Небайдужий петербуржець упорядкував будинок, в якому живе. Ціни на квартири злетіли

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після благоустрою будинку в серці Північної столиці, затіяного ініціативними мешканцями, вартість житла в будинку значно зросла. Зокрема, квартира активіста Ярослава Кострова за кілька років подорожчала на 3 мільйони.

Молода людина, що є в даний час координатором руху «Центральний район за комфортне середовище проживання», напередодні розповів виданню «Fiesta», що необхідно було зробити для настільки щасливого кінця. Молода людина, що є в даний час координатором руху «Центральний район за комфортне середовище проживання», напередодні розповів виданню «Fiesta», що необхідно було зробити для настільки щасливого кінця

Так Ярослав з бабусею десь 4 роки тому в'їхали в трійку на Митінской вулиці, 5/2. «Биту» комуналку викупили. Будівля на той момент знаходилося не в кращому стані: зруйнований фасад, обвалюється штукатурка, відсутність світла і сплячі в парадних бродяги. Спочатку петербуржець займався відновленням один, подавав приклад сусідам, після невеликих перемог до роботи підключилися й інші.

«Першим результатом стала установка домофона, потім ми обзавелися світильниками і позбулися бомжів - і пішло-поїхало, - зазначив громадський діяч. - Був момент, коли я ще не розумів ступінь забюрократизованості наших чиновників. Твій питання не вирішується після першої заявки. Це потрібно пережити, один лист нічого не вирішить. Потрібно написати друге, третє, четверте і пройти всі інстанції, часто аж до віце-губернатора ». «Першим результатом стала установка домофона, потім ми обзавелися світильниками і позбулися бомжів - і пішло-поїхало, - зазначив громадський діяч

На будинку встановили камери спостереження, відреставрували старовинні фігури сов, привели в порядок зовнішній вигляд будівлі і т.д. За словами молодої людини, він «прокинувся як людина небайдужа до цього міста». Якщо раніше йому було все одно на чистоту під'їздів, то ставши власником, активіст зрозумів, що вкладені гроші «повинні почати працювати», кошти на утримання будівлі витрачаються-то чималі.

Що стосується квартири Ярослава, то вона тільки виграла в ціні. Вартість 1 квадратного метра піднялася з 70 тисяч рублів приблизно до 110. Але продавати житло хлопець не збирається. «Якщо чесно, мені ліньки проводити таку ж роботу на новому місці», - уклав Ярослав.

Більше новин читайте в нашому каналі на «Яндекс Дзен».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online