Як взяти іпотеку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожна сім'я повинна мати власне житло

Кожна сім'я повинна мати власне житло. Однак з нашими цінами на квадратні метри простому смертному купити квартиру просто неможливо. Якщо Ви не очікуєте спадщини, грошей на квартиру у Вас немає, а жити окремо хочеться, то виходом для Вас може стати іпотека . Багато людей вважають її кабалою, що обмежують вас у свободі на певну кількість років. Інші ж розглядають її як можливість придбати власне житло, зазнавши при цьому деякі зручності.

Як же взяти цю саму іпотеку?

Зрозуміло, у кожного банку свої правила, але в цілому вони схожі. Тут мова піде про те, чого ні написано на сайтах банків і про що Ви дізнаєтеся тільки коли почнете процес отримання іпотеки і покупки квартири.

Початковий внесок.

Для початку будьте готові до того, що для того, щоб отримати іпотеку, Вам необхідно мати початковий внесок, який становить 20 - 30% від вартості квартири.
Якщо необхідної суми поки немає, можна відкрити вклад у банку, в якому Ви плануєте брати іпотеку і збирати. При отриманні іпотеки буде враховуватися те, що Ви вже є клієнтом банку.

Первинне або вторинне житло.

Далі Вам необхідно визначитися, чи буде Ваша майбутня квартира в новому будинку, що будується або ж це буде вторинне житло.
Якщо Вас приваблює первинне житло, то для отримання іпотеки Вам необхідно буде мати платоспроможного поручителя або інше житло, яке піде банку в заставу.
Якщо ні квартири, ні поручителя у Вас немає, а квартирку хочеться нову, тут теж є вихід. Вторинне житло - це житло, на яке отримано право власності. Можна знайти квартиру, яка недавно здалася, на неї отримали право власності, тепер її продають. Здавалося б, навіщо купували, якщо як тільки будинок здався, її тут же продають. А тому що квартиру купували з метою отримання прибутку. Різниця у вартості на квартиру, яку купили в ще не збудованому будинку і яка вже у власності понад мільйон рублів.
Відповідно, Вам така квартира обійдеться дорожче, Ви її купите за умовами і цінами вторинного житла, але вона буде зовсім нова в новому будинку.

Попередній підрахунок іпотеки.

Якщо у Вас є накопичення і бажання купити квартиру із залученням кредитних коштів, але Ви ще не знаєте, на що можете розраховувати, то Ви можете поїхати в банк і отримати консультацію. Іпотеку зараз пропонує багато банків. Порадити тут можна лише наступне: зв'язуйте своє життя на кілька років з надійним і стабільним банком.

На консультації Вам докладно розрахують максимально можливу вартість квартири при Ваших накопичення і зарплати, розмір щомісячного платежу. Після такої консультації Ви будете мати чітке уявлення про те, чи готові Ви до покупки квартири, або скільки Вам ще збирати. До речі, про збирати ... Якщо у Вас є саме та сума, якої якраз вистачає на початковий внесок (попередження!) - іпотеку брати рано. Потрібно мати як мінімум ще 100 000 рублів. Вам необхідно буде реєструвати договір купівлі-продажу і право власності, придбати договір страхування (про це трохи пізніше), сплатити комісію банку (хоча деякі банки зараз скасовують комісії за видачу кредиту), і ще дрібні витрати наберуться.

Процедура отримання кредиту.

Отже, Ви повністю і морально, і матеріально готові до отримання іпотеки, тоді настав час приступати.

Перший крок - заповнення заявки на отримання кредиту . Як правило, це робиться на сайті банку або за телефоном. Заявка включає в себе кілька питань про Ваш дохід, бажаної квартирі, бажаному кредиті. Після того, як Ваша заявка буде розглянута, з Вами зв'язується менеджер банку, пропонує можливі варіанти кредитування і надає список необхідних документів, необхідних для отримання кредиту .

Другий крок - збір документів. Пакет документів, в принципі, невеликий. Необхідно заповнити анкету, взяти довідку 2НДФЛ, надати копії трудової книжки, документа про освіту, паспорта. Коли повний комплект документів готовий, Вам необхідно записатися на подачу документів.

Третій крок - подача документів. В принципі, це досить швидка процедура. У Вас забирають документи, перевіряють, щоб всі були в наявності, перевіряють анкету. Далі документи знаходяться на перевірці, після чого виноситься позитивне або негативне рішення. На це йде від 10 до 20 днів. При позитивному рішенні Вам дається певний час на пошук квартири. Як правило, це не менше 2 місяців.

Четвертий крок - пошук квартири. Ви можете шукати квартиру самостійно або вдатися до допомоги ріелтора. Зрозуміло, за послуги ріелтора необхідно буде заплатити.

П'ятий крок - оцінка квартири банком. Після того, як Ви знайдете квартиру, її повинен перевірити банк. Вам потрібно буде зібрати певний комплект документів по квартирі (виписка з будинкової книги, копії експлікації, поверховий план), зробити оцінку квартири за допомогою акредитованої організації. Деякі банки оцінюють квартиру самі.

Шостий крок - покупка квартири і укладення кредитного договору. Якщо з документами і з самої квартирою все в порядку, можна виходити на угоду, яка триває кілька годин. Вам необхідно буде укласти договір страхування. Це обов'язкова умова для отримання іпотеки. Ви повинні застрахувати квартиру і своє життя. Як правило, договір страхування за перший рік коштує 1 - 1,5% від суми угоди. Далі Ви укладаєте кредитний договір, при необхідності договір поручительства і договір купівлі-продажу .

Далі Вам потрібно буде зареєструвати договору в реєстраційній палаті і сміливо приступати до ремонту, не забуваючи термін платити щомісячні платежі. // За матеріалами статті Julija_Kareva

Якщо ви раптом в Україні і вирішили відпочити день-другий від суєти банківських суєт, то ви можете, заглянувши на відповідний сайт.

Якщо ви раптом в Україні і вирішили відпочити день-другий від суєти банківських суєт, то ви можете, заглянувши на відповідний сайт

Підбірка записів в тему:

Як же взяти цю саму іпотеку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online