Як зняти арешт з зарплатної картки? Заява про зняття арешту з карти.

  1. Алгоритм зняття арешту
  2. Як написати заяву?
  3. Які документи можуть знадобитися в процесі розглядів?
  4. На закінчення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Арешт на зарплатну карту людини може бути накладено за цілою низкою причин, тому перш ніж говорити про те, як зняти арешт з зарплатної картки, необхідно розібратися, чому саме це відбулося.

У будь-якому випадку це порушені зобов'язання: несплата кредиту, взятого в банку, наявність неоплачених аліментів на дитину, відшкодування шкоди або шкоди, заподіяної іншій людині.

Незалежно від причини арешту піддається:

  • зарплатна картка людини;
  • кредитка або картка іншого типу.

Основна складність може бути в тому, що приставами з картки клієнта списується сума більше належної за законом. Так утримання 100% доходу - незаконно, арешт може бути накладено виключно на суму менше 50% від наявних коштів.

Якщо в таких обставинах людина звернеться до судовому приставу із заявою і його звернення буде проігноровано, той має повне право скаржитися у вищі інстанції, якою повинна бути прокуратура.

Алгоритм зняття арешту

Спершу необхідно домовитися з кредитором, щоб той відкликав заяву. Для цього доведеться виплатити всю суму заборгованості готівкою або взяти інший кредит, щоб розплатитися з наявними зобов'язаннями.

Другий варіант, який виглядає більш реальним - домовитися про зміну умов кредитування, провести реструктуризацію або ж продовжити термін виплати.

Зняття арешту з зарплатної картки передбачає написання громадянином спеціальної заяви. Документ передається в Федеральну службу приставів, після чого залишається чекати рішення.

Не зайвим буде заздалегідь дізнатися всі подробиці ситуації, що склалася і поспілкуватися з приставом, який і веде виробництво. Як можна оперативніше заяву потрібно подавати, якщо у людини немає ніяких боргів і проблем з законом, але тим не менше на його зарплатну карту було накладено арешт.

Корисний матеріал: Як поміняти пін код на мапі Ощадбанку?

Як написати заяву?

Як написати заяву

У заяві прописується прохання зняти арешт з картки або якщо перевищено ліміт утримання -то повернути частину списаних коштів. На розгляд скарги виділяється 30 днів після закінчення яких громадянин отримує право скаржитися у вищі органи:

  1. подавати позов до суду;
  2. в регіональну службу приставів;
  3. орган прокуратури за місцем проживання.
Заява про зняття арешту з зарплатної картки

можна подавати особисто або ж відправляти поштою рекомендованим листом з обов'язковим повідомленням про вручення та описом вмісту, щоб бути впевненим в тому, що воно потрапить в руки адресата. Зразок документа для ознайомлення можна скачати за посиланням.

Якщо ж в процесі розгляду буде виявлено, що відсутнє рішення суду про накладення арешту на зарплатну карту, то необхідно подавати заяву в відділенні банку-кредитора, в якому пояснювати, що арешт неправомірний і вимагати негайно усунути з посади.

Знову-таки після закінчення 30 днів з моменту написання цієї скарги в разі бездіяльності банку подається заяву в суд .

Які документи можуть знадобитися в процесі розглядів?

Для зняття арешту з зарплатної картки необхідно заздалегідь підготувати деякі документи:

  1. копія паспорта людини, завдяки якому заарештований;
  2. номер картки і найменування банку, в якому він обслуговується;
  3. відомості про місце роботи людини;
  4. довідка про розмір його заробітної плати за останні півроку;
  5. дві заяви. Перше - для ознайомлення з матеріалами по виконавчому провадженню, знайти зразок можна тут. Друге - для Федеральної служби приставів.

Обидва документи бажано продублювати і залишити у себе екземпляр, на якому попросити проставити відмітку про його прийняття. Якщо раптом заяву буде втрачено, за номером і датою на копії можна буде його знайти.

Як тільки ви здасте заяву, підійдіть до свого приставу і покажіть йому копію документа. Особистий контакт з цією людиною завжди відіграє позитивну роль.

Якщо співробітник буде поступливішим, а в документах все буде вірно заповнене, то постанова про зняття арешту з зарплатної картки може бути винесено відразу ж і вам не доведеться довго чекати.

Далі потрібно буде лише взяти копію постанови, з якої попрямувати в ваше відділення банку з проханням якомога швидше зняти всі обмеження.

Крім цього, пристав може скористатися і іншим способом: направити постанову в банк по пошті, але цей варіант відніме більше часу, та й не факт, що лист не загубиться по дорозі. Зазвичай цього достатньо, щоб пристави зняли арешт з зарплатної картки.

А щоб все пройшло гладко, користуйтеся поруч простих рекомендацій:

  • не варто уникати судових приставів, особливо це стосується того, який займається вашою справою. Також не зайвим буде ознайомитися з матеріалами виконавчого провадження, щоб бути напевно упевненим в тому, що все йде правильно;
  • стежити за своїми борговими зобов'язаннями потрібно дуже уважно, по можливості не допускати появи критичних прострочень. Слід розуміти, що навіть парочка неоплачених штрафів пізніше може вилитися в набагато більшу суму, що проведе до арешту зарплатної картки;
  • якщо постанову про зняття арешту з рахунку вже було винесено, самі контролюйте роботу банку і як тільки максимально відведений на розблокування термін закінчується - подавайте до суду. В іншому випадку ситуація може затягнутися надовго;
  • якщо у вас виникли сумніви в тому, що ситуацію вдасться вирішити своїми силами, є сенс звернутися за допомогою досвідченого юриста;
  • обов'язково зберігайте у себе копії всіх документів стосовно виробництва, щоб в разі втрати оригіналу вам було чим доводити правоту.

На закінчення

У ситуації, коли на картку працівник отримує заробітну плату, її арешт найчастіше призводить до того, що з рахунку зникають всі гроші, що є порушенням норм трудового законодавства.

Якщо гранична величина утримань в розмірі 50% була порушена, необхідно якомога швидше писати заяву на розблокування і домагатися своїх прав.

Альтернативний варіант: відразу розплатитися з усіма зобов'язаннями, віднести в банк і приставу документ про те, що боргів більше немає і арешт повинен бути знятий.

Оцініть матеріал



Ознайомтеся з пропозиціями банків

Які документи можуть знадобитися в процесі розглядів?
Як написати заяву?
Які документи можуть знадобитися в процесі розглядів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online