайті.

У Москві можна скористатися системою «Автокод» https://avtokod.mos.ru/ ( Постанова Уряду Москви №700-ПП 2016/25/10 ). Алгоритм дій той же.

Розмір держмита зменшується на 30% при оплаті через інтернет (сайт держпослуг).

Втрата документів на авто - дуже неприємна ситуація. Слід зазначити, що їх відновлення не настільки проблематично, як очікується. Якщо через якийсь час документи «знайшлися» і повернулися до власника, то слід пам'ятати, що вони вже втратили актуальність і користуватися ними ні в якому разі не можна.

Дорогі читачі, інформація в статті могла застаріти, скористайтеся безкоштовною консультацією зателефонувавши за телефонами: Москва +7 (499) 288-73-46, Санкт-Петербург +7 (812) 317-70-86 або задайте питання юристу через форму зворотного зв'язку, розташовану нижче.


Як відновити водійське посвідчення?
Як відновити документи на машину?
Ніхто не застрахований від неприємностей, а тому слід розібратися з реальним водійським форс-мажором: якщо людину пограбували, якщо він банально втратив документи на машину, що робити?
Як відновити втрачені документи на машину?
Як відновити водійське посвідчення?
Як відновити документи на машину?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online