Як вибрати фото інтернет-магазин

  1. Як правильно вибрати магазин?
  2. Пара слів про «сірих» товари та гарантії
  3. Чому потрібно їхати самому, а не замовляти доставку?
  4. Якщо ви все-таки замовили доставку
  5. Чому я не рекомендую конкретні магазини?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Останнім часом на сайті з'являється безліч коментарів, що мене, як автора, звичайно ж дуже радує Останнім часом на сайті з'являється безліч коментарів, що мене, як автора, звичайно ж дуже радує. Дуже багато питань на кшталт: «Підкажіть магазин, де купити фотоапарат?», «Який магазин краще?» І т.п. Я не буду радити якісь конкретні магазини, думаю набагато краще буде сформулювати основні принципи вибору «правильного» місця для покупки фотоапарата, об'єктива або якихось інших аксесуарів.

Зараз практично всі фотомагазини приймають замовлення через інтернет і здійснюють доставку, по крайней мере в Москві, тому в заголовок і винесено словосполучення «інтернет-магазин». Однак я вважаю, що за такої дорогої покупкою краще приїхати особисто, далі постараюся пояснити чому.

Давайте уявимо звичайний сценарій покупки. Спочатку ви підбираєте відповідну модель, потім шукайте в інтернеті магазини, де її можна купити. У цьому сенсі вельми зручний сервіс Яндекс.Маркет, на якому представлені і основні характеристики та середні ціни і список магазинів, в яких можна придбати відповідний товар. Потім ви підбираєте магазин за цінами і (рідше) за відгуками, замовляєте доставку і чекаєте.

Як правильно вибрати магазин?

Підхід цілком здоровий, але вибір магазину за найнижчою ціною товару не завжди вірний. Відразу відкидаємо магазини з екстремально низькою ціною. Всі продавці торгують навколо якоїсь середньої вартості товару, якщо ж ціна сильно нижче, то швидше за все товар сертифікований (без офіційної гарантії) або і того гірше: був у вжитку, неякісний, з ремонту і т.д.

Якщо ціни в межах розумного, то потрібно зайти на сайт продавця в розділ контакти. Там обов'язково має бути зазначений реальний адресу, за якою можна приїхати і працює телефон. Не варто довіряти фірмам, які приховують своє місцезнаходження і пропонують передзвонити вам, якщо ви залишите телефон на сайті. У разі якихось проблем буде дуже непросто домогтися від таких продавців компенсації або повернути товар.

Якщо з цим все в порядку, то варто уточнити де зареєстрована фірма, ця інформація так само повинна бути доступна на сайті. Якщо це якийсь ІП зареєстроване скажімо в Ярославській області, то знову ж таки варто задуматися перед покупкою про можливі наслідки в разі недобросовісності продавця.

Пара слів про «сірих» товари та гарантії

Будь-який товар і фотоапарати в тому числі може бути офіційно привезений до нас для продажу, або ж куплений продавцем де-небудь за кордоном наприклад в період розпродажів і ввезений за неофіційними каналами з метою заробити трохи більше на його продажу. У першому випадку товар має звичайну фірмову гарантію виробника, у другому, в разі поломки, обслуговується в сервісному центрі продавця і фірмової гарантії у нього природно немає. В іншому ті ж фотоапарати практично ідентичні (можуть відрізнятися комплекти поставки).

Іншими словами «сірий» фотоапарат має таку ж картинку, настройки і т.д., що і «офіційний», різниця тільки в гарантії і ціною. Що вибрати вирішувати звичайно вам, але варто пам'ятати, що в разі серйозної поломки, в офіційному сервісі вам полагодять фотоапарат, а в «місцевому» можуть банально не впоратися, та й відповідних частин може не бути, в такому випадку заміна камери вже на совісті продавця . Виграш в ціні при цьому, дуже усереднено, становить одну-дві тисячі рублів на десять тисяч вартості.

Чому потрібно їхати самому, а не замовляти доставку?

По-перше, приїхавши на місце, ви можете переконатися в благонадійності продавця. Якщо перед вами нормальний магазин з великим асортиментом товару - це одне, а якщо це який-небудь підвальчик з мало розбирається в техніці продавцем, то над покупкою варто подумати.

По-друге при покупці в магазині ви завжди можете обміняти товар, який вам не сподобався, порівняти кілька примірників, потестировать і вибрати саме те, що вам підходить.

Будь-яка нормальна магазин надасть вам можливість спробувати купується техніку і якщо щось не влаштовує, продавці порадять іншу модель. Це ще один критерій оцінки. Якщо вас кваплять, не дають час на спокійну перевірку або не пропонують можливість вибору, такий магазин знову ж варто проігнорувати.

Якщо ви все-таки замовили доставку

Якщо ви з якихось причин не можете під'їхати в магазин, а купити фотоапарат дуже хочеться, то можна звичайно скористатися доставкою. Сказане далі відноситься до кур'єрської доставки, при замовленні через пошту ці правила на жаль не працюють.

При замовленні попросіть, щоб вам привезли кілька товарів на вибір. Звичайно два фотоапарати вам навряд чи пощастить, а ось кілька об'єктивів цілком реально. Відразу уточніть, що ви хочете перевірити товар. Зайве затримувати кур'єра не варто, але хвилин 15-20 у вас на перевірку повинно бути в будь-якому випадку і можливі закиди кур'єра, що він не повинен чекати поки ви перевірите, не варто брати до уваги.

Якщо вас щось не влаштувало сміливо повертайте кур'єру, або відразу телефонуйте в магазин (до оплати) і уточнюйте чи можна буде до них під'їхати і обміняти.

Варто нагадати, що багато магазинів перевіряють товар перед відправкою вам, тому не варто дивуватися тому, що упаковка була розкрита, фотоапарат діставався або карта пам'яті вже відформатована. Якщо все працює добре, то приводів для занепокоєння немає.

Чому я не рекомендую конкретні магазини?

Я вже писав вище, що не рекомендую конкретні магазини, зараз поясню чому. На жаль у нас в країні якість послуг, що надаються з часом може змінюватися, причому найчастіше в гіршу сторону. Наприклад магазин, де я купував свій фотоапарат, ввів додаткові платежі за перевірку техніки і допомогу консультантів. Думаю, що порекомендував його, я б отримав безліч негативних відгуків, що цілком природно. Якимось чином гарантувати якість обслуговування або техніки я звичайно ж не в змозі, тому і рекомендувати якісь конкретні точки продажів не буду.

Якщо ви скористаєтеся наведеними вище порадами, то обов'язково знайдете «свій» магазин, в якому вас влаштує і ціна і якість. Вдалих покупок!

Мені подобається!

Як правильно вибрати магазин?
Дуже багато питань на кшталт: «Підкажіть магазин, де купити фотоапарат?
», «Який магазин краще?
Як правильно вибрати магазин?
Чому потрібно їхати самому, а не замовляти доставку?
Чому я не рекомендую конкретні магазини?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online