Заполярний Вісник - Є перспективи в Краснодарі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Є перспективи в Краснодарі

Хороша новина

17 лютого 2011 року, 13:48

Фото: Микола щипки

Текст: Олена ПОПОВА

"Заполярний вісник" вже детально розповідав про те, що компанія "Норільський нікель" набуває в Краснодарі житло для норільчан - учасників програми "Наш дім". Йшлося не тільки про квартири в багатоповерхових будинках в хорошому районі з розвиненою інфраструктурою, а й унікальному проекті - "Німецькій селі". Тоді можна було тільки позаздрити щасливчикам, яким незабаром вручать ключі від квартир в столиці Кубані. А сьогодні у всіх норільчан з'являється можливість купити собі житло в Краснодарі. Група компаній "Європа", що представляє нерухомість Краснодарського краю, відкрила своє представництво в Норильську.

- У нашої фірми багато активів, - розповів на відкритті офісу заступник генерального директора ВАТ "Європа-Ріелт" Рустам Алібеков. - "Європа-Ріелт" входить до групи компаній "Європа", яка існує на ринку вже тринадцять років. Це один з найбільших девелоперів краснодарського ринку нерухомості. Крім зведення житлових комплексів, торгово-розважального комплексу, бізнес-центру і готелів в Краснодарі (наприклад, готелі під управлінням світового оператора Marriott) ми також займаємося будівництвом об'єктів в Сочі, Новоросійську, інших містах регіону.
- Солідна фірма, - висловив свою думку заступник директора Заполярного філії по персоналу та соціальної політики Олег Курилов. - Компанія витримала всі терміни і умови, про які ми домовлялися заздалегідь - коли буде здаватися житло, скільки і яких буде квартир.
Але якщо для Заполярного філії "Норнікеля" краснодарські забудовники - вже перевірені і давні партнери (за програмою "Наш дім" ГМК придбала у них близько чотирьохсот квартир), то з міською владою співпрацю у "Європа-Ріелт" тільки починається. Тепер нерухомість в Краснодарі норільчане можуть набувати і по житловим сертифікатами (в рамках ФЗ-125).
- У таких обсягах, в яких зараз йде реалізація програми переселення жителів півночі, ми спостерігаємо в Норильську вперше, - зазначила заступник глави адміністрації Норильська з соціальної політики Людмила Комарова, - і ми дуже чітко розуміємо, що багато жителів захочуть жити в Краснодарському краї. Це один момент, а другий і, напевно, найголовніший - у норільчан буде гарантія, що навіть в разі вибору будується, а не готового житла, їх не обдурять.

Тут хочеться жити!
Рекламувати Краснодар як місце для переселення жителів півночі особливої ​​потреби немає. Природа це зробила за людини. М'який континентальний клімат. Екологічно чистий район. До Азово-Чорноморського узбережжя всього 150-170 кілометрів - і це по відмінним федеральних трасах!
- Я сам прожив в Норильську 25 років, - зізнається заступник генерального директора "Європа-Ріелт". - Весь цей час я мріяв про море і нарешті свою мрію здійснив: купив квартиру в Краснодарі. Анітрохи не шкодую, тому що кожного ранку чую за вікном спів птахів, бачу зелень - сосни, ялівцеві дерева ... На роботу після цього йдеш з настроєм. Хочеться жити!
- А якщо до вас прийдуть за вибором житла молоді люди і поставлять запитання: чи є в Краснодарському краї можливість працевлаштування? - не втрималися від питання запрошені на презентацію.
Замість відповіді фахівці Кубанського представництва привели думку авторитетного світового видання - журналу "Форбс". У минулому році в рейтингу серед російських міст, найбільш сприятливих для ведення бізнесу, Краснодар став містом номер один. Такий висновок економісти і соціологи, опитані журналом, зробили на основі аналізу ділового клімату, комфортності роботи підприємців, купівельної спроможності населення, розвитку інфраструктури та стійкості до кризи.
- Сьогодні в столиці Кубані проживає близько 800 тисяч чоловік. І серед них дуже багато молоді, - розповідає Рустам Алібеков. - Думаю, сам за себе говорить такий факт: тільки в Краснодарі шість федеральних вузів, я вже не кажу про різні комерційні навчальні заклади ... У місті багато всіляких культурних, розважальних центрів, театрів, музеїв, виставкових і концертних залів. Тут є маса можливостей для занять спортом. Особливим предметом гордості є краснодарська медицина. Думаю, що норільчане оцінять все це гідно.

Що пропонують норільчане?
Житло на будь-який смак і рівень доходів. Група компаній "Європа" зводить три житлові комплекси в одному з найдинамічніших районів Краснодара.
- норільчане можуть вибрати одно-, дво- і трикімнатні квартири економ-класу в житловому комплексі "Академічний", - розповідає директор Кубанського представництва Юлія Петрова. - Мінімальна вартість, наприклад, однокімнатної квартири становить півтора мільйона - мільйон шістсот карбованців.
"Академічний" - це десять шістнадцятиповерхових багатосекційних будинків, поруч з якими розташовані магазини, парковки, зупинки, інститут мікрохірургії ока і лікарняний комплекс, ботанічний сад. Така ж розвинена інфраструктура і в іншому комплексі - "Азовський", де забудовник пропонує покупцям квартири бізнес-класу. Дитячий сад, школа, спортивний майданчик, розважальний центр, ринок, медичні установи - все розташовано в безпосередній близькості від шістнадцятиповерхового двохсекційного цегляно-монолітного будівлі.
Особлива гордість компанії-забудовника - малоповерховий житловий комплекс "Німецьке село".
- Це знаковий об'єкт, своєрідний "місто в місті", - знову вступає в розмову Рустам Алібеков. - Малоповерховий житловий комплекс розташований в прикубанських внутрішньоміському окрузі Краснодара. Його площа - понад 73 га. Чисельність населення - понад дві тисячі осіб. Розробкою архітектурного проекту цього надзвичайно красивого, в дусі невеликого європейського міста, житлового комплексу займалися німці. "Село" розташована в парковій зоні, тут дуже багато зелені, є озеро. Абсолютно екологічна середовище, в якому людина може дотримуватися здорового способу життя.
В "Селі" покупцям пропонуються вілли, котеджі, зблоковані будинки на двох господарів (дуплекси). Крім того, можна розглянути варіант покупки одно-, дво- або трикімнатної квартири в п'ятиповерхових однопід'їздних будинках з ліфтом і підземним паркінгом, ціна яких становить в середньому близько 58 тисяч рублів за квадратний метр і змінюється в залежності від поверху.
- Будівництво всіх будинків котеджного сектора "Німецькій села" на сьогодні повністю завершено, в заключній стадії зведення дуплексів і п'ятиповерхівок, - уточнює заступник генерального директора "Європа-Ріелт". - Зараз фірмою-забудовником закладені школа і дитячий сад. Планується, що повністю вся інфраструктура "Німецькій села" буде здана в експлуатацію в 2012 році. Крім освітніх установ вона включає в себе поліклініку, аптеку, банк, фітнес-центр, ресторан, кафе, пивоварню, торгово-розважальні площі, готель ... У "Селі" будуть також численні спортивні майданчики, футбольне поле, тенісний корт і багато іншого.
- Ще одне міркування на користь наших продуктів, - додає Юлія Петрова, - все три житлові комплекси знаходяться в одному районі Краснодара. Для норільчан це дуже зручно, якщо вони придбали квартиру в одному комплексі, а їх рідні або друзі - в іншому.

"Гуртом" дешевше
Норільчане почали приходити на Орджонікідзе, 6а, ще до офіційного відкриття офісу Кубанського представництва ГК "Європа". А хтось встиг навіть зарезервувати двокімнатну квартиру. Як з'ясувалося, можливий і такий варіант.
- Резервування житла ми зазвичай пропонуємо в тих випадках, коли людині необхідно оформити кредит або іпотеку в банку, - пояснює Рустам Алібеков. - Іноді це буває своєчасний крок. Наприклад, на сьогоднішній день будівництво двох комплексів - "Академічний" та "Азовський" - вже повністю завершено. В одному приблизно 90%, в іншому близько 70% квартир уже викуплено. Місяць-два - і житло здаватиметься в експлуатацію. Зараз ведеться внутрішнє оздоблення приміщень.
- Тобто норільчане варто поспішити, щоб встигнути купити собі квартиру?
- Не хочу створювати ажіотаж, але певний дефіцит готового житла спостерігається. Однак тим, хто не встигне, засмучуватися не варто. Наша компанія прийшла в Норильськ всерйоз і надовго. На площі понад шість з половиною гектарів в житловому комплексі "Академічний" вже залитий фундамент ще під вісім панельних будинків. Це житло буде доступно для людей із середнім рівнем доходів, пенсіонерів.
- Чи передбачена у вашій компанії якась система знижок?
- Так. У випадках, якщо мова йде про покупку відразу декількох квартир, "оптом". Наприклад, дві, три або більше сімей вирішили дружною компанією переїхати в Краснодар і набувають у нас житло. В цьому випадку знижка може досягати десяти відсотків. Крім того, розмір знижки залежить від суми початкового внеску: чим вище внесок, тим більша знижка. Кожна ситуація розглядається індивідуально.
- Що робити, якщо людина не проти придбати житло зараз, але на руках у нього немає необхідної суми?
- Покупець може взяти іпотеку. Залежно від віку людини кредит дається на термін до 30 років. З огляду на, що Ощадний банк РФ є нашим генеральним партнером і ми уклали з ним договір, процентна ставка по іпотечному кредиту у норільчан буде нижче офіційно прийнятої в банку. Крім того, найближчим часом у нас буде укладено договір з приводу кредитування громадян з Росбанком. Також можна скористатися материнським капіталом.
- Куди норільчане зможуть звертатися за консультацією?
- За консультаціями можна звертатися за адресою: вул. Орджонікідзе, 6а, офіс 115, або за телефоном 22-02-00. Офіс Кубанського представництва працює всі дні, крім неділі, з 10 до 19 годин. Крім того, інформацію можна подивитися на нашому сайті: www.ekaterina-land.ru або www.europe-invest.ru .

"Німецьке село" зручна для життя

А якщо до вас прийдуть за вибором житла молоді люди і поставлять запитання: чи є в Краснодарському краї можливість працевлаштування?
Що пропонують норільчане?
Тобто норільчане варто поспішити, щоб встигнути купити собі квартиру?
Чи передбачена у вашій компанії якась система знижок?
Що робити, якщо людина не проти придбати житло зараз, але на руках у нього немає необхідної суми?
Куди норільчане зможуть звертатися за консультацією?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online