Реєстрація після отримання РВП: документи, права та обов'язки

  1. Що робити після отримання РВП
  2. обмеження
  3. Права і обов'язки тимчасово проживає в РФ
  4. Реєстрація після отримання РВП (прописка)
  5. Як бути, якщо доводиться змінювати місце проживання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Реєстрація після отримання РВП - неодмінна умова для новоприбулих на територію Російської Федерації. Правда, спочатку потрібно отримати цей дозвіл на тимчасове проживання. Це перша сходинка на шляху до отримання громадянства РФ. Далі оформлюється посвідка на проживання, а вже останній етап - подача документів на отримання громадянства.

Якщо у ваші плани не входять клопоти про отримання громадянства, звертайтеся вдруге за дозволом на тимчасове проживання. Продовжити його не можна. Після закінчення трьох років доведеться все оформляти заново.

Що робити після отримання РВП

Якщо ви отримали дозвіл на тимчасове проживання в Росії, ви зможете проживати в РФ три роки на законних підставах. При цьому дозволено залишати територію країни і повертатися, маючи на руках паспорт або інше посвідчення особи і РВП.

При цьому дозволено залишати територію країни і повертатися, маючи на руках паспорт або інше посвідчення особи і РВП

бланк повідомлення

Якщо ви пробудете за межами Росії довше шести місяців, ви вже не зможете в'їхати назад. У цьому випадку дозвіл на перебування анулюється. Якщо ви порушите це правило, у вас будуть проблеми з правоохоронними органами.

Ви отримуєте дозвіл на проживання, і можете працювати за наймом в РФ або вести індивідуальну трудову діяльність. Ніяких спеціальних дозволів і патентів на роботу не потрібно. Проте, потрібно обов'язково встати на облік в податковій інспекції та повідомити про зміну місця проживання, якщо ви переїжджаєте з місця на місце.

Реєстрація після РВП проходиться в обов'язковому порядку. Форма повідомлення №21 затверджена постановою Уряду РФ в 2007 році. Завантажити бланк повідомлення в PDF .

Роботодавець має право наймати на роботу мігрантів з РВП без отримання спеціального дозволу на залучення іноземних працівників до праці на своєму підприємстві.

обмеження

Є й обмеження. Якщо ви отримали дозвіл, наприклад, проживати тимчасово на території Московської області, ви зобов'язані знайти роботу і житло саме тут. Не можна змінювати місце проживання, не повідомивши міграційну службу.

Це порушення, за яке накладається адміністративна відповідальність. Залежно від тяжкості порушення призначається штраф або навіть депортація за межі Російської Федерації.

Права і обов'язки тимчасово проживає в РФ

Отже, отримавши дозвіл на тимчасове проживання (РВП) ви зобов'язані:

  1. Протягом тижня пройти реєстрацію за місцем проживання (отримати прописку) і встати на облік у відділенні ФМС.
  2. Як тільки закінчиться перший рік перебування, подати в Федерально Міграційної служби Росії повідомлення про підтвердження проживання не пізніше ніж через два місяці після дати видачі РВП. Це робиться при особистій явці або через інтернет - портал державних і муніципальних послуг. Реєстрація по РВП повторюється щороку, поки діє дозвіл.
  3. Докласти до повідомлення документ, що інформує про розмір і джерела доходу, отриманого вами за минулий рік. Це податкова декларація або довідка про заробітну плату за вказаний період.
  4. Не пізніше ніж через рік після в'їзду на територію РФ, встати на облік в податковій інспекції свого району.
  5. Якщо ви збираєтеся переїхати в інший регіон Росії, ви зобов'язані заздалегідь отримати дозвіл на зміну місця проживання, оформлене за всіма правилами в законному порядку.
  6. Ви не маєте права отримувати допомогу. Необхідно мати законний дохід від того чи іншого виду трудової діяльності. Ви приїхали, щоб працювати. Якщо тимчасово проживає в Росії іноземець половину прожитого року (180 діб) може не працював і не може підтвердити отримання доходів чи інших джерел до існування сім'ї, його дозвіл на тимчасове перебування може бути анульовано. При цьому необхідну кількість коштів на утримання сім'ї повинно бути не нижче існуючого прожиткового мінімуму.
  7. Необхідно дотримуватися законів Російської Федерації, не допускати правопорушень. Якщо ви два рази в рік будете брати участь в судових розглядах, зробите адміністративні правопорушення, вам буде відмовлено в праві на перебування на території РФ.
  8. Ви не зможете брати участь у виборах, голосувати на референдумі. Ваші цивільні права обмежені. Власне, ви і не громадянин РФ, це звання вам ще належить отримати за умови дотримання всіх правил.

У виняткових випадках, при наявності поважної причини (хвороба, наприклад), термін подачі повідомлення про підтвердження проживання збільшується до півроку. В цьому випадку потрібно принести підтверджуючі документи.

Реєстрація після отримання РВП (прописка)

Існує деяка плутанина в поняттях. Раніше реєстрацію за місцем проживання називали «прописка». Цей термін використовується і зараз, хоча правильніше говорити «реєстрація за місцем фактичного проживання». Для того щоб її оформити, доведеться звернутися до відділення Федеральної Міграційної служби і вказати в заяві адресу, де ви проживаєте і за яким хочете зареєструватися.

Згідно з Федеральним законом про міграційний облік, іноземні громадяни, які проживають на території РФ на підставі РВП, повинні пройти процедуру реєстрації за місцем проживання і встати на облік за місцем перебування не пізніше ніж через сім днів після отримання дозволу на перебування.

Якщо у вас є документи, що підтверджують ваше право на користування житловим приміщенням, наприклад, свідоцтво на нерухоме майно (квартиру або будинок), договір найму, ви можете зареєструватися за вказаною адресою - оформити тимчасову прописку. Завантажити бланк заяви в PDF .

Якщо такого документа немає, необхідно встати на облік у відділенні міграційної служби за місцем перебування. Для проходження процедури реєстрації в міграційній службі:

  1. Заповніть заяву. Завантажити бланк заяви в PDF .
  2. Принесіть дозвіл на тимчасове проживання.
  3. Пред'явіть документ, що підтверджує право на проживання в квартирі або будинку за вказаною адресою.

Пред'явіть документ, що підтверджує право на проживання в квартирі або будинку за вказаною адресою

Як бути, якщо доводиться змінювати місце проживання

Поважною причиною для переїзду в інший регіон для людини, який проживає в Росії за тимчасовим дозволом, є наступні обставини:

  • Придбання квартири або іншого житла в іншому місці.
  • Сім'я іноземця живе в іншому місті РФ і бажає возз'єднатися.
  • Участь в Державну програму з переселення співвітчизників.

Участь в Державну програму з переселення співвітчизників

Іноземний громадянин не має права змінювати місце роботи і проживання без достатніх підстав.

Будьте уважні при оформленні документів. Дотримуйтесь процедури реєстрації, передбачені законом. В цьому випадку ви благополучно минете цей період без громадянства і подасте прохання на оформлення посвідки на проживання.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online