Іноземне усиновлення: чи має воно залишатися в Росії?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За останні три роки кількість сиріт в Росії, усиновлених іноземцями, скоротилася втричі. У минулому році іноземні громадяни усиновили 430 дітей. Про це ЗМІ повідомив глава Верховного суду Росії В'ячеслав Лебедєв. «У минулому році російські суди прийняли 13,5 тис. Рішень про усиновлення, з них 430 - про усиновлення іноземними громадянами», - цитує Лебедєва РІА Новини. Експерти оцінили роль іноземного усиновлення в долі російських сиріт.

Експерти оцінили роль іноземного усиновлення в долі російських сиріт

У 2015 році, за даними статистики, найпопулярнішим містом в Росії в іноземних усиновителів був Санкт-Петербург. Фото - anews.com

Юлія Юдіна, директор фонду «Зміни одне життя», багатодітна мама:

«Очевидно, що іноземне усиновлення повинно бути присутнім для тих дітей, які не можуть знайти батьків тут, в Росії. Ситуація з медициною, освітою в різних країнах різна. У нас, на жаль, вона не найпростіша.

Я сподіваюся на те, що рано чи пізно «закон Діми Яковлєва» буде або пом'якшений, або скасований. Іноземне усиновлення повинно бути присутнім в нашій країні. Зараз же ми бачимо зворотне: навіть громадяни деяких країн, з якими у нас ратифіковані угоди, часто отримують відмову в можливості взяти дитину з Росії ».

Олексій Рудов, засновник і керівник Школи прийомних батьків, експерт з питань сімейного влаштування, керівник проекту «До нової сім'ї»:

«Іноземне усиновлення в нашій країні почало розвиватися в кінці 80-х років минулого століття. Це відбувалося з подачі тодішнього керівника Михайла Горбачова. Ще тоді були закладені основи системи іноземного усиновлення, а саме: будь-яка громадська організація, яка допомагає сиротам, завжди має філію усиновітельского агентства. Для чого це потрібно? Відпрацьована технологія, яка була запущена в Румунії.

Для того, щоб бути вхожим в сирітські установи і мати можливість відбору дітей, бронювати їх потрібно якимось чином туди потрапляти. Агентства акумулюють гроші іноземних батьків, які взяли дітей і мають бажання надалі допомагати іншим дітям. Агентства створюють якийсь фонд, в завдання якого входить входження у владу, отримання інформації про дітей, а заодно і привертають більшу кількість усиновителів. Всім вигідна ця система. При цьому засновник не може частина грошей фонду забирати собі в якості прибутку. Але в подібних організаціях керівники завжди мають посади, зарплати яких обчислюються десятками тисяч доларів. Плюс бонуси за роботу. По суті, ці фонди - комерційні підприємства.

Як працює фонд? Він впроваджується в один з регіонів країни, влаштовує свята для дітей, запрошує співробітників органів опіки, чиновників. Це виглядає красиво: посмішки, подарунки. Далі йде вхід у владу різними способами. Представники фонду кажуть чиновникам: давайте, проведемо конференцію в Майамі, все за наш рахунок. Один день конференціі- п'ять днів відпочинку. Що відбувається далі? З'являється агент з усиновлення, який відбирає дітей для зарубіжних батьків. Далі дітям «малюють» найстрашніші діагнози. Не кожен батько в Росії морально готовий до усиновлення дитини з такими довідками. Автоматично відсікається коло можливих усиновителів всередині країни.

Дітей зі справжніми діагнозами також забирають за кордон, до речі кажучи. Агентство також активно береться за влаштування таких дітей за кордон. Для них це свого роду соціальна реклама. Статистика показує, що в регіонах, де розвинене іноземне усиновлення, різко падає російське. Це прямий взаємозв'язок. Наші громадяни беруть дітей з інвалідністю на порядок більше іноземців. Багато в чому це пов'язано з державними допомогами. Статистика сама за себе говорить ».

Наталя Городиська, прийомна мама, президент Союзу прийомних батьків, усиновителів і опікунів:

«Зрозуміло, що« закон Діми Яковлєва »скасував іноземне усиновлення для громадян тих країн, де легалізовано одностатеві шлюби. І багато дітей з інвалідністю, які могли б отримати допомогу за кордоном, позбулися цієї можливості. Однак російські сім'ї також беруть дітей з особливостями розвитку. Деякі батьки беруть тільки дітей з інвалідністю. Той факт, що російські сім'ї стали більше брати на виховання дітей-сиріт не може не радувати ».

Для чого це потрібно?
Як працює фонд?
Що відбувається далі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online