Як отримати громадянство Франції росіянину в 2019 році

  1. переваги статусу
  2. способи отримання
  3. натуралізація
  4. встановлені умови
  5. Подача і розгляд документів
  6. Наявність прямих родичів
  7. Через рідних брата або сестру
  8. Реєстрація шлюбу з французом
  9. Необхідні документи
  10. Прийняття рішення
  11. Чи можливо отримати громадянство Франції через інвестиції
  12. Як отримати громадянство дитині
  13. за народженням
  14. Прийомні діти
  15. вартість оформлення
  16. терміни
  17. Чи припустимо подвійне громадянство
  18. процедура відновлення
  19. Якщо відповідь позитивна

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато росіян, що перебралися на проживання до Франції, прагнуть стати власниками паспорта громадянина цієї країни. Перед тим як отримати громадянство Франції, їм необхідно п'ять років прожити в країні, маючи ВНЖ, і тільки потім вони зможуть подати документи до міграційних органів, щоб отримати національний паспорт.

переваги статусу

переваги статусу

Французьке громадянство дає можливість його власникові наступні переваги.

  • Безперешкодно переміщатися по країнах, що входять в Євросоюз і шенгенську зону.
  • У короткий термін отримати візу в будь-яку країну світу, включаючи США і Канаду.
  • Мати можливість обиратися і бути обраним до органів законодавчої влади країни.
  • Вступити на службу в армію і силові структури.
  • Розраховувати на допомогу французької держави при попаданні в важкі ситуації за кордоном.
  • Безперешкодно вести бізнес у Франції і в будь-якій державі Євросоюзу.

Тому для багатьох вихідців з інших країн переїзд до Франції на ПМЖ закінчується тільки тоді, коли вони стають володарями французького паспорта.

способи отримання

Щоб стати громадянином Франції, існує ряд способів. Молоді чоловіки, що володіють міцним здоров'ям, для цієї мети можуть завербуватися в Іноземний легіон. Відслуживши там три роки, будь-який військовий отримує право на отримання французького громадянства.

Якщо особа зазнавало переслідувань на території своєї країни, то вона може звернутися до органів влади Франції з проханням про політичний притулок. Якщо вона задоволена, то через п'ять років біженець може подавати прохання про надання громадянства.

натуралізація

Щоб отримати громадянство Франції громадянину РФ, йому спочатку слід офіційно в'їхати в країну, використовуючи для цієї мети шенгенську або французьку довготривалу візу. Після приїзду він повинен оформити посвідку на проживання і в цьому статусі прожити тут не менше п'яти років. Після закінчення зазначеного терміну дається право клопотати про громадянство.

встановлені умови

Особа, яка подає прохання про громадянство, повинна відповідати таким критеріям.

  • Не мати непогашених судимостей.
  • Бути повнолітнім.
  • Проживати у Франції на законних підставах.
  • Володіти легальними джерелами доходів і власним житлом.
  • Пройти медкомісію і отримати її позитивний висновок.

Крім того, перед подачею документів необхідно скласти усний і письмовий іспит з державної мови, пройти тест на знання основ французького законодавства. Для цього потрібно володіти певними знаннями в області державного устрою Франції, її історії та традицій. Якщо з першого разу це зробити не вдасться, то після додаткової підготовки тест через три місяці доведеться повторити, так як без його успішного проходження паперу на громадянство прийняті не будуть.

Подача і розгляд документів

Для отримання громадянства від росіян будуть потрібні наступні документи.

  • Заява, яка повинна бути написана власноручно або віддруковано на комп'ютері.
  • Закордонний паспорт.
  • Паспорт громадянина РФ і копії всіх заповнених сторінок.
  • Фото - 4 шт.
  • Вид на проживання у Франції.
  • Документи, що підтверджують наявність доходів і житла.
  • Довідки про відсутність непогашених судимостей в Росії і у Франції.
  • Медична страховка.
  • Довідка про здачу тестів з державної мови та основам конституційного ладу Франції.
  • Висновок медкомісії.

Крім того, в пакет документів повинна входити пояснювальна записка, в якій подала документи особа вказує, залишає воно за собою російське громадянство або відмовляється від нього. Усі надані папери повинні бути переведені на французьку мову і нотаріально завірені.

Для росіян, які отримали відмову в наданні громадянства, ще не все втрачено. Вони можуть оскаржити винесене рішення в судовому порядку. У ряді випадків це призводить до того, що воно переглядається, а позивач в результаті отримує французький паспорт.

Читаємо також:
Анкета для візи до Франції
Вимоги до фото на візу до Франції в 2019 році

Наявність прямих родичів

Наявність прямих родичів

Отриманню громадянства може сприяти наявність у Франції родичів, з якими росіянин хотів би возз'єднатися. Найчастіше цим каналом батьки переїжджають до дітей, які закінчили французькі навчальні заклади, після чого залишилися в країні на проживання. У цьому випадку батьки в'їжджають до Франції по довгостроковій візі, і потім вирішують питання з ВНЖ. Як правило, їх зміст в країні лягає на дітей, які повинні надати відповідні фінансові гарантії. Подати документи на громадянство приїхали зможуть після п'яти років проживання в країні.

Через рідних брата або сестру

Претендувати на отримання громадянства можна і тоді, коли у охочого переїхати до Франції там проживають брат або сестра. Умови отримання його будуть такими ж, як і при переїзді батьків до дітей.

Реєстрація шлюбу з французом

Одним з найбільш поширених способів отримання французького громадянства є укладення шлюбу з французом. При цьому повинно бути виконано одну умову: до набуття громадянства росіянин чи росіянка зобов'язані прожити в країні не менше чотирьох років. Як тільки ця умова буде витримано, можна звертатися в міграційну службу.

Необхідні документи

Для отримання громадянства в міграційну службу потрібно подати такі документи.

  • Заява з проханням про громадянство.
  • Закордонний паспорт.
  • Оригінал російського паспорта і його ксерокопію.
  • Фото - 4 шт.
  • Документи про наявність житла.
  • Виписки з банківських рахунків, що підтверджують фінансову спроможність.
  • Медичну страховку.
  • Довідку про здачу тестів на знання мови і основ конституційного ладу.

Крім того, французький чоловік або дружина в письмовому вигляді повинні підтвердити свою згоду на те, щоб їх друга половина отримала громадянство.

Прийняття рішення

В'їзд в країну шляхом укладення шлюбу досить часто використовувався різного роду шахраями, які, опинившись у Франції, проходили там легалізацію і після цього розлучалися. Виявленням фіктивних шлюбів займаються співробітники міграційної служби, що ведуть спостереження за родиною, в якій один з її членів іноземець. Вони з'ясовують, чи проживають подружжя разом, чи мають спільне майно і т.д. У разі виникнення підозр про те, що шлюб фіктивний, отримання громадянства буде проблематичним. Практика показує, що багато питань знімаються, якщо у подружжя до подачі документів на громадянство з'являються спільні діти.

Чи можливо отримати громадянство Франції через інвестиції

Чи можливо отримати громадянство Франції через інвестиції

Економіка Франції потребує залучення іноземних капіталів. Щоб стимулювати їх приплив, тим людям, які готові це зробити, надається можливість отримання громадянства.

Так, особа, яка вклала не менше одного мільйона євро в економіку країни, може стати громадянином Франції в прискорені строки, пройшовши шлях від ВНЖ до отримання паспорта за п'ять років. При цьому слід враховувати, що терміни надання громадянства для інвесторів в кожному конкретному випадку можуть бути різними.

Необхідно мати на увазі, що придбання у власність житла не впливає на процес отримання громадянства, так як інвестицією воно не вважається.

Як отримати громадянство дитині

Отримання громадянства неповнолітніми особами має певні особливості. Якщо дитина в'їжджає в країну разом з батьками, то, як правило, він з ними проходить всі етапи легалізації.

за народженням

Громадянство Франції можна отримати за народженням. Якщо дитина народилася у осіб, які самі не є резидентами, то громадянство на нього може бути оформлено після п'ятирічного проживання в країні. Причому зробити це можна навіть тоді, коли його батьки громадянство Франції на той час не отримають.

Прийомні діти

При усиновленні дитини французької сім'єю громадянство він отримує автоматично. При цьому повинна дотримуватися одна умова: він не повинен підтримувати зв'язки з колишніми батьками.

вартість оформлення

вартість оформлення

Мито за розгляд документів на громадянство становить 155 євро. Ця сума береться і в тих випадках, коли у видачі паспорта буде відмовлено. Від її сплати звільняються біженці і ті, хто не досяг повноліття.

терміни

Розгляд документів на громадянство займає близько 6 місяців. В окремих випадках, коли потрібна додаткова перевірка поданих документів, воно може досягати року.

Чи припустимо подвійне громадянство

Франція і Росія допускають подвійне громадянство. При цьому слід враховувати, що громадянин РФ, що має друге громадянство, повинен повідомити в цьому органи МВС. Зробити це потрібно не пізніше ніж через місяць з моменту в'їзду на територію Росії.

процедура відновлення

Ті росіяни, які мають французьке коріння, можуть спробувати відновити громадянство. Для цього слід довести, що подала клопотання особа є прямим нащадком француза, і представити підтверджуючі цей факт документи. Слід враховувати, що це тривала і затратна процедура, причому без гарантії успіху. Вдаються до такого способу отримання громадянства Франції рідко.

Читаємо також:
Віза до Франції для росіян в 2019 році

Якщо відповідь позитивна

У разі згоди французьких міграційних органів на надання громадянства подавати клопотання особа повідомляється про це письмово. Паспорт громадянина Франції вручається в урочистій обстановці. На початку церемонії його одержувач дає присягу на вірність країні.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online