Підводимо підсумки: головні новини з Великобританії за 2017 рік

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рік, що минає 2017-й рік для Великобританії був спокійніше, ніж 2016 й, в якому, нагадаємо, стався «Brexit» - вихід країни з Європейського союзу Рік, що минає 2017-й рік для Великобританії був спокійніше, ніж 2016 й, в якому, нагадаємо, стався «Brexit» - вихід країни з Європейського союзу. Але деякі важливі речі там відбулися, про них ми писали протягом усього року. Пропонуємо вам їх згадати.

У квітні 2017 року міжнародна консалтингова компанія KMPG опублікувала результати дослідження конкурентоспроможності податкових режимів за підсумками 2016 року. Її фахівці опитали 100 керівників найбільших підприємств, зареєстрованих у Великобританії, управлінців дочірніх компаній, що належать іноземним інвесторам, а також високопоставлених представників 60 компаній з країн «Великої сімки».

Учасників дослідження попросили назвати країни з найбільш привабливими податковими режимами. За частотою згадувань на перше місце вийшла Ірландія (74%), друга - Великобританія (65%) а на третьому місці опинився Люксембург (42%). Таким чином, лідерство за вигідністю податкових режимів утримують відразу дві юрисдикції з британських островів, так вважають представники великого бізнесу.

Секрет податкової популярності Британії простий - тут бізнес вести просто і не дуже обтяжливо з точки зору податків. Згідно зі звітом Конфедерації британської промисловості, представники бізнесу виплатили близько 30% всіх податкових надходжень в 2016/17 році . Його частка в фіскальних зборах - 205 млрд. Фунтів стерлінгів.

В Управлінні національної статистики відзначають, що податкові внески підприємств в минулому році збільшилися на 10,2%, а збори з податку на прибуток зросли відразу на 21,9%. При цьому поєднане королівство і раніше має найнижчу ставку корпоративного податку серед країн G-20.

Для порівняння, в Україні тільки 100 найбільших компаній виплатили понад 44% від усіх податкових надходжень за 2016 рік (231 мільярд гривень з 523 зібраних).

Найважливішою новиною з Британії в 2017 році стало прийняття змін до податкового законодавства, які зобов'язують Шотландські SLP подавати інформацію про бенефіціарів до реєстру. Зміни були опубліковані на сайті уряду і вступили в силу з 24 червня .

З цього дня активні шотландські партнерства SLP, в яких всі партнери - юридичні особи, будуть зобов'язані протягом 14 днів повідомити в регістр компаній інформацію про осіб, які контролюють компанію (people with significant control, PSC). В подальшому вони повинні будуть щорічно підтверджувати Регістру актуальність цієї інформації. Крім того, з 24 липня всі знову реєструються SLP повинні будуть відразу (при реєстрації) подавати інформацію про своїх обличчях PSC.

Дізнатися більше про британських партнерства ви можете на наших семінарах , Або записатись на консультацію до фахівця компанії ICG.

Останнє важлива подія в Британії, з точки зору українських підприємців, сталося 9 жовтня, коли Україна і Сполучене королівство підписали протокол про внесення змін до договору про уникнення подвійного оподаткування . У прес-службі Мінфіну заявили, що коригування договору дозволять уникнути подвійного оподаткування шляхом розподілу прав на збір податків між Україною і Великобританією з окремих видів доходів. Крім того, будуть підвищені ставки деяких податків, зазначених в договорі.

Зокрема, якщо зміни таки вступлять в силу, дивіденди будуть оподатковуватися за ставкою 5%, якщо фактичним власником дивідендів є компанія (не партнерство), яка володіє мінімум 20% часткою в компанії, яка виплачує дивіденди. У всіх інших випадках ставка підвищиться з 10% до 15%.

Також з 0% до 5% збільшиться ставка оподаткування відсотків.

Ставка податку на роялті також зросте з 0% до 5%.

Однак є одне але: ратифікація таких змін може розтягнутися на роки, як це було у випадку з ратифікацією правок в аналогічному договорі між Україною та Кіпром.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online