Як можна розлучитися без згоди дружини якщо є дитина?

  1. Документи, необхідні для розлучення
  2. Нюанси, які слід знати при розлученні
  3. процедура розлучення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Причини, за якими дружина може не погоджуватися на розірвання шлюбу, дуже різноманітні. Можливо, жінка все ще сподівається врятувати свій шлюб, або просто боїться залишитися фінансово незахищеною. Для більшості жінок статус «розведеною» принизливий, тому вона, у що б то не стало прагнути утримати чоловіка, навіть розуміючи, що колишні почуття давно згасли.

Яка б причина не лежала в корені небажання подружжя розлучатися, ця обставина значно ускладнює і затягує шлюборозлучний процес. Про те, як чинити, якщо дружина не дає розлучення, куди звертатися і які нюанси враховувати мова піде в цій статті.

Звичайно, перш ніж вдаватися до більш радикальних методів, варто ще раз спокійно поговорити з дружиною про розлучення і дітей. Цілком можливо, що причина її категоричної відмови розлучатися може бути вирішена полюбовно. Наприклад, якщо шлюборозлучний процедура лякає її необхідністю поділу майна або майбутніми спорами про дітей, можна запропонувати їй варіант вирішення цих складнощів шляхом складання угоди про розділ майна або про дітей.

Якщо спроби домовитися не привели до бажаного результату і дружина як і раніше не дає розлучення - єдиним можливим виходом з положення стане подача позовної заяви про розлучення до суду. Тут відразу варто зробити застереження, так як у чоловіка при розлученні з дружиною є кілька обмежень (ст.17 СК РФ). Так, він не має права розлучитися без згоди подружжя, якщо:

  1. Вона вагітна .
  2. Загальним або всиновленої дитини менше року.
  3. Немовля померло під час пологів або в віці до року.

В останньому випадку чоловік не зможе подати на заяву розлучення , Поки з дня народження дитини не пройде рік.

Документи, необхідні для розлучення

При відмові дружини в розлученні документи подаються до районного суду, як і в випадку майнових суперечок або розбіжностей про дітей. Але в окремих випадках - якщо дружина недієздатна, пропала безвісти, померла або відбуває термін в розмірі понад три роки, можливий розлучення в РАГСі в односторонньому порядку (Ст.19 Сімейного кодексу).

Перелік документів для розірвання шлюбу в кожному окремому випадку буде різним, але обов'язкові наступні:

Крім цього необхідного мінімуму можуть знадобитися додаткові документи. Якщо в сім'ї є неповнолітні діти, то знадобляться їх свідоцтва про народження. Якщо в шлюбі був укладений шлюбний договір, то його також потрібно буде надати. При майнових суперечках суд може запросити довідку про доходи, опис майна і виписки з будинкових книг подружжя.

Якщо чоловік має намір боротися за дітей, йому буде потрібно грамотно скласти позовну заяву, в яке буде необхідно включити переконливе обгрунтування того, що їм буде краще з ним. Можливо, для його складання буде потрібна допомога юриста, так як судова статистика не прихильна до батькам-одинакам - залишають дитину з батьком при розлученні лише в 6% випадків. Юрист допоможе правильно і переконливо скласти позовну заяву про розірвання шлюбу, а також підкаже, якими додатковими документами його потрібно підкріпити.

Нюанси, які слід знати при розлученні

Чоловікові, який має намір розлучитися з дружиною при наявності спільних дітей, важливо бути готовим продовжувати утримувати дітей, незалежно від того, залишаться вони з ним, чи з матір'ю. Потрібно заздалегідь подумати про підходяще місце проживання, свою роботу і те, з ким залишати дітей в робочий час, якщо опікуном неповнолітніх призначать його.

У той же час, якщо діти залишаться з матір'ю, чоловік буде зобов'язаний виплачувати щомісячні аліменти на кожну дитину (ст.80 СК).

Ще один момент - якщо загальному дитині ще немає трьох років, то чоловікові доведеться після розлучення виплачувати не тільки аліменти на нього, а й кошти на утримання колишньої дружини, поки дитина не досягне трирічного віку, або поки дружина офіційно не працевлаштуватися.

процедура розлучення

Після подачі позовної заяви про розлучення і необхідних документів подружжя запросять на засідання суду. Відбувається це через 1-2 місяці після подачі документів. Якщо дружина не має наміру з'являтися до суду після отримання повістки, то розлучення буде дано без її присутності, хоча цей аспект затягне процес на 1-3 місяці.

Якщо ж дружина є в зал суду, то процес проходить як зазвичай: вислуховуються позиції і аргументи сторін, показання свідків, розглядаються всі факти і виноситься рішення, яке підлягає оскарженню протягом місяця. Якщо апеляція не подається, то рішення суду набирає чинності і колишнє подружжя можуть отримати свідоцтво про розірвання шлюбу в РАГСі.

У будь-якому випадку, дружину, який твердо має намір розлучитися, але не отримав згоду дружини, важливо запастися терпінням і послідовно вирішувати кожен виникає під час шлюборозлучного процесу питання.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online