Банківські будні і свята

фото: Inmagine.com

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Традиційно вважається, що протягом новорічних канікул - з 1 по 11 січня - вся країна буде відпочивати. Разом з тим багато банків не мають наміру обходити клієнтів своєю увагою і в ці дні. Портал Банкі.ру з'ясовував, як будуть працювати кредитні організації в дні загальних веселощів.

передноворічні клопоти

Як відомо, 31 грудня є робочим днем ​​- правда, скороченим, оскільки доводиться в переддень свята.

Московські підрозділи Ощадбанку в цей день будуть обслуговувати клієнтів за графіком, скороченим на дві години. Інформацію про режим роботи в святкові дні відділень в регіонах варто уточнювати на сайті територіальних банків Ощадбанку або в колл-центрі. У прес-службі кредитної організації відзначили, що в передноворічні дні Ощадбанк намагатися радувати своїх клієнтів. «У всіх філіях клієнтам при здійсненні ряду операцій даруватимуть свічки, сувенірну продукцію з логотипом Ощадбанку, м'які іграшки і т. П.», - повідомили в банку.

Відділення ВТБ 24 будуть працювати з 9:30 до 15:00 мск. У Росбанке робочий день 31 грудня скоротять на годину - в банку відзначили, що до 12:00 платіжні доручення будуть виконуватися поточним днем. Офіси Московського Кредитного Банку будуть обслуговувати клієнтів до 13:00. При цьому міжбанківські платежі будуть здійснюватися до 12:00, а прийом банком доручень на купівлю або продаж іноземної валюти здійснюватися не буде. Банк «Петрокоммерц» буде працювати до 13:00 (касове обслуговування, надання в оренду сейфів, прийом доручень на купівлю або продаж валюти і так далі). Операції фізичних осіб з використанням системи віддаленого доступу між рахунками одного клієнта, в тому числі і конверсійні операції, а також через систему E-port будуть можливі до 20:00.

Відділення Альфа-Банку працюватимуть з 9:00 до 20:00. За словами директора роздрібних продажів і роботи з клієнтами по Москві Володимира Донщука, в цей день будуть здійснюватися всі операції, наявні в Альфа-Банку. «Усі відвідувачі отримуватимуть посмішку від співробітників банку - і гарний настрій», - підкреслює він. У звичайному режимі працюють і відділення банку «Відродження» та Бінбанку. У Бінбанку, до речі, повідомили, що клієнти, які відкривають напередодні Нового року вклади, отримають сувеніри.

Московські допофіси Зв'язок-Банку працюватимуть з 9:00 до 15:00, додаткові відділення № 1 - з 9:30 до 18:00. У регіональних філіях банку буде укорочений на 1 годину робочий день. Як повідомили в прес-службі, клієнтам буде доступний весь перелік послуг, що надаються банком.

Це просто свято якесь!

У перший день Нового року практично всі банки будуть відпочивати. Але відшукати працюють в цей день відділення все-таки вдалося. Сбербанк, наприклад, має чергові точки, які зможуть прийняти клієнтів навіть 1 січня: в аеропортах Внуково (цілодобово), Шереметьєво-1 (з 8:30 до 18:00) і Шереметьєво-2 (з 8:30 до 19:30) .

У ВТБ 24 1 січня працювати тільки додатковий офіс «Мега-Химки» (з 14:00 до 22:00), крім того, скористатися послугами банку можна буде через автоматизовані зони цілодобового обслуговування. Клієнтам Альфа-Банку в цей день доведеться задовольнятися тільки зонами цілодобового доступу.

«Більшість офісів в період 1-10 січня працюватиме не буде, - каже начальник управління маркетингу та комунікацій банку« Відродження »Андрій Смирнов. - Винятком є ​​інкасація готівки в рамках договорів з юридичними особами, включаючи індивідуальних підприємців ».

Перший новорічний день буде вихідним в Росбанке, Московському Кредитному Банку, Бинбанке, банку "Петрокоммерц", Зв'язок-Банку та інших.

Без уваги не залишать

У період 2-10 січня на ринку банківських послуг стане живіше - прийняти клієнтів зможе набагато більшу кількість відділень кредитних організацій.

У Ощадбанку 2, 3, 5 і 7 січня, крім аеропортів Внуково, Шереметьєво-1 і Шереметьєво-2, будуть працювати чергові точки в торгових центрах «Мосмарт» (відділення «Вернадський»), універмазі «Москва» ( «Донське»), торгових центрах «Времена года», «Горбушкін двір», «Європарк» - крім 7 січня ( «Київське»), торгово-розважальному комплексі «Щука» ( «Краснопресненській»), торговому комплексі «Місто» (крім 2 січня, відділення « Лефортовський »), торгових центрах« Л 153 »(крім 2 січня, відділення« Люблінське »),« Кантемирівський »,« Домодедовский »і« Хмари »(кром 2 і 7 січня, «Царицинського»).

В інші дні - 4, 8 і 10 січня - у Ощадбанку працюватимуть практично всі підрозділи, але по різному розкладом. Якісь будуть закриті 4 січня, якісь - 8-го, інші-10-го. А 6 та 9 січня відділення працюватимуть за розкладом суботнього дня. Тому перш ніж відправитися в Ощадбанк, варто уточнити в колл-центрі, як працює вбрання відділення.

У ВТБ 24 протягом усіх канікул працюватиме тільки додатковий офіс «Мега-Химки» з 10:00 до 22:00 (обслуговування тільки фізосіб). Плюс, зрозуміло, зони цілодобового автоматизованого обслуговування.

Відділення Альфа-Банку 2 і 3 січня не працюватимуть. Наступні три дні - 4, 5 і 6 січня - надавати послуги стануть всі відділення з 11:00 до 19:00. 7 січня банк буде закритий. А з 8 по 10 січня всі відділення працюють в звичайному режимі, відповідно до встановленого графіка роботи в будні і вихідні дні. «Можна буде здійснювати всі операції - за винятком переказів грошових коштів в сторонні банки, - відзначає Володимир Донщук. - Платежі за комунальні послуги, мобільний зв'язок, супутникове телебачення і так далі будуть здійснюватися в звичайному режимі ».

Відділення Росбанка працюватимуть тільки 5 і 8 січня. Клієнти московських і підмосковних відділень зможуть обмінювати валюту, здійснювати операції по рахунках і вкладах, виробляти перекази без відкриття рахунку, а також швидкісні грошові перекази.

Офіси Московського Кредитного Банку будуть обслуговувати клієнтів 4-6-го і 8-10 січня по стандартним графіком вихідного дня - повне обслуговування фізичних осіб, а також зарахування касової виручки юридичних осіб та індивідуальних підприємців. Додатковий офіс «Жовтневе поле», яке обслуговує тільки юридичних осіб, в період з 1 по 10 січня не працюватиме.

Московський додатковий офіс № 1 Зв'язок-Банку буде працювати 6-го (9: 30-19: 30), а також 8 і 9 січня (9: 30-20: 30). «1-5, 7 і 10 січня оголошені вихідними днями для допофісов Москви, - повідомили в прес-службі банку. - У регіональних філіях встановлені індивідуальні графіки обслуговування клієнтів відповідно до їх потреб ».

У нелюдському режимі

Втім, високі технології дозволяють громадянам отримувати необхідний мінімум банківських послуг цілодобово, сім днів на тиждень, і неважливо - святкові ці дні чи ні. Йдеться про банкоматних мережах і системах дистанційного банківського обслуговування через Інтернет, які, як відомо, здійснюють операції без касирів.

Банкіри відзначають, що в святкові дні навантаження на банкомати значно зростає - і не тільки в плані зняття готівки, але і в частині проведення інших операцій (оплата послуг, відкриття рахунків і так далі). Але банки заявляють про повній «бойовій готовності» до пікових режимам.

За словами Володимира Донщука з Альфа-Банку, кредитна організація завчасно провела переговори з обслуговуючими компаніями, що стосуються ремонту пристроїв в період з 1 по 10 січня в Москві і області. «Технічні служби банку будуть працювати цілодобово, - заявляє він. - Погоджено графік роботи служби інкасації на цей період. Проблем зі зняттям готівки в банкоматах Альфа-Банку не буде ».

«Ми вже більше 10 років на ринку, і ніяких проблем тут для нас немає, - запевняє заступник голови правління банку« Відродження »Марк Нахманович. - Протягом новорічних свят будуть функціонувати всі служби банку, відповідальні за безперебійну роботу банкоматів ... Також буде працювати цілодобова служба підтримки, за допомогою якої клієнти зможуть отримати необхідну інформацію з усіх питань, пов'язаних з використанням карт ».

У Бинбанке також відзначили, що в святкові дні буде здійснюватися моніторинг завантаження банкоматів і при необхідності їх будуть «підкріплювати» готівкою.

У ВТБ 24, грунтуючись на власних дослідженнях, стверджують, що пік навантаження на банкомати припадає саме перед святами - на період 21-31 грудня, після чого починається спад до середини січня. Разом з тим в банку не планують розслаблятися - в період січневих свят фахівці будуть моніторити банкомати та наявність в них грошей.

У системах інтернет-банкінгу, які є практично у кожної великої роздрібної кредитної організації, клієнт не ризикує зіткнутися з відсутністю готівки - вони там не потрібні. Головне - щоб сама система працювала без збоїв.

Через систему Ощадбанку будуть доступні всі операції крім тих, які вимагають розрахунків. «Наприклад, можна буде оплатити послуги стільникового зв'язку, послуги ЖКГ,« Мосенерго »і тому подібні, - пояснили в прес-службі банку. - Не можна буде поповнити рахунок карти з вкладу ».

У ВТБ 24 через систему «Телебанк» операції, що виконуються в режимі онлайн (переклади між клієнтами системи, між рахунками і картами клієнта, конверсійні операції) будуть виконуватися в звичайному режимі. Зовнішні переклади в рублях і валюті, а також внутрішньобанківські і міжфіліальні перекази, відправлені клієнтами в період свят, будуть оброблені тільки 11 січня - в перший робочий день після свят. «Операції по оплаті послуг в системі« Телебанк »будуть оброблятися у відповідності з режимом роботи компаній-партнерів в святкові дні», - уточнили в банку.

В Альфа-Банку через Інтернет можна буде здійснювати всі операції за винятком переказів грошових коштів в сторонні банки. «Плата за комунальні послуги, мобільний зв'язок, супутникове TV та інші будуть здійснюватися в звичайному режимі», - відзначили в банку.

У Московському Кредитному Банку через «МКБ Онлайн» клієнти зможуть здійснювати перекази між своїми рахунками і проводити платежі через систему «Рапіда». Всі міжбанківські платежі будуть проводитися з 11 січня.

В системі банку «Авангард» в режимі онлайн можна буде провести перерахування грошових коштів на свої рахунки в банку, конверсійні операції, типові платежі, розміщення вкладів, відправку або отримання переказу за системою Western Union. Операції перерахування на рахунки інших осіб в банку і зовнішні перекази на рахунки, відкриті в інших банках, вчинені до 15:00 31 грудня 2009 року, будуть виконані поточним операційним днем. Якщо операції будуть проводитися пізніше або в період з 1 по 10 січня включно - вони будуть виконані 11 січня.

Система «Банк-Клієнт» Бінбанку буде працювати, але платежі будуть проведені 11 січня.

Тетяна Тернівська, Banki.ru

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online