"З області фантастики" - Бозумбаев про бензин по 240 тенге за літр

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ілюстративне фото: business-vector.info

Міністр енергетики Канат Бозумбаев зустрівся з представниками крупних мереж АЗС Казахстану, щоб обговорити ситуацію з ПММ в Росії, повідомляє кореспондент Tengrinews.kz.
Бозумбаев повідомив, що на прикордонних ринках з Російською Федерацією різко зросло споживання дизельного палива і бензину.
"Якщо порівнювати споживання Туркестанської області та міста Шимкент, в яких разом проживає три мільйони чоловік, і Західно-Казахстанську або Костанайську області, в яких проживає 700-800 тисяч чоловік, то споживання дизпалива і бензину в двох останніх областях в кілька разів більше, ніж на півдні. Це означає, що дизельне паливо і бензин "витікають" на суміжні ринки - в Російську Федерацію ", - заявив Канат Бозумбаев.
Він зазначив, що дизпаливо і бензин вивозяться з Казахстану в Росію великовантажними машинами. За словами міністра енергетики, є факти вивезення палива бензовозами.
"Зрозуміло, що у нас велика межа, немає митниці. Але я про ці всі факти повідомив прем'єр-міністру країни. Або ми повинні підтримувати той паритет цін, який в Казахстані склався, але тоді, якщо в Росії ще виростуть ціни, у нас може виникнути дефіцит. тобто буде вивозитися практично всі. Тому ми повинні контролювати свій кордон. Я доповів прем'єр-міністру. Він дав доручення віце-міністру Досаева, ми сформулюємо свої пропозиції. і в п'ятницю будемо доповідати в уряді про варіанти і пропозиції щодо захисту нашого ринку. У н ас іншого шляху немає ", - сказав в ході брифінгу міністр енергетики.
Канат Бозумбаев зазначив, що є другий варіант вирішення ситуації, що склалася, проте він, за його словами, малоймовірний.
"Другий шлях - наростити ціни до рівня російських. Але я так скажу: це з області фантастики. Зробити такі ціни - 250 тенге за дизель і 240 за бензин - це з області фантастики. В цьому випадку, звичайно, уряду потрібно буде якісь заходи вживати щодо отримання субсидій споживачів. Швидше за все, будемо рухатися по першому шляху, коли будемо зміцнювати свої кордони. І в зв'язку з цим я вас закликаю, щоб ви підготували свої пропозиції, ми б їх могли детально обговорити до кінця тижня в уряді, щоб на наступного тижня прийняти відповідне е рішення ", - звернувся Канат Бозумбаев до представників ринку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online