Неврома Мортона лікування в Краснодарі

  1. Що таке неврома Мортона?
  2. Симптоми невроми Мортона
  3. Причини невроми Мортона
  4. Діагностика невроми Мортона
  5. Лікування невроми Мортона

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Періодично або постійно відчуваєте біль в області пальців, а також печіння і поколювання в стопі Періодично або постійно відчуваєте біль в області пальців, а також печіння і поколювання в стопі? Це може бути неврома Мортона. Пройдіть діагностику в ортопедичному відділенні клініки «У надійних руках» і при необхідності - лікування. Ми володіємо всім необхідним для цього високотехнологічним обладнанням. Назавжди позбутися від проблеми вам допоможуть наші досвідчені фахівці:

Що таке неврома Мортона?

Неврома Мортона представляє собою доброякісну пухлину межпальцевого нерва стопи, що характеризується «стріляє» болем і відчуттям оніміння. Вкрай важлива своєчасна діагностика захворювання: в подальшому воно може привести до тяжких наслідків.

Симптоми невроми Мортона

На ранньому етапі неврома характеризується ледь відчутною болем в області пальців ніг, легким поколюванням і палінням. Спочатку подібні симптоми відчутні в моменти носіння взуття. Далі, в період розростання пухлини, навіть перебуваючи без взуття, хворий відчуває печіння пальців ніг, особливо мізинців, а також неприємне відчуття в районі п'яти (ніби в ній каміння або пісок). При ходінні у взутті біль посилюється, при знятті взуття і розминці пальців ніг - вщухає або зникає повністю. Частими є нічні болі, що супроводжуються онімінням стопи і зниженням чутливості.

Причини невроми Мортона

Найчастіше неврома Мортона виникає через механічного впливу на нерв стопи:

  • незручна, вузька взуття або взуття на високих підборах, в результаті носіння якої відбувається перенесення всієї ваги тіла на подушечки, які розміщені біля пальців, особливо між другим і третім або третім і четвертим; незручна, вузька взуття або взуття на високих підборах, в результаті носіння якої відбувається перенесення всієї ваги тіла на подушечки, які розміщені біля пальців, особливо між другим і третім або третім і четвертим;

  • поперечне плоскостопість після перелому плеснової кістки;

  • гостра травма, гематома в області проходження нерва;

  • захворювання в нижніх кінцівках;

  • посилені заняття спортом з навантаженням на нижні кінцівки (стрибки, біг), що супроводжуються значним тиском на передню частину стопи;

  • доброякісна пухлина стопи (ліпома);

  • інфекційні захворювання, що призводять до розвитку запалення в суглобах, сполучних тканинах, сухожиллях, зв'язках і фалангових зчленуваннях.

Діагностика невроми Мортона

Діагностика грунтується переважно на характерних скаргах і локалізації болю в стопі. Важливий момент діагностики - визначення типу взуття, яку носить пацієнт, а також виявлення раніше перенесених захворювань (артрити, захворювання м'язів або нервів або травми).

Для уточнення діагнозу лікар проводить огляд стопи: здавлює підошву стоп пальцями з метою виявлення хворобливих областей, характерних для невроми Мортона. Для виключення інших причин болю в стопі (перелому або артриту) проводиться рентгенологічне дослідження. У скрутних випадках діагностики застосовується магнітно-резонансне дослідження.

Лікування невроми Мортона

До консервативного лікування буде ставитися носіння зручного взуття з широким носком і низьким каблуком (в деяких випадках - ортопедичної), застосування подушечок в місці здавлювання стопи, використання нестероїдних протизапальних препаратів, що знімають запалення і больовий синдром До консервативного лікування буде ставитися носіння зручного взуття з широким носком і низьким каблуком (в деяких випадках - ортопедичної), застосування подушечок в місці здавлювання стопи, використання нестероїдних протизапальних препаратів, що знімають запалення і больовий синдром.

За умови, що консервативне лікування, що проводиться протягом декількох місяців, не призводить до позитивного результату, вдаються до оперативних методів лікування: висічення невроми, розширенню простору, в якому проходять нерви. Ці види оперативного втручання проводяться зазвичай під місцевою анестезією. Лікування невроми Мортона методом ЕУВТ (ударно-хвильова терапія) , Будучи альтернативою хірургічного втручання, не викликає грубих локальних порушень тканин організму людини і загального негативного впливу, відкриває нові шляхи для поліпшення якості лікування. Потрібно від 3 до 6 сеансів з інтервалом 3-4 дня, рекомендована кількість імпульсів за один сеанс 1500-2000, високий рівень енергії.

Щоб отримати більш детальну інформацію та дізнатися вартість послуг, зв'яжіться з нами по телефону +7 (861) 221-03-33 .


Що таке неврома Мортона?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online