Тимчасове ввезення авто 🚕 в Росію в 2019 році

  1. Що мається на увазі під тимчасовим ввезенням
  2. Які авто можна тимчасово ввозити
  3. Хто може тимчасово ввезти авто
  4. Все про тимчасове ввезення транспорту в РФ: Відео
  5. Передача автомобіля іншій особі
  6. Процедура оформлення УВТС
  7. Де можна оформити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вітчизняне законодавство надає право безмитного використання особистого автомобіля з іноземними номерами. Така можливість діє обмежений період. Отже, як узгодити з владою тимчасове ввезення автомобіля в Росію? Які умови і чи є підводні камені?

Що мається на увазі під тимчасовим ввезенням

Що мається на увазі під тимчасовим ввезенням

З одного боку, на відміну від розмитнення, розглянута процедура не вимагає оплати мит. З іншого боку, крім тимчасових рамок, на машину будуть накладені і інші обмеження. Однак процедура містить і плюси. Крім відсутності необхідності платити податки, оформлення права на тимчасовий перегін авто з Європи в Росію не вимагає ставити ТЗ на облік в ГИБДД. Отже, у власника залишаться колишні номери.

Законодавче визначення того, що таке тимчасове ввезення авто в Росію, не забороняє продавати транспортний засіб. В даному випадку потенційному покупцеві слід враховувати обов'язкову процедуру розмитнення після оформлення угоди. Іноді її вартість може становити 50% і більше від фактичних витрат за саму машину.

Тому купувати нерозмитнений автомобіль часто вкрай невигідно, хоча багато хто не зовсім добросовісні продавці успішно наживаються на подібних угодах, вводячи потенційних клієнтів в оману. Перед укладенням договору необхідно ретельно перевіряти документи на машину.

Які авто можна тимчасово ввозити

Законодавчою базою з цього питання є ФЗ «Про митне регулювання в РФ» № 311 (від 27 листопада 2010 року). Важливу інформацію містить Наказ ГТК РФ від 24 листопада 1999 № 814, п. 2.6. Згідно правовим актам, що визначає, які машини можна ввозити в Росію:

  1. процедура проводиться щодо легкових автомобілів і мікроавтобусів, які мають не більше 12 посадочних місць;
  2. на безмитної основі провозити можна тільки транспортні засоби для особистого користування;
  3. не можна керувати ТЗ з метою отримання вигоди, наприклад, для перевезень пасажирів в якості таксі.

Оформити пільгу можна тільки на один автомобіль. Процедура тимчасового ввезення на увазі обмеження тривалості перебування машини без реєстрації. Розглядаючи варіанти, що робити з нерозмитненим авто після закінчення строку, передбаченого пільгового терміну, слід констатувати, що в будь-якому випадку або доведеться перегнати ТЗ за межі РФ, або оформити його належним чином на митниці і зареєструвати в ГИБДД з обов'язковою сплатою всіх внесків.

Хто може тимчасово ввезти авто

Правом безмитного використання автомобіля мають такі категорії осіб:

  1. іноземці;
  2. росіяни з подвійним громадянством, що підтверджують своє право шляхом пред'явлення паспорта громадянина іноземної держави;
  3. дипломатичні працівники РФ з відповідною відміткою в закордонному паспорті.

У будь-якому випадку право на безмитне тимчасове ввезення автомобіля необхідно підтверджувати документами.

Все про тимчасове ввезення транспорту в РФ: Відео

Термін дії пільгового режиму

Користуватися ввезенням особистого автотранспорту іноземець або інша особа, що має на це підстави, має право не більше року. Порушникам загрожують штрафи. Якщо ж тривалий час ігнорувати покарання, транспортний засіб може бути заарештовано. Власника при цьому зобов'яжуть погасити заборгованості.

Щоб уникнути покарання можна звернутися до митного органу за місцем реєстрації із заявою на продовження терміну перебування ТЗ без видачі російського техпаспорта. Це можна робити одноразово ще на рік або два рази на строк, в сукупності не перевищує 365 діб. Однак в останньому випадку доведеться сплачувати 50% вартості податкових зборів.

Передача автомобіля іншій особі

Одним з обмежень, що накладаються на статус нерозмитненого майна, є відсутність можливості надавати машину іншим особам. Таке ТЗ не може відчужуватися і бути проданим без подальшого розмитнення. Вимога, згідно з яким водити подібну машину може тільки її господар, не має на увазі ніяких винятків. За порушення автовласник буде покараний штрафними санкціями, навіть коли він сидить поруч в якості пасажира.

Процедура оформлення УВТС

Процедура оформлення УВТС

Порядок прикордонного пропуску машин на безмитної основі вимагає збору документів на посвідчення ввезення транспортного засобу. Для цього заповнюється офіційний бланк за встановленою формою, яка видається митним співробітником. Без УВТС (посвідчення ввезення транспортного засобу) використовувати машину заборонено. Документ повинен пред'являтися водієм будь-якого інспектору ДАІ на його вимогу.

В цілому в тому, як ввезти машину без розмитнення в Росію, немає нічого складного. Таке посвідчення заповнюється на пункті прикордонного контролю. Термін дії документа буде відповідати тривалості перебування громадянина іноземної держави на території РФ, але не більше року. Надалі документи потрібно продовжувати в митному органі за місцем реєстрації.

Коли автовласник залишає межі Росії, він зобов'язаний здавати УВТС співробітникам прикордонного контролю. Протягом наступної поїздки доведеться ще раз оформити тимчасове ввезення автомобіля. Процедура може сильно відрізнятися для представників країн-членів ЄАЕС.

Якщо власник ТЗ тривалий час проживає на території РФ і експлуатує свою машину, її доведеться оформити з обов'язковою реєстрацією в ДІБДР. В тому, як розмитнити авто з Білорусі , Є кілька важливих нюансів. Безмитна процедура здійснюється в наступних випадках.

  1. Машина повинна бути проведена на території Республіки або будь-якого іншого члена ЄАЕС.
  2. Якщо іномарка була завезена в Білорусію до 2010 року.
  3. У випадках, коли ТС було розмитнено в РБ, а вартість енергоносіїв не поступалася або перевищував суму, яку довелося б заплатити в ході розмитнення в Росії.

Ввезти машину без внесення податкових виплат можна тільки в цілях особистого користування. Учасниками митного договору ЄАЕС є наступні держави:

  1. РФ;
  2. Білорусь;
  3. Казахстан;
  4. Киргизія;
  5. Вірменія.

РФ;   Білорусь;   Казахстан;   Киргизія;   Вірменія

Відносно решти держав, навіть з числа колишніх республік СРСР, діють загальні правила. Таким чином, щоб провезти авто з Литви без розмитнення на термін більше року, необхідні особливі умови: статус біженця або участь в програмі повернення росіян на історичну батьківщину.

Тимчасове ввезення на увазі декларування ТЗ на прикордонному пункті і в підрозділі митного відомства. Для цього необхідно підготувати пакет документів:

  1. заповнити декларацію за формою МД-6;
  2. пред'явити закордонний техпаспорт;
  3. договір купівлі-продажу;
  4. страховку;
  5. власний паспорт (як внутрішній, так і закордонний).

Одночасно з оформленням УВТС необхідно укласти договір ОСАГО. Його термін дії не припиняється з поверненням посвідчення на тимчасове ввезення. Таким чином, полісом можна буде користуватися до закінчення тривалості його дії і при подальшому в'їзді в Росію.

Де можна оформити

Процедура проводиться на пункті пропуску через кордон. Місцем оформлення і видачі УВТС є митний пост. Сюди ж потрібно повертати посвідчення після виїзду з Росії. Продовжити дозвіл можна в підрозділі митниці в регіоні перебування автовласника. Відвідувати ГИБДД для постановки машини з іноземними номерами на облік не потрібно.

Отже, як узгодити з владою тимчасове ввезення автомобіля в Росію?
Які умови і чи є підводні камені?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online