Як дізнатися і де перевірити чи є заборона на виїзд за кордон

  1. Причини накладення санкції
  2. можливі випадки
  3. Служба в армії
  4. Робота з держ. таємницею
  5. вік
  6. накладення санкцій
  7. Перевірка наявності заборони на виїзд з РФ
  8. Де можна отримати точні дані
  9. Дії при наявності заборгованості
  10. Що відбувається при несплаті
  11. Як уникнути заборгованостей

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Здається, все готово для закордонної подорожі. В повному порядку закордонний паспорт і віза. Незважаючи на це, поїздка може не відбутися, якщо накладена заборона на виїзд за кордон.

Багато хто навіть не чули про подібні заходи. Тому перевірити даний факт краще заздалегідь. Ця санкція може застосовуватися абсолютно до всіх громадян Росії і тягне неможливість перетину державного кордону.

Причини накладення санкції

Згідно із законодавством країни певні категорії громадян зараховуються до невиїзним. Для кого-то це стає несподіванкою, хтось здогадується про таку можливість, хтось знає напевно.

Категорії, яким заборонено виїжджати за межі країни:

  • Службовцям госорганизаций, яка має право доступу до засекреченої документації. Обмеження для цих людей знімається через 5 років після звільнення;
  • Призовникам-срочникам, які проходять військову службу;
  • Особам, під слідством;
  • Людям з непогашеною судимістю;
  • Громадянам з непогашеними боргами;
  • Особам з недостовірною інформацією, вказаною при оформленні виїзних документів.

Але сам по собі факт наявності у людини боргів ще нічого не означає. Заборона - процедура тривала, яка бере початок в суді.

можливі випадки

судимість

судимість

Судимість - це умова, що є перешкодою для виїзду людини з країни. Особливо, якщо вирок уже в силі. Зняття санкцій можливе лише після закінчення судимості. Конкретні терміни можна дізнатися з Кримінального Кодексу РФ.

Винятки бувають в наступних випадках:

  • помилування;
  • амністія;
  • Скасування вироку;
  • Закриття справи;
  • Закінчення строку давності.

Служба в армії

До контрактникам це не відноситься. Їм достатньо мати дозвіл від командира частини для безперешкодного виїзду. Під виключення потрапляють громадяни, яким надана відстрочка від служби, або звільнення. Співробітникам ФСБ за контрактом заборонено проходити через кордон. В особливих випадках допускається подача рапорту для зняття обмеження на певний проміжок часу.

Доведений факт подачі інформації, що не відповідає дійсності, є вагомою підставою для прийняття санкцій, заборона накладається на 1 місяць.

Робота з держ. таємницею

Ступеня секретності документації:

  1. Ступінь «Таємно»;
  2. Ступінь «Цілком таємно»;
  3. Ступінь «Документи особливої ​​важливості».

Доступ до 1-го ступеня секретності не є перешкодою для виїзду людини за межі кордону.

вік

вік

Люди, які не досягли 18 річного віку, теж потрапляють під заборону. Звичайно, їх провини в цьому немає. Накладається обмеження з ініціативи батьків (опікунів). Зняти заборону можливо тільки за рішенням суду. У ролі позивачів і відповідачів виступають батьки або опікуни дитини, яка є неповнолітнім. Тільки після офіційного рішення про зняття заборони можна готуватися, оформляти документи для вивозу неповнолітнього за кордон.

накладення санкцій

Включає підписання заяви, передачу інформації в погранслужбу. Діє до моменту сплати боргових зобов'язань. Триває, як правило, протягом 6-ти місяців. У разі чергової несплати, заборона на виїзд буде відновлено. Так може тривати тривалий проміжок часу.

Відносно боржника може бути порушено виконавче провадження. Цю інформацію можна дізнатися 2-ма способами: на сайті ФССП онлайн або при відвідуванні відділу ФССП. При наявності боргів слід їх погасити в терміновому порядку. Такий підхід гарантує безперешкодний виїзд після того, як буде офіційно знято заборону на виїзд за кордон.

Такий підхід гарантує безперешкодний виїзд після того, як буде офіційно знято заборону на виїзд за кордон

Введені дані дозволяють отримати доступ до докладних даних про те, через яких боргів людини не пропускають через кордон.

У розрахунок не беруться всі борги без винятку. Тільки ті, які відповідають вимогам. По-перше, сума боргу повинна складати більше 10 тисяч рублів. По-друге, необхідне рішення суду, передане в виконавче провадження. По-третє, рішення про заборону на виїзд повинно бути винесено ССП. Отже, навіть при наявності прострочених кредитів, неоплачених податків, аліментів та інших заборгованостей, цілком можна перетнути кордон. Головне, щоб сума заборгованості не була більше 10 тисяч російських рублів.

Перевірка наявності заборони на виїзд з РФ

Санкції можуть бути накладені через недоплату штрафу, або комунальних платежів. Якщо вірити неофіційною статистикою, то під заборону найчастіше потрапляють особи чоловічої статі, які мають борги із виплати аліментів. Обмеження накладається судом і тільки судом.

Якщо людина збирається перетнути кордон, краще заздалегідь перевірити в онлайн-режимі немає щодо нього санкцій.

Сайти, які рекомендується відвідати:

  • Сайт служби судових приставів;
  • ФНС;
  • ГИБДД (знадобиться номер VIN);
  • Державних послуг;
  • Генпрокуратури РФ (для власників бізнесу).

Перевірка - важлива і необхідна процедура, що дозволяє отримати інформацію на наявність заборони на виїзд за кордон.

За 1 місяць до запланованої поїздки найкраще замовити довідку, що підтверджує оплату боргових зобов'язань. Щоб вже точно уникнути можливих проблем.

Де можна отримати точні дані

ФМС РФ дозволяє зробити перевірку на наявність обмежень. При подачі запиту в даний орган видається повідомлення, в якому вказується термін обмеження, номер, дата заборони, а також організація, через яку накладено санкції. У разі незгоди людина має право подати скаргу або ж звернутися в ФМС. Ось саме тому необхідно заздалегідь перевіряти, чи є заборона на виїзд за кордон.

Щороку чорний список невиїзних громадян РФ поповнюється. Причому це не завжди обґрунтовано. Іноді заборони накладаються по незначним причин. Або не знімаються після погашення боргових зобов'язань. Відбувається подібне через недбальство службовців. Постраждалих в таких ситуаціях чимало. І вони мають повне право на відшкодування збитку як морального, так і матеріального.

Щоб відновити справедливість, доведеться звертатися до суду. Можна, звичайно, обмежитися скаргою керівництву відомства. Але ніяких гарантій в даному випадку не буде. Виходить, що краще не зволікати, а звертатися відразу в суд, вказуючи на порушення прав людини.

Дії при наявності заборгованості

При наявності заборгованості та наміченої поїздки необхідно діяти оперативно.

Володіти інформацією - це 50% успіху. Не варто відкладати вирішення проблеми в довгий ящик. Для початку доведеться оперативно погасити заборгованість в будь-якому банківському відділенні, або на сайті судових приставів. Потім пред'явити квитанцію про оплату судового пристава. Він складе відповідну постанову і направить в погранслужбу. Собі необхідно залишити копію даного документа з печаткою.

Показувати прикордонникам платіжні квитанції взагалі немає сенсу. Вони діють за наявними даними внутрішніх джерел. Нерідко термін передачі даних займає 14 днів. І поки не оновилася база даних, доводити що-небудь прикордонникам не має сенсу.

Іноді мають місце ситуації, коли прикордонна служба накладає заборону на виїзд. Трапляється це дуже рідко, але все ж буває. Необхідно відзначити, що перевірити даний факт у прикордонників не вийде. Людина просто ставиться перед фактом.

Головне вчасно підготуватися, обов'язково перевірити, чи є заборона на виїзд за кордон РФ. Тільки пройшовши всі етапи, можна бути спокійним і впевненим у тому, що доступ для проходження кордону відкритий. Такий підхід дозволяє захистити себе від зайвих проблем на митниці, в аеропорту. Тому, що гроші, сплачені за квиток, в ситуації, що створилася поверненню не підлягають.

Також слід зазначити, що на виїзд з боргами з Росії, немає жорстких рамок.

Є шляхи, що дозволяють обійти закон. Можливий виїзд через сусідню державу. Раніше діяв закон не забороняв залишати Росію з боргами через Республіку Білорусь. Але в 2017 р була введена прикордонна зона. На постах з'являються термінали, що дозволяють скористатися базою даних. Процес реєстрації супроводжується ретельною перевіркою, яка включає відомості про наявність заборгованості в Росії. У власників шенгену є можливий варіант виїзду за маршрутом: Калінінград-Вільнюс-Європа. Або можна використовувати варіант з Казахстаном. На даному етапі часу ці шляхи доступні. Не виключено, що в найближчому майбутньому їх прикриють, як це сталося з РБ.

Що відбувається при несплаті

Дані надходять в ФССП. Розмір стягнення в 2 рази збільшується (на суму не менше 1 тисячі рублів). Починається виконавче провадження, вживаються заходи щодо стягнення несплаченої заборгованості. Можуть застосовуватися такі заходи, як арешт майна, утримання грошових коштів з рахунку в банку або зарплати, заборона на виїзд за територію Росії. Якщо має місце останній випадок, то вирішити проблему швидко не вийде. Навіть в разі оперативної оплати заборгованості.

Добропорядні громадяни дуже рідко потрапляють в «списки невиїзних». Але і такі випадки відомі. Тому краще завчасно перевірити всі, і тільки потім купувати квитки і планувати свою подорож.

Зараз в Інтернеті дуже багато різних додатків, які обіцяють оплату штрафів і податків. Іноді з'ясовується, що ні держава, ні саме відомство ніякого відношення до цього не мають.

Податки сплачуються фізособами:

  • За місцем їх проживання. Це може бути транспортний податок;
  • За місцем знаходження самого об'єкта, оподатковується. Йдеться про земельний податок або податок на майно.

Про борг може стати відомо за місцем роботи. Виконавчий лист дає право приставам витребувати штраф у роботодавця. Гроші можуть вираховуватися із заробітної плати боржника. Пристави можуть накласти арешт на майно за місцем проживання боржника.

Як уникнути заборгованостей

Як показує практика, слід періодично перевіряти відсутність свого прізвища в базі. Для цього треба чітко знати, де перевірити заборону на виїзд за кордон. Самому наявність (відсутність) заборони вгадати з точністю 100% дуже складно. Звичайно ФССП повинна надсилати повідомлення. Але де гарантія, що лист дійде до адресата. Що нерідко трапляється з різних причин. Будь то через пошту, або якщо людина не проживає за місцем своєї прописки. Причин може бути безліч.

Або при особистому відвідуванні відділення ФССП в місті проживання. При наявності паспорта у будь-якого пристава можна запросити необхідну інформацію. Канцелярія служби видасть максимально точні дані, що включають причини і терміни.

Безкоштовна інформація в онлайн-режимі надається тільки на офіційному сайті Федеральної Служби судових приставів. Борг можна сплатити відразу за допомогою банківської платіжної картки. У разі відсутності коштів на мапі та карту слід роздрукувати квитанцію і оплатити по ній в будь-якому банківському відділенні. Важливо пам'ятати, що база даних оновлюється через 3-7 днів. Тому оплачувати борги краще заздалегідь, а не перед самою поїздкою.

Краще за все, не допускати наявність прострочених заборгованостей. У цьому допоможе портал державних послуг. Сервіс показує всі наявні борги. Дозволяє зробити оплати в онлайн-режимі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online