Нерухомість в США

  1. Як світова криза вплинула на ринок американської нерухомості
  2. Регіональні особливості
  3. Купівля нерухомості в США
  4. ризики
  5. Оренда нерухомості в США
  6. Можливості ведення бізнесу в США

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

США - головний законодавець світової моди в політиці, економіці та масовій культурі США - головний законодавець світової моди в політиці, економіці та масовій культурі. Ця країна залишається центром тяжіння для туристів, трудових мігрантів, підприємців і політичних біженців. Сполучені Штати - це територія від океану до океану, з відмінним від штату до штату економічним становищем, кліматом, менталітетом. Сонячна Каліфорнія і засніжена Аляска, безтурботна Флорида і ділової Нью-Йорк - контрасти США вражають уяву!

Економіка Америки є найбільшою в світі, і буде утримувати лідерство в найближчі десятиліття. Більшість глобальних тенденцій починаються з американських ринків, тому Штати займають окреме місце в новинних блоках політичних і економічних видавництв. Жителі США відрізняються високою підприємливістю і ревним ставленням до громадянських свобод. Ці якості, сформовані історичними обставинами, стали візитною карткою американця.

Як світова криза вплинула на ринок американської нерухомості

Економіка Сполучених Штатів бореться з наслідками світової фінансової кризи. Проблеми на ринку праці знижують споживчу активність домогосподарств, яка є головним двигуном економічного зростання. Низька споживча активність призводить до падіння попиту на житло. Ціни на нерухомість в США знизилися в середньому на 20% з пікових значень 2007 року. У деяких регіонах падіння перевищило 35%. Інше житло дешевшали більше, ніж офісні та торгові приміщення.

Багато жителів зіткнулися з ситуацією, коли вартість їх майна менше заборгованості за кредитом. Це викликало хвилю розпродажу будинків. Масовий продаж нерухомості в США привела до перевищення ринкової пропозиції над попитом. На ринку сформувався порочне коло - продажу ведуть до зниження цін, а низькі ціни стимулюють нові продажу. Надлишкова пропозиція вторинного житла паралізувало будівельну галузь країни. Хто буде купувати дорогі нові об'єкти, коли можна придбати вторинну нерухомість з дисконтом?

Оперативно і терміново навчання з охорони праці в Москві і регіонах

Ситуація стабілізувалася в середині 2010 року. Ціни на нерухомість в США припинили вільне падіння. Аналітики заговорили про перші ознаки відновлення галузі - зростання кількості угод, збільшення попиту і відновлення іпотечного кредитування. Однак одужання ринку нерухомості займе роки. Ситуація має і позитивну сторону - подібне падіння цін трапляється один раз в покоління. Тому довгострокові інвестори використовують момент, щоб купити нерухомість в США з дисконтом.

Регіональні особливості

Штат Флорида був популярним серед покупців нерухомості до настання кризи. Розвинена туристична інфраструктура і м'який клімат - основні драйвери попиту на нерухомість в Майамі. Будівельні компанії звели у Флориді величезна кількість будинків, котеджів і кондомініумів в розрахунку на заможних американців та іноземних громадян. Світова криза призвела до різкого падіння попиту на покупку та оренду нерухомості в США в цілому, при цьому ринок Флориди виявився одним з найбільш постраждалих.

Цим активно користуються жителі Великобританії, арабських і азіатських країн. Обмінний курс долара падає по відношенню до багатьох світових валют, що робить вигідними інвестиції в американські активи. Додатковими факторами зниження цін на нерухомість у Флориді стали масові випадки конфіскації заставного майна, а також аварія на нафтовій платформі в Мексиканській затоці. У той же час Майамі практично не постраждав від аварії в силу свого географічного положення. Сьогодні це місто є одним з лідерів по відновленню темпів продажу нерухомості в США.

Штат Каліфорнія повторює ситуацію у Флориді. Ціни в найбільших містах Лос-Анджелесі і Сан-Франциско впали на 29% і 27% відповідно. Тихоокеанське узбережжя США - улюблене місце життя і відпочинку заможних людей з усього світу, політиків, зірок кіно та естради. Ринок нерухомості Каліфорнії відрізняється великою кількістю елітарних об'єктів, більш високими цінами в порівнянні з іншими регіонами країни. В даний час дорогі будинки продаються з дисконтом, що перевищують середньоринкові. Цікава інформація для тих, кого цікавить оренда нерухомості в США: деякі голлівудські зірки змушені здавати свої шикарні маєтки, щоб розрахуватися з боргами по іпотеці.

Нью-Йорк вважається діловою столицею світу. Це місто постраждав від кризи менше інших регіонів - місцева нерухомість подешевшала не більше ніж на 10%. Це в два рази менше, ніж середнє падіння ціни на нерухомість в США в цілому. Місцевий ринок примітний тим, що найбільшим попитом користуються житлові об'єкти в центрі. Йдеться про апартаменти на острові Манхеттен, які затребувані численними співробітниками американських і міжнародних корпорацій. Власник нерухомості може розраховувати на постійний рентний дохід, оскільки пропозиція якісних об'єктів у місті обмежено. Також Нью-Йорк відрізняється величезним попитом на комерційну нерухомість. Серед нью-йоркців більше вихідців з Росії, ніж в будь-якому іншому місці в Штатах.

Купівля нерухомості в США

Продаж нерухомості в США іноземним громадянам не має обмежень. Кожен бажаючий може звернутися в ріелторську контору, яка підбере необхідний об'єкт. Оформлення угоди проводиться за участю юридичних компаній, що спеціалізуються на даному виді діяльності. Американці вважають за краще безготівкові розрахунки, тому покупцеві доведеться відкрити рахунок в одному з місцевих банків. Нерезидент може розраховувати на отримання іпотеки тільки в тому випадку, якщо він має стабільний дохід на території Сполучених Штатів.

Оформлення кредиту вимагатиме повного розкриття фінансової інформації, яка перевіряється службою безпеки банку і податковою адміністрацією. Американські банки кредитують іноземців тільки під покупку житлових об'єктів. Іноземцям, які планують купити нерухомість в США, слід звернути увагу на жорстку візову та міграційну політику. Наявність власного житла не гарантує отримання права на в'їзд в країну, однак є фактором, який приймається до розгляду. Кожен покупець зобов'язаний сплатити податок при купівлі майна, який становить від 1% до 1,5% в залежності від штату.

ризики

Експерти вважають основними системними ризиками нестабільні ціни на нерухомість в США, високий рівень безробіття і велика кількість конфіскованого майна. Так, власники апартаментів в кондомініуми зобов'язані самостійно оплачувати обслуговування технічних комунікацій будинку. Якщо одна або кілька сімей не можуть виплачувати іпотеку, вони повертають апартаменти банку. Вартість оплати технічного обслуговування рівномірно розподіляється між рештою мешканцями, поки банкіри не знаходять нових власників для порожнього приміщення.

Іноземні громадяни повинні звернути увагу на фінансове законодавство. Рекомендується звернутися до консультанта з податкового планування, щоб уникнути великих штрафів і неприємностей з законом. Продаж нерухомості в США знаходиться під особливим моніторингом спеціальних служб, тому необхідно реєструвати кожну угоду відповідно до закону. До несистемним ризиків відносяться стихійні лиха, які найчастіше трапляються в прибережних регіонах. Також слід звернути увагу на загрозу терористичних атак в великих містах.

Оренда нерухомості в США

Оренда нерухомості в США користується підвищеним попитом. Економічні труднощі останніх років примушують багато сімей відмовитися від покупки власного житла. Високий попит підтримує ціни на оренду на високому рівні. Потенційний рантьє повинен звернути увагу на те, що він може зіткнутися з труднощами при спробі здати в оренду апартаменти в кондомініумі. Правила більшості співволодіння дозволяють здавати житло тим власникам, які володіють нею не менше трьох років. Це обмеження не поширюється на будинки і комерційну нерухомість.

Низькі ціни на нерухомість в США стимулюють інтерес до місцевих об'єктів з боку іноземних інвестиційних фондів і приватних осіб. Купівля житла в курортних регіонах, офісних і торгових площ для подальшої здачі в оренду виглядає справжньою золотою жилою. Родзинкою даної операції є можливість заробити двічі. По-перше, рентні платежі приносять власникові постійний дохід. По-друге, об'єкт може бути вигідно проданий після відновлення ринку. Рантьє, бажаючі купити будинок в США, повинні ретельно підійти до вибору географічного положення свого володіння. Найбільш прибутковими стануть економічно розвинені регіони, які мають туристичний потенціал.

Можливості ведення бізнесу в США

Сполучені Штати - країна з найбільш ємним споживчим ринком на планеті. На окрему увагу заслуговує високотехнологічний сектор економіки, який подарував світові компанії Microsoft, Apple, Google. Молоді люди з різних куточків світу прагнуть потрапити в бізнес-інкубатори Силіконової долини. Кожен автор оригінальної ідеї в сфері розробки програмного забезпечення, інтернет-бізнесу, енергозбереження має можливість отримати стартове фінансування та організаційну підтримку досвідчених інвесторів. Ціни на нерухомість в США залишаються відносно високими, тому підприємцю необхідно заздалегідь подбати про оренду житла.

Хто буде купувати дорогі нові об'єкти, коли можна придбати вторинну нерухомість з дисконтом?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online