Як отримати паспорт громадянина ДНР і ЛНР в 2019 році

  1. Що потрібно знати про юридичний статус ДНР і ЛНР
  2. особливості паспорта
  3. Як оформити і кому видають в 2019 році
  4. Необхідні документи
  5. Для жителів ДНР
  6. Для жителів ЛНР
  7. куди звертатися
  8. Покрокова інструкція по отриманню документа
  9. Кому може бути відмовлено в отриманні
  10. Чи визнає Росія паспорта ДНР і ЛНР
  11. Складнощі отримання громадянства РФ жителями Донецької і Луганської республіки
  12. Яку документацію потрібно підготувати
  13. Особливості набуття за спрощеною схемою
  14. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Основним документом, що посвідчує особу громадянина будь-якої держави, вважається паспорт. ДНР в 2016 році, а ЛНР в 2014, законодавчо затвердили власні форми документів. У зв'язку з особливим статусом цих областей у жителів виникали проблеми при перетині кордонів з іншими країнами, оскільки українське посвідчення було вже недійсна. Для набуття жителями республік правового статусу та отримання соціальних послуг необхідно було ввести в офіційний обіг паспорт громадянина ДНР.

Що потрібно знати про юридичний статус ДНР і ЛНР

Що потрібно знати про юридичний статус ДНР і ЛНР

З 2017 року на підставі Указу Президента РФ документи, видані державними органами Донецької і Луганської республік, визнані чинними на всій території держави. Ця тимчасова міра прийнята до повної нормалізації політичної ситуації між республіками і урядом України, оскільки соціальні зобов'язання перед жителями Донбасу не дотримуються. В Указі ДНР і ЛНР названі областями України, що підтверджує визнання Росією її територіальної цілісності.

Крім паспортів, в РФ дійсні наступні документи:

  • довідки про оформлення та припинення шлюбу;
  • свідоцтва про народження та про смерть;
  • дипломи освітніх установ;
  • знаки реєстрації, а також документація на транспортні засоби.

Посвідчення водія, яке отримано в Україні та областях з особливим статусом, на території РФ не діє.

Тепер жителі ДНР і ЛНР можуть вільно перетинати кордон, навчатися в російських ВНЗ, влаштовуватися на роботу.

особливості паспорта

Керівництво Донецької народної республіки пояснює необхідність виготовлення документів для своїх громадян діями українського уряду по заміні звичайних паспортів на біометричні. У силу сформованої обстановки у жителів ДНР і ЛНР немає можливості їх оформити, і вони фактично залишаться без документів. Крім того, на території областей у багатьох жителів паспорта загублені або знищені в ході військових подій, або підлягають заміні у зв'язку із закінченням терміну дії.

Тому влада ДНР в 2016 році нарешті приступили до виготовлення нових документів, хоча ЛНР почала видавати їх громадянам ще в 2014. Однак паспорта ДНР і ЛНР не визнають офіційними посвідченнями особи в Україні.

Як оформити і кому видають в 2019 році

Влада ДНР визнає громадянами всіх, хто проживає в Донецькій області з квітня 2014 року. Отримати документ мають можливість особи з українським паспортом, у яких була оформлена прописка в ДНР або вони проживали в той період на території республіки. Довести сам факт знаходження в Донецькій або Луганській області необхідно в суді. В якості підтверджуючих аргументів можна надати:

  • довідки з організацій, в яких працював;
  • диплом про отримання освіти в навчальних закладах цих областей;
  • виписки з медичних установ;
  • показання свідків.

Хто має право на отримання Громадяни старше 16 років · Дорослі, які мають український паспорт або втратили його з різних причин, після процедури ідентифікації особистості;

· Діти, що народилися на території ДНР і ЛНР і досягли 16 років

Особи, які не мають громадянства · Іноземці, які проживають в цих областях з квітня 2016 року

· Діти, які з'явилися в ДНР і ЛНР після досягнення 16 років

Близькі родичі · Члени сім'ї держслужбовців, які постійно проживають в ЛНР або ДНР Особи, які виїжджали за кордон областей на деякий час · Громадяни, які виїхали на навчання, роботу або з інших причин з цих областей до 2014 року

В індивідуальному порядку · Особи, які мають особливі заслуги, отримують документ за особистим розпорядженням керівництва республік

· Іноземці, які перебувають на службі в армії, МВС або держслужбі

Потрібно мати на увазі, що робота в ДНР не може бути підставою для індивідуального порядку оформлення паспорта, це право надано тільки службовцям.

Необхідні документи

Щоб отримати посвідчення особи претенденту має бути поданий певні оригінали.

  1. Заява-анкета на громадянство. Ті, хто отримують паспорт вперше, заповнюють спеціальну анкету.
  2. Довідка про народження та про реєстрацію за адресою проживання
  3. 4 кольорові фотографії, розмір яких 35х45 мм.
  4. Свідоцтва про народження на дітей, на укладення або розірвання шлюбу.
  5. Для військових, співробітників МВС і працівників державних установ необхідна довідка з місця служби.
  6. Документ про сплату збору. У ДНР держмито становить 250 рублів, в ЛНР - 80, але в ЛНР оплачують 490 руб. за оформлення.

Якщо записи в документах зроблені українською або іноземною мовою, необхідно підготувати їх російський переклад, завірений у нотаріуса. У разі встановлення права на отримання громадянства через суд до заяви додають відповідне рішення.

Для жителів ДНР

Особам, які проживають в республіці, документи для отримання посвідчення особи має бути попередньо ксерокопіювати. Крім того, до комплекту потрібно докласти свідоцтво про присвоєння ІПН для проставлення спеціального позначки. У ЛНР цю інформацію вказують за бажанням.

Для жителів ЛНР

Які документи потрібні для отримання паспорта громадянина ЛНР, слід уточнити на інтернет-сайті республіканського МВС. На ньому розміщена інформація про варіанти оформлення і видачі посвідчення, зразок заповнення заяви, можна завантажити потрібні бланки.

куди звертатися

Щоб отримати паспорт громадянина, слід прийти з усіма документами в паспортний стіл. У ДНР при собі посвідчення особи видавати уповноважена міграційна служба за адресою знаходження заявника.

Покрокова інструкція по отриманню документа

Відомості, як отримати паспорт громадянина ДНР в 2019 році, є можливість уточнити в місцевому підрозділі МВС, в великих містах вони функціонують в кожному районі. Процедура оформлення складається з декількох кроків.

  1. Підготувати комплект всіх необхідних документів.
  2. Звернутися в міграційний відділ за місцем проживання.
  3. Отримати посвідчення, яке видають на період виготовлення документа.
  4. Забрати паспорт.

Офіційно встановлений термін оформлення становить 1 місяць. Якщо паспорт робиться замість втраченого або пошкодженого, період може збільшитися до 60 днів для додаткової перевірки відомостей про заявника.

У ЛНР при досягненні громадянином 25- і 45-річного віку посвідчення особистості не обмінюють, а просто вклеюють нову фотографію на відповідній сторінці.

Кому може бути відмовлено в отриманні

Законами ДНР і ЛНР визначені наступні обставини, які є причинами для відмови у видачі паспорта:

  • загроза безпеки республік з боку претендента на громадянство, виступ проти існуючого ладу;
  • служба в СБУ, ЗСУ, інших державних органах України;
  • приховування або перекручення особистої інформації;
  • непогашена судимість;
  • вчинення злочину на території республік.

Повторне звернення за видачею документа після відмови не допускається.

Чи визнає Росія паспорта ДНР і ЛНР

Для жителів цих республік дуже важливо знати, чи пропускають без проблем в Росію з паспортом ДНР, адже у багатьох там живуть родичі та друзі, знаходиться місце роботи або навчання.

На підставі Указу 2017 року громадяни цих областей і проживають там піддані України мають можливість в'їзду в Росію без оформлення візи на підставі паспорта (або свідоцтва про народження для дітей). Юридично вони мають інгедінат іншої держави, тому їх стосується дію законодавства про правове становище іноземних громадян. Паспорт ДНР в Росії дійсний для постановки на реєстраційний облік, вільного пересування по території РФ, влаштування на роботу, оформлення статусу підприємця і т. Д. Паспорт ЛНР має таку ж юридичну силу в Росії.

Складнощі отримання громадянства РФ жителями Донецької і Луганської республіки

Оскільки ці області відносяться до іншої держави, то отримати при бажанні паспорт РФ люди можуть на підставі Закону 62-ФЗ. Для оформлення цього статусу необхідно, щоб претендент відповідав наступним умовам:

  • знаходився в Росії безперервно 5 років з дня отримання посвідки на проживання;
  • мав постійний дохід;
  • відмовився від колишнього громадянства;
  • вільно говорив по-російськи.

Для біженців термін перебування в Росії скорочується до 1 року. Таким чином, громадянство РФ для жителів ЛНР і ДНР можна оформити на загальних підставах.

Особи, які народилися в колишніх республіках СРСР і служать за контрактом в армії РФ більше 3 років, можуть звернутися за отриманням російського паспорта раніше 5 років і не надавати дозвіл на проживання.

Яку документацію потрібно підготувати

Щоб оформити російський паспорт знадобляться:

  1. Заява на вступ до громадянства.
  2. Паспорт з реєстраційної відміткою.
  3. 3 фотокартки розміром 3х4.
  4. Квитанція про сплаченої мита. У 2019 сума збору становить 3 500 рублів.

Крім того міграційна служба може вимагати додаткові документи, це залежить від умов і підстав для видачі паспорта.

Дозвіл на отримання громадянства або рішення про відмову приймають в термін до 6 місяців при подачі документів на загальних підставах.

Особливості набуття за спрощеною схемою

Для іноземців передбачена полегшена процедура оформлення громадянства. Отримання паспорта РФ для жителів ДНР і ЛНР без обов'язкового дотримання умови про п'ятирічний перебування можливо у випадках, якщо у претендента є громадянами Росії:

  • хоча б один з батьків;
  • чоловік, з яким він в шлюбі не менше 3 років;
  • повнолітні діти (якщо людина є недієздатним).

Так само право на спрощене отримання громадянства мають кваліфіковані фахівці та ВП, які працюють в РФ не менше 3 років. При цьому підприємець повинен сплачувати податків і внесків більше 1 млн. Рублів на рік.

висновок

Тим, хто отримав паспорт жителям ДНР і ЛНР набагато простіше оформляти соціальні виплати, користуватися держпослугами, перетинати кордон. Влаштуватися офіційно на роботу в Росії, здобувати освіту у ВНЗ, реєструватися в готелях і купувати квитки тепер можна на підставі посвідчення особи громадянина ДНР.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online