Продовження тимчасової реєстрації іноземного громадянина за місцем перебування

  1. Реєстрація іноземного громадянина за місцем перебування
  2. продовження реєстрації
  3. притулок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Росії кожна людина має базове право на свободу пересування і вибору місця проживання. Однак незважаючи на це, росіяни і іноземці повинні сповіщати державні структури про місце свого перебування. Для цього існує реєстраційний облік. Якщо для росіян питання про термін перебування в країні не ставиться, то для іноземців він чітко вказано. Це 90 днів для громадян держав, з якими у нас безвізовий режим. Однак бувають ситуації, коли необхідно продовження реєстрації іноземного громадянина за місцем перебування. Поговоримо про це докладніше.

Поговоримо про це докладніше

Реєстрація іноземного громадянина за місцем перебування

За місцем перебування потрібно зареєструватися громадянам РФ і іноземцям За місцем перебування потрібно зареєструватися громадянам РФ і іноземцям. З такою метою звертаються до міграційної служби МВС РФ. При цьому на постійне місце прописки вона не впливає. Щоб оформити реєстрацію іноземному громадянину подають такі документи:

  • повідомлення про прибуття (бланк можна взяти в поштовому відділенні);
  • копію міграційного листа;
  • копію паспорта іншої держави.

Облік іноземців регулюється у нас ФЗ №109. Згідно з ним, обов'язком іноземця є повідомлення про своє місце перебування і оформлення там реєстрації. Всією процедурою займається приймаюча сторона. В якості такої виступають:

  • росіяни;
  • іноземці з дозволом на проживання або особи, що не мають громадянства;
  • юридичні особи, де працює іноземець.

Про прибуття повідомляють при особистому відвідуванні або за допомогою відправлення пакета документів поштою. Послуга реєстрації іноземних громадян здійснюється безкоштовно. Єдине, за що потрібно заплатити, це відправлення документів поштою. Але держмито не оплачують. Тим чи іншим способом отримавши документ, на відривній частині повідомлення держслужбовці проставляють печатку і віддають його заявнику. Тому тим, хто бажає і далі перебувати в РФ, повинен заздалегідь подбати про те, як продовжити тимчасову реєстрацію за місцем перебування.

продовження реєстрації

Нерідко буває, що необхідно продовжити реєстрацію іноземцю за місцем перебування Нерідко буває, що необхідно продовжити реєстрацію іноземцю за місцем перебування. Незважаючи на те, що законом передбачений максимальний термін перебування 90 днів, існують підстави, за якими його можна продовжувати. Для цього в міграційну службу МВС сторона, яка приймає громадянина, надає ряд документів:

  • клопотання;
  • підставу, яке підтверджує необхідність знаходження його в РФ;
  • копія посвідчення особи і міграційної карти;
  • копія повідомлення про прибуття.

На цю процедуру законодавець також приділив тиждень. Протягом неї співробітники міграційної служби МВС розглядають питання і виносять позитивне чи негативне рішення. Виходить, що документи, які потрібні для продовження, майже ті ж самі, що і потрібні для первинної реєстрації. Виняток становить документ, який є підставою для подальшого проживання в Росії. Незаперечними є такі підстави для продовження реєстрації:

  • дозвіл на роботу;
  • навчання;
  • довідка про термінового лікування і неможливості під час нього відбути з країни.

Крім цього, продовження реєстрації іноземного громадянина за місцем перебування може бути реалізовано шляхом подачі документів для дозволу на тимчасове проживання (РВП). Будь-який іноземець має право його отримати (після чого, як правило, подають на посвідку на проживання), якщо надасть необхідні документи.

Важливо! У всіх суб'єктах Федерації існують, так звані квоти. Вони означають максимальну кількість дозволів, яке видається протягом року. Так, згідно з ПП, в наступному 2019 році видано 110 880 штук таких дозволів. Вони спершу розподіляються по федеральних округах, і далі по суб'єктах Федерації.

Серед претендентів є категорії громадян, яким квота надається без черги. Серед них виділяються такі:

  • народилися в Росії;
  • у яких є непрацездатні батьки, які є громадянами РФ;
  • ті, хто уклав шлюб з громадянином Росії;
  • ті, хто визнаний непрацездатним і має дітей, які є громадянами Росії;
  • ті, хто вступив на військову службу;
  • ті, хто визнаний учасником переселення співвітчизників.

У той же час, на продовження реєстрації іноземного громадянина за його місцем перебування, не впливає той факт, що у нього у власності є житлове приміщення.

притулок

У зв'язку з поточними політичними подіями, крім продовження реєстрації за місцем перебування, іноземці (зокрема, українці), шукають в нашій країні притулок У зв'язку з поточними політичними подіями, крім продовження реєстрації за місцем перебування, іноземці (зокрема, українці), шукають в нашій країні притулок. Приєднавшись до міжнародної конвенції ООН під назвою «Про статус біженців», Росія також надає можливість знайти притулок, якщо вони зазнали в своїй державі переслідуванню або насильства. Які документи потрібні для цього? Щоб бути визнаною біженцем, в міграційну службу МВС подають відповідне клопотання.

Рішення приймається протягом 90 днів. На цей період у іноземних громадян за місцем перебування вилучаються документи. Вони будуть зберігатися в міграційній службі. Натомість їм надають свідчення, яке на весь період розгляду питання стає посвідченням особи. Протягом цього часу іноземцю можна працювати на території Росії без надання додаткових документів.

Якщо рішення буде позитивним, то іноземець отримає посвідчення біженця, на підставі якого його перебування в країні є законним. Тоді не потрібно буде шукати підстав, як продовжити йому тимчасову прописку. Однак переоблік біженців здійснюється кожні півтора року. Тоді ж їх статус знову переглядається. Якщо ж потенційний біженець отримає відмову в наданні такого статусу, він має право звернутися до суду. Поки буде вестися судовий розгляд, позивач не зможе бути видворено за межі країни.

Але є й інший шлях для тих, кому не вдалося отримати статус біженця. У міграційну службу звертаються із заявою на отримання тимчасового притулку. Питання буде розглядатися три місяці. При цьому заявник отримає довідку, яка буде давати йому можливість законно перебувати на території Росії.

Таким чином, навіть якщо продовження тимчасової реєстрації отримати не вдалося, є інші і можливості, завдяки яким можна перебувати в нашій країні.

Які документи потрібні для цього?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online