З 2016 роки працювати доведеться по ПРОФСТАНДАРТ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Працюючим громадянам більшості професій доведеться підтверджувати свою відповідність займаній посаді Працюючим громадянам більшості професій доведеться підтверджувати свою відповідність займаній посаді.

З липня 2016 року застосування до співробітників професійних стандартів стає обов'язковою вимогою для всіх організацій.

На сьогоднішній день Міністерство праці РФ затвердив 800 професійних стандартів, до кінця року їх число доведуть до 1000. Під дію закону потрапляють все - винятків для комерційних організацій, про які йшлося на стадії обговорення законопроекту проекту, не буде. Дотримуватися професійні стандарти зобов'язані і держустанови, і комерційні, і некомерційні структури і індивідуальні підприємці.

За застосуванням професійних стандартів встановлений держконтроль. Інспекція праці порушників (як юридичних, так і посадових осіб) буде штрафувати. З огляду на те, що розмір стягнень за адміністративні порушення кратно збільшилися, суми штрафів будуть обчислюватися десятками тисяч рублів. Відповідно керівництво підприємств на майбутній рік має закласти в своєму бюджеті статтю витрат - на підтвердження кваліфікації персоналу.

Зокрема стандарт «Бухгалтер» чітко формулює вимоги, що пред'являються до сучасного бухгалтеру, визначає його основні функції, той обсяг і склад знань і навичок, якими він повинен володіти.

У зв'язку з цим Інститут професійних бухгалтерів Росії (ІПБ) розробив нові програми по атестації, ключові зміни задав ПРОФСТАНДАРТ.

- Фахівцям бухгалтерського обліку, оподаткування, фінансового менеджменту, внутрішнього контролю Саратовський Територіальний інститут професійних бухгалтерів (НП «СарТІПБ») пропонує пройти навчання за цими програмами, з метою отримання ними атестата професійного бухгалтера, який підтверджує кваліфікацію відповідно до вимог професійного стандарту «Бухгалтер» , - розповідає Ірина Соловйова, директор Саратовського Територіального інституту професійних бухгалтерів.

Нова програма в обсязі 80 годин розроблена для отримання атестата бухгалтера, який підтверджує відповідність кваліфікації вимогам 5-го рівня стандарту (рядові фахівці). А програма в обсязі 260 годин - для отримання атестата головного бухгалтера, який підтверджує відповідність кваліфікації вимогам 6-го рівня стандарту (керівні фахівці).

- Форма навчання за вибором претендента (очна-вечірня або дистанційна) проводиться в Чоу ДПО (ПК) З «Професійний бухгалтер», єдиному в Саратові і Саратовської області, акредитованому Навчально-методичному центрі при Інституті професійних бухгалтерів і аудиторів Росії та Саратовському Територіальному інституті професійних бухгалтерів, а порядок отримання атестата бухгалтера або головного бухгалтера (кваліфікаційні вимоги до освіти і стажу) визначається Положенням ІПБ Росії про атестацію.

- Останнім часом, попит на отримання документа про професійну відповідність, зростає, - зазначає експерт.

Бухгалтери активно записуються на програми навчання. Підтвердження своїй профпридатності - гарант збереження робочого місця. Тим більше, що програма підготовки враховує всі вимоги стандарту.

Зростання числа бажаючих отримати документ про відповідність ПРОФСТАНДАРТ ми очікуємо вже на початку майбутнього року. До напливу - готові. Для підприємств, де працюють понад 10 бухгалтерів, наш навчальний центр готовий організувати навчання на їхньому підприємстві. Для державних муніципальних установ розроблена дистанційна програма навчання.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online