Держпослуг, простіше ніж здається: Як уникнути штраф за прострочений паспорт

Держпослуг, простіше ніж здається: Як уникнути штраф за прострочений паспорт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

27.06.2017

«Я є студенткою медичного університету, 7 червня мені виповнилося 20 років. Так як сесія в самому розпалі, документи на заміну паспорта хотіла подати після її закінчення, щоб не відриватися від підготовки до іспитів і двічі не витрачати час на переїзди з Барнаула в Кулунда (місце моєї постійної реєстрації) і назад. Друзі сказали, що, якщо не здати документи протягом 30-ти днів з дня виконання 20-річчя, можливе настання адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі від 2 тис. Руб. до 3 тис. руб. По телевізору чула, що в даний час звертатися до органів влади за отриманням державних послуг можна через Інтернет. Розкажіть, будь ласка, чи можна скористатися цією можливістю і для заміни паспорта, якщо так, що для цього потрібно зробити? Аліна, с. Кулунда ».

Кулунда »

На питання відповідає начальник Алтайкомсвязі Максим Герасимюк.

- Дійсно, в даний час набирає популярність альтернативний спосіб звернення до відомства - електронний. Все більша кількість одержувачів стали віддавати перевагу віддаленого взаємодії з органами влади через сайт «держпослуги» gosuslugi.ru.

На сьогоднішній день на порталі держпослуг можна отримати 356 федеральних послуг, 67 послуг, що надаються крайовими відомствами, 42 муніципальні послуги, а також безліч послуг, що надаються органами влади інших регіонів країни за принципом екстериторіальності.

Послуги МВС є найбільш затребуваними у жителів Алтайського краю. Так, на середину червня 2017 року УМВС по Алтайському краю через портал держпослуг надійшло понад 11 тис. Заяв на реєстрацію автотранспортних засобів, понад 2 тис.- на отримання закордонного паспорта, більше 1,2 тис. Заяв на заміну паспорта громадянина Росії і т. д.

Електронні звернення до відомства через портал прирівнюються до власноруч підписаним заявам

- Для того, щоб звернутися в МВС (орган влади, який надає послугу по заміні паспорта) в електронному вигляді, потрібно зайти на gosuslugi.ru і заповнити заяву. Варто підкреслити, що портал держпослуг є єдиним інформаційним ресурсом, електронні звернення до відомства через який прирівнюються до власноруч підписаним заявами.

Навігація порталу влаштована зручним для користувачів чином. Послугу «Видача, заміна паспорта громадянина Російської Федерації, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації на території Російської Федерації» можна знайти на головній сторінці сайту в розділі «Популярні послуги», в розділі «Каталог послуг» категорія «Паспорти, реєстрації, візи», в розділі «Орган влади» або можна вказати найменування послуги в пошуковому рядку сайту держпослуг.

Після вибору послуги портал запропонує вказати підставу, яке послужило заміну паспорта. В даному випадку - заміна паспорта РФ у зв'язку з досягненням віку 20 років. Тут же можна детально ознайомитися з особливостями і порядком отримання послуги (перелік запитуваних відомостей, термін оформлення паспорта, вартість держмита і т.д.).

Середній час заповнення електронної форми заяви не перевищить 10 хвилин

- Форма заяви гранично проста, тому заповнити її не складе ніяких труднощів. Середній час заповнення електронної форми заяви не перевищить 10 хвилин. Прикріплення документів для подачі заяви в електронній формі не потрібно. Ви надасте їх фахівця МВС при отриманні результат надання послуги.

Після цього заявою в Особистий кабінет користувача надійде повідомлення про прийом заяви (мотивовану відмову). Повідомлення прийде обраним Вами способом: оповіщенням в мобільному додатку, SMS-повідомленням або по електронній пошті. Варто зазначити, що повідомлення про хід надання послуги заявник отримує на кожному етапі оформлення паспорта (подача документів, перевірка анкети, перевірка даних, готовність паспорта).

Економія коштів

- Отримувати електронні послуги не тільки швидко і зручно, але й вигідно. По-перше, не потрібно витрачати кошти на проїзд з Барнаула в Кулунда і назад. По-друге, замовивши на порталі дану послугу Вам надається тридцятивідсоткова знижка на оплату держмита, сплатити яку можна також на сайті держпослуг. Так, держмито за заміну паспорта в зв'язку з досягненням віку 20 років обійдеться громадянину в 210 руб. замість 300 руб .; за видачу паспорта в зв'язку з розкраданням або втратою складає 1050 руб. замість 1,5 тис. руб ,.

Доступ до порталу держпослуг

- Отримувати електронні послуги можуть тільки зареєстровані користувачі gosuslugi.ru.

Реєстрація на порталі проста, безкоштовна і займає мінімум часу.

Для реєстрації необхідно ввести реквізити паспорта, СНІЛС, номер мобільного телефону або адресу електронної пошти, а потім отримати код активації особистого кабінету.

Код активації можна отримати рекомендованою поштою або в найближчому центрі обслуговування, здійснює підтвердження особи користувачів ЕСІА. На сьогоднішній день в Алтайському краї відкрито понад 400 таких центрів. Їх перелік, інформація про місцезнаходження і графік роботи розміщена на порталі держпослуг: https://www.gosuslugi.ru/help/address .

Детальні інструкції по реєстрації на порталі розміщені в спеціальному розділі порталу держпослуг «Допомога і підтримка». Телефон технічної підтримки gosuslugi.ru

8-800-100-70-10 (дзвінок безкоштовний).

Варто відзначити, що реєстрація на порталі відкриває перед своїми зареєстрованими користувачами безліч можливостей, дозволяє швидко і зручно вирішити питання з різних життєвих ситуацій, відстежувати появу штрафів ГИБДД, судової і податкової заборгованості, а також отримувати затребувані державні та муніципальні послуги.

Довідка

Паспорт громадянина Російської Федерації - основоположний документ, що ідентифікує особу людини протягом усього життя. Без паспорта неможливо здійснити жодне юридично значиме дію: здати випускні іспити в школі, вступити до університету, влаштуватися на роботу, відправитися в поїздку і т.д.

Перший раз такий документ видається в 14 років, а потім у міру дорослішання - по досягненню 20-ти і 45-ти річного віку.

Крім цього, законодавством передбачено додаткові випадки, при настанні яких паспорт також підлягає заміні:

  • зміна прізвища, імені, по батькові;

  • зміна відомостей про дату і місце народження;

  • зміна статі;

  • зміна зовнішності;

  • втрата або псування паспорта.

Розкажіть, будь ласка, чи можна скористатися цією можливістю і для заміни паспорта, якщо так, що для цього потрібно зробити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online