Розлучення з іноземцем в Росії і за кордоном: особливості розірвання шлюбу з іноземцем

  1. Розлучення за кордоном
  2. Де і як оформити розлучення за кордоном
  3. Розлучення з іноземцем в Росії
  4. Розірвання шлюбу з іноземцем в РАГСі Росії
  5. Розірвання шлюбу з іноземцем в суді Росії
  6. Складність процедури розірвання шлюбу з іноземцем

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні для юристів на актуальні позиції виходить супровід розлучення громадян Росії з іноземцями

Сьогодні для юристів на актуальні позиції виходить супровід розлучення громадян Росії з іноземцями.

Інтернет відкриває широкі можливості для людей. Вони знайомляться, закохуються, одружуються, незважаючи на кордони, відмінності у вихованні, освіті та способі життя, в принципі. Для деяких пар такі шлюби виявляються довгими і щасливими, а хтось не витримує протиріч і змушений розлучатися, а значить, розлучатися.

Складність і благополучний результат для сторін подібного процесу залежать від безлічі визначальних чинників. Роль зіграє і:

  • законодавство країн сторін;
  • наявні суперечки (про виховання дітей, поділ майна тощо.);
  • наявність дітей в шлюбі;
  • місце проведення шлюборозлучного процесу.
Зміст: 1. Розлучення за кордоном - Де і як оформити розлучення за кордоном 2. Розлучення з іноземцем в Росії - Розірвання шлюбу з іноземцем в РАГСі Росії - Розірвання шлюбу з іноземцем в суді Росії 3. Складнощі процедури розірвання шлюбу з іноземцем

Розлучення за кордоном

Чинне російське законодавство дає абсолютно чітке визначення: розлучення російського громадянина з іноземним підданим, що відбувся за межами РФ за законами іншої держави, в Росії також визнається законним.

Де і як оформити розлучення за кордоном

Оформлення розлучення в іншій країні виробляється:

  1. У посольстві / консульстві Російської Федерації на території іншої держави. Якщо в шлюбі немає неповнолітніх дітей і є згода на розлучення подружжя.
  2. У компетентних іноземних органах, за національним законодавством. Якщо є претензії майнового характеру і спільні діти, які не досягли повноліття.

Зверніть увагу: якщо у вас є один до одного майнові претензії, а тим більше суперечки про дітей, і ви хочете, щоб розлучення з іноземцем був швидким - обов'язково звертайтеся за кваліфікованою юридичною допомогою.

Розлучення з іноземцем в Росії

Порядок шлюборозлучного процесу, передбачений в Росії, нічим практично не відрізняється від стандартної міжнародної процедури Порядок шлюборозлучного процесу, передбачений в Росії, нічим практично не відрізняється від стандартної міжнародної процедури. Однак є одна істотна юридична подробиця.

Важливо! Щоб розлучення, що відбувся в Російській Федерації через суд, був визнаний за кордоном, треба подати абсолютно всі супроводжуючі справу документи до відповідних органів іншої країни. Якщо немає можливості туди поїхати, значить, треба шукати посольство або консульство цієї держави на території РФ.

Розірвання шлюбу з іноземцем в РАГСі Росії

Це самий простий і швидкий спосіб розлучитися з іноземним громадянином: подати на розлучення в ЗАГС Росії за місцем проживання / перебування. А там все за стандартом:

  • Заява;
  • розлучення (державна реєстрація);
  • отримання відповідного Свідоцтва.

Але, знову ж таки, така спрощена форма можлива лише при наявності 3-х обов'язкових умов:

  1. Обопільної згоди подружжя.
  2. Відсутність неповнолітніх дітей в цьому шлюбі.
  3. Безспірності при розділі майна.

Тоді і пакет документів, необхідний для ініціації процедури, буде потрібно спрощений:

  • спільну заяву подружжя (можна від одного - відсутнього іноземця - нотаріально завірена згода);
  • паспорта або інші посвідчення особи;
  • переклад (нотаріально завірений) необхідних документів;
  • Свідоцтво про шлюб;
  • квитанції держмита.

Розірвання шлюбу з іноземцем в суді Росії

Коли у подружжя (один з яких іноземець) є спільні діти, які не досягли повнолітнього віку, або є суперечки з приводу спільно нажитого майна, розлучається їм доведеться в судовому засіданні. І для цього буде потрібно наступний пакет документів:

  1. Позов (заява).
  2. Документи, що засвідчують особу.
  3. Свідоцтво про одруження.
  4. Якщо досягнуто згоди по майну та / або дітям, тоді така угода.
  5. Наявні клопотання (наприклад, про розгляд справи у відсутності чоловіка-іноземця).
  6. Нотаріально завірені переклади всіх необхідних документів.

Після подачі до суду позовної заяви про розлучення з іноземним громадянином, суддя призначає дату засідання.

Зверніть увагу: коли хтось із подружжя проти офіційно розставання, їм буде надано термін для примирення, але не більше 3-х місяців. Якщо за цей час ситуація не зміниться в кращу сторону, розлучення таки буде оформлений.

В цьому судовому процесі також можуть бути розглянуті і вирішені суперечки про дітей і нажите майно.

Складність процедури розірвання шлюбу з іноземцем

Складнощів (в тому числі юридичних) в такій непростій справі, як розлучення з іноземцем, досить багато.

По-перше, заява про розірвання шлюбу можна подати виключно за місцем проживання відповідача По-перше, заява про розірвання шлюбу можна подати виключно за місцем проживання відповідача. І якщо перебування іноземця на поточній момент невідомо, але є підозри про відсутність його на території РФ, подавати позов доведеться за місцем останнього російського проживання громадянина іноземної держави. У позовній заяві треба буде також вказати відсутність можливостей для виїзду позивача в іншу країну.

По-друге, іноземця про майбутнє розлучення через суд треба повідомляти в обов'язковому порядку. Немає можливості оповістити? Майте на увазі, що суд без цього просто не почнеться.

Тут, правда, є деякі варіанти. Так, наприклад, можна направити повідомлення по всіх відомих адресами чоловіка, в тому числі електронним з відповідним повідомленням про прочитання. Зберігайте всі поштові паперу і електронні документи, щоб пред'явити їх у суді як доказ повідомлення.

Важливо! Якщо зв'язок з іноземцем не втрачені, варто взяти у нього клопотання (нотаріально завірена) на розгляду шлюборозлучного справи без його участі або довіреність на представництво. Ці документи дозволять розлучитися з іноземним громадянином, не обмеживши його прав.

Зрозуміло, кожен випадок розлучення індивідуальний. А з іноземцем - тим більше. Тут обов'язково потрібна участь кваліфікованого юриста, який має досвід ведення подібних справ. Це вбереже від помилок і можливих неприємностей.

Немає можливості оповістити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online