уточнення кордонів

  1. Що ж робити, якщо у вас є земельна ділянка, межа якого вимагає уточнення?
  2. Але ж ви самі повинні бути зацікавлені в уточненні меж своєї земельної ділянки!
  3. Якщо ви вирішили уточнити межі своєї ділянки, то вам слід зробити наступні кроки:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Що зробити і як дізнатися про те, що межа земельної ділянки не точна? Як уточнити кордон? Що зробити, щоб в подальшому захистити себе від проблем? На ці питання ми і спробуємо вам відповісти ...

На ці питання ми і спробуємо вам відповісти

Для того щоб визначити точні межі вашого ділянки чи ні, ви можете отримати виписку з кадастру нерухомості і звернути увагу на графу 16 "Особливі відмітки". Якщо в цій графі буде вказана запис «Кордон земельної ділянки не встановлена відповідно до вимог земельного законодавства», то межа і площа земельної ділянки є декларованими і вимагають уточнення. Якщо ж в цій графі немає зазначеної відмітки, значить межі ділянки визначені і відомі, проводити їх уточнення не потрібно.

Що ж робити, якщо у вас є земельна ділянка, межа якого вимагає уточнення?

В принципі ви можете нічого не робити, оскільки Закон не зобов'язує власників примусово уточнювати межі ділянок. Цілком достатньо, що ділянка коштує на кадастровому обліку і при цьому відомі його основні характеристики.

Але ж ви самі повинні бути зацікавлені в уточненні меж своєї земельної ділянки!

Нерідкі випадки, коли недобросовісні власники захоплюють чужі території, користуючись тим, що кордони суміжних ділянок не точні. Якщо ви заздалегідь уточніть межі ділянки, то ніхто без вашого відома не зможе пересунути кордон вашої ділянки, ви надійно застрахуєте себе від земельних суперечок та інших проблем з порушенням ваших прав.

Якщо ви вирішили уточнити межі своєї ділянки, то вам слід зробити наступні кроки:

  1. Звернутися до кадастровому інженеру, який проведе збір та аналіз документів, необхідних для проведення кадастрових робіт по уточненню межі ділянки.
  2. Взяти участь у встановленні меж ділянки на місцевості, в тому числі підписати спільно з власниками сусідніх ділянок акт погодження меж і закріпити кордон ділянки довготривалими межовими знаками (при необхідності).
  3. Після закінчення кадастрових робіт отримати у кадастрового інженера межовий план по уточненню межі ділянки.
  4. Подати до філії ФГБУ «ФКП Росреестра» по Новосибірській області заяву разом c межовим планом, за підсумками розгляду якого отримати кадастровий паспорт земельної ділянки.

Чому потрібно провести межування земельної ділянки?

Слід підкреслити, що уточнення меж ділянок повинно проводитися виходячи з графічних відомостей, що містяться в документі, що підтверджує право на ділянку, або виходячи з відомостей в документі, який визначав становище кордону ділянки при його утворенні і надання.

Якщо ж такі документи відсутні, то кордоном ділянки повинна визнаватися та фактична межа, яка існує на місцевості більше п'ятнадцяти років, і яка збігається з будь-якими природними об'єктами або об'єктами штучного походження.

Важливий момент: Якщо ваш сусід - власник суміжної ділянки вже проводив роботи по уточненню кордону своєї ділянки і при цьому погодив з вами його кордон, то повторно проводити цю роботу не потрібно. Ця частина кордону вашої ділянки вважається точною, при цьому відомості про неї повинні міститися в кадастрі нерухомості.

Що ж робити, якщо у вас є земельна ділянка, межа якого вимагає уточнення?
Як уточнити кордон?
Що зробити, щоб в подальшому захистити себе від проблем?
Що ж робити, якщо у вас є земельна ділянка, межа якого вимагає уточнення?
Чому потрібно провести межування земельної ділянки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online