Як отримати міграційну карту Росії громадянину України?

  1. міграційна мапа для українців (і не тільки)
  2. Як продовжити міграційну карту громадянину України
  3. отримання міграційної карти на кордоні України - чи спрацює цей метод зараз?
  4. Чи можна продовжити міграційну карту без виїзду громадянину України?
  5. продовження міграційної карти громадянам України - хто може на нього розраховувати?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Міграційна карта України Росія» - такий запит нерідко вводять в рядок пошуковика українці, жодного разу ще не в'їжджали в Росію. Розберемося ж, що це за документ такий, де і як його отримують, скільки карта діє і як в разі потреби збільшити термін її дії.

Міграційна карта для українців (і не тільки)

Як продовжити міграційну карту громадянину України

Отримання міграційної карти на кордоні України - чи спрацює цей метод зараз?

Чи можна продовжити міграційну карту без виїзду громадянину України?

Продовження міграційної карти громадянам України - хто може на нього розраховувати?

міграційна мапа для українців (і не тільки)

Кожен іноземець, що в'їжджає на територію нашої країни, зобов'язаний повідомити інформацію про себе міграційній службі Кожен іноземець, що в'їжджає на територію нашої країни, зобов'язаний повідомити інформацію про себе міграційній службі. З цією метою заповнюється спеціальна карта, в якій коротко відображаються відомості про те, що за людина прибув в країну, опис мети його візиту і т. Д.

Отримати картку можна:

  1. На прикордонному КПП. Там її отримують ті, хто перетинає кордон на особистому транспорті або в пішому порядку.
  2. У поїзді, літаку або міжнародному автобусі. Бланк безкоштовно видають члени екіпажу, провідники поїзда або водії.
  3. В аеропорту, на автобусному або залізничному вокзалі, коли транспорт уже прибув, але прикордонний контроль ще не пройдений.

Заповнювати картки зобов'язані всі іноземці, в тому числі і українці. Єдиним винятком є ​​громадяни Білорусії: по російсько-білоруським договорами порядок їх обліку не вимагає карток.

Як продовжити міграційну карту громадянину України

Стандартний термін дії міграційної карти в Росії - 90 днів протягом півроку. Продовжити її українець може наступними способами:

Не знаєте свої права?

Підпишіться на розсилку Народний Советнік'.
Безкоштовно, хвилина на прочитання, 1 раз в тиждень.

  1. Звернутися за продовженням терміну в ФМС. Для деяких категорій громадян України продовження до сих пір є.
  2. Отримати в Росії офіційний статус (отримати притулок як біженець, придбати патент на роботу, влаштуватися на навчання і т. Д.).

Однак в останньому випадку можуть бути труднощі, т. К. При в'їзді в міграційній карті вказується мета прибуття. У підсумку, якщо в якості мети варто не робота, але українець намагається працевлаштуватися, може наступити адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. При цьому вказувати в якості мети візиту працевлаштування можна тільки з документами на руках, тому рекомендується все-таки виїхати хоча б на день назад, а потім вже в новій міграційній карті вказувати нову мету.

отримання міграційної карти на кордоні України - чи спрацює цей метод зараз?

Раніше улюбленим алгоритмом продовження дії карти для будь-якого іноземця (в тому числі і українця) був наступний:

  • виїхати до прикордонного пункту Росії;
  • перетнути кордон і опинитися на території України з відміткою про виїзд;
  • знову в'їхати в Росію і отримати свіжу карту на новий термін.

Однак після змін в міграційному законодавстві в січні 2014 роки за перевищення 90-денного ліміту можна отримати заборону відвідувати російську територію, термін якого може скласти в найважчому випадку 10 років. Таким чином, якщо громадянин України залишив нашу країну через закінчення терміну в 90 днів, перш ніж приїжджати знову, йому такий же час потрібно посидіти вдома.

Чи можна продовжити міграційну карту без виїзду громадянину України?

До листопада 2015 року діяли пільги, згідно з якими українці могли неодноразово продовжувати 90-денний термін перебування в нашій країні, однак зараз він скасований. Винятком є ​​лише жителі Луганської та Донецької областей, змушені покинути Україну через збройного конфлікту і отримали статус біженців, - для них як і раніше допустимо продовження карти.

Згідно з даними статистики, з 2014-го по 2016 рік у Росію з України в'їхало понад 1,5 млн осіб. Понад мільйон з них вже визначилися зі своїм статусом в Росії: близько 500 тис. Отримали посвідку на проживання в якості біженців, решта придбали патенти та інші документи, що дозволяють жити і працювати в нашій країні. Однак багато хто до цих пір знаходяться в невизначеному статусі, їм загрожує депортація і заборона на в'їзд до Росії. Крім того, є проблеми і з українцями, які в'їхали раніше. За оцінками самої ФМС, станом на початок 2016 року в Росії може бути до 600 тис. Українців, які порушують міграційне законодавство.

Не виключено, однак, що незабаром ситуація зміниться: обговорюються нові законопроекти, і можливо, що найближчим часом міграційна карта для громадян України знову буде вільно продовжуватися.

продовження міграційної карти громадянам України - хто може на нього розраховувати?

Станом на кінець 2015-го - початок 2016 року громадяни України стосовно можливості продовження міграційної карти діляться на 2 категорії:

  1. Жителі зони АТО, тобто Донецької і Луганської областей. Оскільки ситуація там до сих пір залишається важкою, для них навіть після 1 листопада 2015 року допускається продовження терміну.
  2. Жителі всієї решти України. Для них діє той же самий порядок, що і для всіх інших громадян країн з безвізовим режимом (крім громадян Білорусії). Це означає, що з кожних 180 календарних днів поспіль в Росії вони можуть перебувати не більше 90 днів.

Однак ситуацію цю можна виправити, і варіанти тут можуть бути різні.

  1. Першим з них є дозвіл на тимчасове проживання (РВП) (див. РВП для громадян України: порядок і особливості отримання (2014-2015) ). Воно видається в межах державної квоти, яку затверджує Уряд РФ. Понад квоту РВП можуть отримати (список неповний, уточнювати підстави треба виходячи з конкретних обставин):
    • українці, які вступили в шлюб з громадянами Росії;
    • народилися в радянські часи на території Української РСР;
    • мають непрацездатних батьків - громадян РФ;
    • які мають дитину з російським громадянством;
    • що надійшли за контрактом на службу в армію Росії (в цьому випадку їм досить відслужити 3 роки, після чого вони відразу зможуть отримати громадянство).

    Проживши рік по РВП, українець може звернутися в міграційну службу вже за дозволом на постійне проживання.

  2. Іншим варіантом є участь в держпрограмі з переселення співвітчизників. Заява на участь можна подати або до в'їзду в Росію, або вже після прибуття.
  3. Нарешті, можна отримати дозвіл на роботу. В цьому випадку в Росії можна прожити до 1 року.

Чи можна продовжити міграційну карту без виїзду громадянину України?
Продовження міграційної карти громадянам України - хто може на нього розраховувати?
Чи можна продовжити міграційну карту без виїзду громадянину України?
Продовження міграційної карти громадянам України - хто може на нього розраховувати?
Отримання міграційної карти на кордоні України - чи спрацює цей метод зараз?
Чи можна продовжити міграційну карту без виїзду громадянину України?
Продовження міграційної карти громадянам України - хто може на нього розраховувати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online