Проведення санітарно-епідеміологічної експертизи проектної документації

  1. Проведення санітарно-епідеміологічної експертизи проектної документації

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автор: Фролов Микита Євгенович

Порядок проведення експертизи проектів будівництва визначено постановою Уряду № 145. Він передбачає, що з метою всебічної оцінки безпеки об'єкта він піддається оцінці з позицій:

  • загальної пожежної та промислової безпеки;
  • безпеки радіаційного характеру;
  • відсутність негативного впливу на екологію;
  • збереження об'єктів, що становлять культурну цінність;
  • санітарної та гігієнічної безпеки.

Санітарна та гігієнічна безпеку проекту визначається в процесі проведення санітарно-епідеміологічної експертизи проектної документації.

Виконання робіт по санітарному обстеженню проекту здійснюється відповідно до вимог Росспоживнагляду. Загальний порядок такої експертизи зафіксовано в наказі відомства від 19 липня 2007 року N 224. Проведення обстеження здійснюється територіальним органом Росспоживнагляду або комерційною організацією, що має відповідні дозвільні документи. Вимоги до процедури виконання робіт визначено додатком № 3 до зазначеного нормативного документа.

Проведення санітарно-епідеміологічної експертизи проектної документації

Реалізація робіт з проведення санітарно-епідеміологічного аналізу документації здійснюється в заявному порядку. Для організації такої процедури необхідно отримання заяви забудовника і повного комплекту документів по проект, включаючи обґрунтування запропонованих рішень. Надання додаткових документів для цих цілей не передбачено.

Основною метою експертизи є перевірка відповідності проекту чинним вимогам санітарно-епідеміологічної безпеки. Висновки про наявність чи відсутність такої відповідності оформляються висновком. Згідно з наказом Росспоживнагляду від 30 квітня 2009 р N 359 воно видається на бланках державного зразка, що мають необхідні інструменти захисту від підробок. Згодом воно включається до складу загального висновку експертизи по даному об'єкту. Термін дії документа про санітарної експертизи обмежений періодом дії документації на проект. Інформація про видані висновках вноситься до єдиного реєстру висновків експертизи, ведення якого здійснює Росспоживнагляд.

Вам може бути цікаво:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online