Російські чиновники отримали можливість брати хабарі в біткойнов

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як повідомляв «Югополіс», 10 січня міністерство праці дозволило чиновникам не вказувати криптовалюта в довідці про доходи, витрати і майно за 2017 рік. У документі віртуальні валюти прирівняні до товарів і послуг, які чиновники отримують в натуральній формі - наприклад, до подарунків. Такі доходи вказувати необов'язково. Мінпраці пояснив, що криптовалюта виключені з декларацій, так як їх оборот не відрегульований законом.

За оцінками силовиків, це рішення дозволить членам уряду легалізувати особисті активи на мільярди доларів під виглядом давніх інвестицій в криптовалюта.

Мінпраці, таким чином, створив нову лазівку для дачі хабарів. Про це заявив керівник Національного антикорупційного комітету Кирило Кабанов газеті «Ведомости» . На його думку, невизначений статус віртуальних грошей підстьобне корупційну активність чиновників. Власників кріптокошельков визначити неможливо, адже вони можуть бути відкриті на третю особу, зазначає Кабанов.

За оцінками Кабанова, сьогодні в Росії найбільш поширені хабарі готівкою, на 2-му місці - переклади на карту, оформлену на третю особу, на рахунок у закордонному банку, хабарі криптовалюта в Росії поки не реєструвалися.

Олексій Фролов, засновник і CEO компанії Forensic Solutions описав можливу корупційну схему: підприємець анонімно, з підтвердженням через поштову скриньку, відкриває електронний кріптокошелек, потім зараховує в нього віртуальні гроші і передає чиновнику код-ідентифікатор гаманця. Недобросовісний чиновник може обміняти віртуальні гроші на реальні на багатьох інтернет-біржах і отримати кошти на банківську карту. Якщо вона зареєстрована на третю особу, зловити нечистого на руку держслужбовця буде вкрай важко.

Як повідомляв «Югополіс», президент Володимир Путін в жовтні 2017 року доручив Центробанку і Мінфіну розробити закон, який регулює використання криптовалюта, Майнінг і ICO. Очікується, що остаточний варіант проекту представлять в першому півріччі 2018 року.

Очікується, що остаточний варіант проекту представлять в першому півріччі 2018 року

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online