"Халтія" тепер російською

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Природний центр Haltia, який знаходиться за півгодини їзди від Гельсінкі, відкрив   російськомовну версію   сайту, на якій представлена ​​інформація про центр і послуги, які можна тут отримати Природний центр Haltia, який знаходиться за півгодини їзди від Гельсінкі, відкрив російськомовну версію сайту, на якій представлена ​​інформація про центр і послуги, які можна тут отримати. Тепер новини Халтія стали доступнішими для тих, хто говорить по-російськи.

Природний центр Haltia був відкритий півтора роки тому, а від відвідувачів вже відбою. Місце це унікально в усіх відношеннях. «Халтіа» - найбільший в Фінляндії освітній центр на тему природи, створений в архітектурному бюро Lahdelma і Mahlamäki Architects Ltd. Будівля являє собою величну споруду з плавними вигнутими стінами і з баштою. Це громадська будівля - вперше в Фінляндії - цілком виконано з деревини, що нагадує про часи, коли все фінські будинки будувалися з дерева. Каркас будівлі - стін, даху і підлоги - зі збірних твердих панелей, відомих як крос-клеєна деревина. Деревина не втратила природних якостей, але придбала нові: зокрема, вона особливо стійка до займання. У будівлі використовуються саморегулюючі системи кондиціонування повітря і освітлення, на даху розміщені сонячні колектори, батареї і газони з травою, яка пов'язує вуглекислий газ з атмосфери.

За допомогою сучасних візуальних технологій "Халтіа» успішно представляє відвідувачам всі кліматичні зони і природні явища країни. Тут можна дізнатися все про Лапландії і північне сяйво, про тварин і птахів, які населяють Суомі, про Нерпа Кільчаста Саїмська і про морських мешканців Аландські архіпелагу. Інтерактивні форми уявлення дають можливість побувати в гнізді качки або лігві ведмедя, і, як показала практика, тут не буває нудно ні дітям, ні дорослим, ні фінам, ні іноземцям.

До речі, в Халтіа можна побачити ілюстрацію легенди про походження Суомі з качиного яйця. Згідно з національним епосу "Калевала", на самому початку існували лише вода і повітря. Ілматар, Діва повітря, втомившись від самотності, опустилася в первозданний море. В цей час качка, яка шукала місце для гнізда, побачила Ілматар і звила гніздо на її коліні. Качка висиділа шість золотих яєць і одне залізне. Від тепла, обпалювати коліно, Ілматар поворухнулася. Яйця впали в воду і розбилися. З шматочків розбитих яєць відбулися земля, небо, сонце, місяць, хмари і зірки. Таким чином, природа Фінляндії бере свій початок з качиного яйця, помилуватися яким можна на виставці фінського природного центру Халтіа.

В "Халтіа" можна приїхати і на громадському транспорті, і на автомоболе, і на велосипеді. Природний центр розташований в Еспоо, поруч з національним парком Нууксіо, в 30 км від Гельсінкі. На цій сторінці викладено докладну інформацію про те, як дістатися в природний центр Халтія ": http://www.haltia.com/page-996/page-998/

Під час різдвяних і новорічних свят в "Халтіа" організовуються екскурсії по виставках в супроводі російськомовного гіда.

Фото: Mika Huisman, www.haltia.com

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online