підкажіть плиз

  • Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

    7hr3sh1

    хто небудь знає годі й громадяни працювати в германии і ч то для цього потрібно може хто нитка там працює і може допомогти з працюй

  • ivan grozdnii

    дивлячись як будеш трудоустраіватся-взагалі в принципі можна. але складніше ніж громадянам. більшість там нелегальний працюють, але з документами про всяк випадок. в який газузі робота цікавить? якщо в Строітелство можу підказати щось.

  • 7hr3sh1

    ivan grozdnii не важливо в якій сфері. і годі й легально.

  • ivan grozdnii

    НЕ легально скрізь не вийде. краще офіційно але не по гефербе.

  • 7hr3sh1

    може що порадиш де можна влаштуватися какй работадателей за цю справу візьметься я так розумію там треба рабочаю візу

  • SP

    Працювати в ЄС легально можуть тільки громадяни ЄС. Роботодавець не стане морочитися з робочим дозволом, якщо Ви не фахівець високого рівня, якого важко знайти і який дуже потрібен роботодавцю. Хочете працювати за кордоном - проходите натуралізацію, це рішення проблеми, а не робочий дозвіл, наприклад на 6 місяців, після чого знову заморочки.

  • SP

    Звичайно як варіант Ви можете попрацювати нелегально, але по-перше можуть кинути ті ж німці, по-друге Ви можете "гостювати" в шенгенській зоні 90 днів, потім потрібно повернутися. Успіхів! Ось сторінка, може стати в нагоді http://www.mfa.gov.lv/ru/consul-info/travel/

  • ivan grozdnii

    працювати в єврозоні можуть не тільки громадяни євросоюзу-треба просто знати трохи законодавство-і що для цього треба. роботодавець тут взагалі ні до чого. �� що за маячня про знаходження в Шенгені-90 днів? а якщо людина дурень-то його і в Латвії кинути на бабки можуть

  • SP

    Іван Грозний, не давайте необґрунтованих рад / коментарів якщо не знаєте законів. Сходіть поссилке зазначеної мною, там Ви побачите, що не громадяни можуть в'їхати в країну-член шенгени на 90 днів і на протязі 6 місяців, тобто може гостювати 3 місяці, потім виїхати на 3 міс. Те що кому то вдається перебувати довше не означає. що зроблено це в рамках закону, а лише тому, що не попався. Чи не громадяни можуть працювати тільки маючи дозвіл на роботу. Так само разделяёте поняття ЄС, шенгену і ЄЕП.

  • SP

    У мене самого родич працює в Голландії, не громадянин, просидів півроку, нічого страшного не сталося, працює не легально, так як не громадянин, роботодавець не хоче морочитися з дозволом, у нього навіть з України люди працюють. Інший знайомий, теж не громадянин, в Німеччині попрацював нелегально (не громадянин) 2 місяці і повернувся додому без копійки грошей - кинули німці, договору немає, все на словах.

  • SP

    Негромадяни Латвії не є законодавчо громадянами ЄС, а прирівнюються до підданих третіх країн, тому на них не поширюється фундаментальне право на свободу пересування робочої сили. Тому негромадянин може вільно в'їхати до Німеччини і працювати, якщо він переїжджає як член сім'ї громадянина ЄС, тобто як би "на плечах" громадянина Латвії. Іншим виходом для негромадянина може бути отримання документа постійного жителя ЄС в латвійському УДГМ, для чого треба скласти іспит

  • SP

    для чого треба скласти іспит на знання латиської, довести, що останні п'ять років людина живе в Латвії і має постійне джерело доходу. http://rus.delfi.lv/news/daily...d=37812125

  • ivan grozdnii

    SP-ти слухаєш знайомих і родичів-а я там по різних країнах більше 7років Мата і з негромадянами в тому числі-маса способів легально працювати-наприклад сзделать воссоедененіе сім'ї-з особою з громадянством-є інші варіанти. пів року тюрми ето вже щось серездное треба сзделат що-б це заслужити. а то що кинули на Бабосов-самі винні-таких і сздесь кидають. я не разу не працював за договором-і не збираюся поки це робити.

  • SP

    Зазначені вище - з точки зору закону, що однак не означає, що НЕ може бути і по іншому, як показує практика.

  • ivan grozdnii

    практика-показує-що працювати можна.

  • Jarvie

    Роботодавець на території ЄС має право укладати договір про послуги з будь-яким юридичною особою. Тобто реєструється компанія в Латвії (наприклад SIA) і вона ж наймається на роботу в Німеччині. У свою чергу в цій організації може працювати будь-яка людина, що має дозвіл на роботу в Латвії (громадянин Латвії, негромадянин Латвії, громадянин Росії з видом на проживання в Латвії і т.п.). Юридично під час роботи на території іншої країни він перебуває у відрядженні. Це легальна схема.

  • ivan grozdnii

    теж варіант-сам так працював. я говорю варіантів багато як працювати в кожному випадку по різному можна.

  • SP

    За цією схемою людина повинна бути офіційно влаштований в Латвійській фірмі, яка посилає його у відрядження, на час відрядження необхідно оформляти форму А1 або Е101 в залежності від країни куди їде, це дозволяє не платити податки в тій країні, куди їдеш. Відрядження має тимчасове обмеження (якщо не помиляюся) - тобто за такою схемою можна виїхати на час, але не на рік наприклад, так як працюючи за кордоном понад 6 місяців (можу помилятися), необхідно платити податки там.

  • SP

    Таким чином схема руйнується, якщо людина має намір виїхати на довго. Напевно можна закрити форму А1 & Е101 без повернення на батьківщину відрядження і знову відкрити через якийсь час. Тобто реально не громадянин по закінченню дії форми буде не тільки працювати, а й перебувати за кордоном нелегально (понад 3 міс після А1 / Е101). Йому хтось повинен відкривати / закривати форму, якщо він буде залишатися за кордоном. Jarvie поправте мене, якщо я щось упустив, я не маю практичного досвіду

  • SP

    Все таки як не крути, а найкращий варіант мати паспорт громадянина. Немає потреби в "схемах". які до того ж ще табя "Світна" в структурах типу VSAA.

  • Jarvie

    Абсолютно вірно, при відправці співробітника у відрядження за кордон на бухгалтера підприємства лягає обов'язок по оформленню необхідних документів відповідно до законодавства. Насправді в переважній більшості випадків ніхто цим не займається оскільки відсутній механізм контролю. Точно так само як відсутній механізм контролю тривалості перебування людини за кордоном в межах Шенгенської зони. Згідно із законом - 3 місяці.

  • Jarvie

    При цьому ніхто і ніщо не може перешкодити вам, працюючи скажімо в Німеччині періодично виїжджати на вікенд до Бельгії. Або пофантазувати що виїжджали. Інше питання, що нікому це не цікаво. Головне - що б компанія, яка працює за договором в Німеччині була зареєстрована в місцевих податкових органах. Як показує практика цього досить. Так, цей варіант, не так прямолінійний і простий як звичайний пристрій на роботу, але у нього є два, як мінімум, плюса.

  • Jarvie

    По-перше при такому варіанті можуть працювати негромадяни Латвії та громадяни інших країн, в тому числі Росії. (У багатьох "мати" паспорт громадянина Латвії немає можливості. У мене, на хвилиночку, теж)
    По-друге при укладенні договору з юрособою компанія не має обмеження (знизу) по мінімальній зарплаті. Відповідно з'являється конкурентна перевага.

  • Jarvie

    І ще є момент. Важливий з моєї точки зору. Виступаючи на ринок праці Європи не як приватна особа, а як співробітник підприємства, людина часто відчуває себе психологічно комфортніше ніж при укладанні трудових відносин безпосередньо з роботодавцем ЄС.

  • SP

    Може що порадите людині, який офіційно працює на британську компанію, яка його "показала" в британські податкові органи. Я так розумію, що маючи свою фірму можна самому собі виписувати А1, але як бути - договір безстроковий і не з компанією а персональний ???

  • Jarvie

    Схоже, наша розмова плавно перетікає з теми працевлаштування негромадян в сферу оптимізації налогов.Так відразу складно сказати, вважати треба. До того ж велика ймовірність що англійці не будуть морочитися з переукладанням договору з однією людиною. Була б група співробітників - інша справа. І ще. Платити податки, звичайно неприємно, сам не дуже люблю, але якщо людина планує пов'язати своє майбутнє з Великобританією, в общем-то можна і поплатитися. Це повернеться. На відміну від деяких інших країн.

  • В який газузі робота цікавить?
    ? що за маячня про знаходження в Шенгені-90 днів?
    Я так розумію, що маючи свою фірму можна самому собі виписувати А1, але як бути - договір безстроковий і не з компанією а персональний ?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online